sałata lodowa - 2412 przepisów (strona:110/161)

SAŁATKA WARZYWNA Z FETĄ 178

DZIŚ SAŁATKA. Kolorowa , smaczna i zdrowa . Czym więcej składników tym bardziej smakuje i wygląda kolorowo. Skład dowolny ;-) Ja preferuję: sałata lodowa, obrane ze skórki pomidory czerwone i żółte ,papryka,  oliwki,czerwona cebula, dymka,ogórek zielony,ogórek kiszony. Pokrojony ser feta bądź mozzarella. SOS oliwa z oliwek  ocet winny łyżka musztardy francuskiej  łyżka miodu zioła,bazylia,sól,pieprz.granulowany

potrawyregionalne
Slow Food Festival - Śniadania na trawie 211

upale było niemalże wyczynem. Odwiedzający strefę mogli spróbować między innymi owsianki z owocami (niby takie proste i powszechne danie a ustawiały się po nie kolejki), tortille z tuńczykiem i sałatą lodową (to był hit), bagietki z pastą z wątróbki lub chrzanową pastą z łososiem, babeczki z pastą jajeczną, tosty na słodko i słono, koktajle owocowe, pomidorki faszerowane twarożkiem, sałatki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Winegret z czosnkiem niedźwiedzim 118

łyżki oliwy 2 łyzki octu winnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego Wszystkie składniki włożyć do słoiczka i energicznie przez chwilę mieszać. Doskonały do sałaty lodowej ze szczypiorkiem i bazylią

Gotowanie jest łatwe
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 263

pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Z Majeczką w kuchni
,,Krokodyl w kolorowych koreczkach” 323

żółta 4 ziarenka ziela angielskiego oliwki zielone i czarne pomidorki koktajlowe małe plastry wędliny boczek wędzony cebulki koktajlowe plasterki kukurydzy marynowanej malutkie ogórki marynowane plasterki marchewki marynowanej kilka liści sałaty lodowej wykałaczki Wykonanie: Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony

Podróż w kulinaria
"Wrapy" po domowemu. Jak zrobić placki tortilla. 172

przez chwilę, aż zaczną pojawiać się  pęcherzyki powietrza. Zdjąć z patelni i przykryć ściereczką, żeby nie wyschły.   Do tortilli ze zdjęć użyłam  stripsy z kurczaka , sałatę lodową, paprykę czerwoną, pomidor, ogórek i sos czosnkowo- paprykowy.  Sos czosnkowo- paprykowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu ząbek czosnku (zmiażdżony) 1/2 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli  Składniki

Maślane ciasteczko
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 420

roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA Z KURCZAKIEM 155

niezwykle smaczne i pożywne,które możemy przygotować zarówno na obiad jak i na kolację.Moja jest niezwykle prosta i szybka ale bardzo smaczna. Składniki:   podwójna pierś z kurczaka sałata lodowa 2 duże pomidory 2 ogórki zielone pęczek rzodkiewek 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1,5 łyżeczki czubrycy czerwonej łyżeczka przyprawy do drobiu sos włoski do sałatek 2 ząbki czosnku

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA 165

gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces

Fiolka w kuchni
Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY 197

kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.). W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli. Gotowy gulasz wymieszałam z resztą wczorajszego obiadu, który świetnie się przechował do dziś,  GULASZEM DYNIOWO-PIECZARKOWYM

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 347

intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy w stylu Gorgonzola to także doskonały dresing do sałatek . Szczegółnie świetnie komponuje się smakowo z dobrze schłodzonym kawałkiem sałaty lodowej. Jeżeli jesteście fanami serów pleśniowych, Blue Cheese to coś dla was. Bez względu na to czy będziecie polewać nim sałatkę , maczać w nim skrzydełka, selera lub marchewki kiedyś powinniście

Jem więc Jestem
Sałatka z tuńczyka i świeżych warzyw 371

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM-INACZEJ MAM DLA WAS SAŁATKĘ KTÓRĄ UWIELBIAM, JEST CAŁKIEM INNA OD TYPOWYCH SAŁATEK Z TUŃCZYKIEM,JEST ZE ŚWIEŻYCH WARZYW ,LEKKA I PYSZNA SKŁADNIKI:  -SAŁATA LODOWA -2 POMIDORY -PÓŁ ZIELONEGO DŁUGIEGO OGÓRKA  -PAPRYKA CZERWONA -KUKURYDZA(PÓŁ PUSZKI) -3 JAJKA -TUŃCZYK W OLEJU -PÓŁ CZERWONEJ CEBULKI KILKA ŁYŻEK MAJONEZU I TYLE SAMO JOGURTU NATURALNEGO SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI

Swojskie jedzonko
Sałatka gyros 363

smaczna, pożywna i prosta w wykonaniu. Warstwowe sałatki wyglądają bardzo efektownie i ładnie prezentują się na stole. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1/2 średniej kapusty pekińskiej (można zastąpić sałatą lodową) 1 biała cebula 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 korniszonów keczup majonez przyprawa gyros olej do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym i pokroić

Smaczne Potrawy
Tortilla 131

kulę wyłożyć na stolnicę i wyrobić resztę mąki . Podzielić na małe krążki ,rozwałkować i smażyć  na patelni bez tłuszczu. Po 1-2 minuty z każdej strony . Farsz 1 sałata lodowa 2 pomidory 1 filet pieczony 1 cebula sól, pieprz do smaku Wykonanie  sałate wymyć i porwać na cząstki. Pomidory pokroić w półkrąrzki, cebulę w piórka , filet w paski

Eli Gotowanie
Sałatka z suszonymi pomidorami i mozzarellą. 257

Składniki: (nie ma potrzeby trzymania się ściśle gramatury) mix sałat - 115 g (można zastąpić sałatą lodową), 155 g małych pomidorków ( mogą być duże), małe pomidorki przekrojone na pół lub na ćwiartki ( duże pokrojone w grubą kostkę), 1 świeża, czerwona papryka, pokrojona w kostkę, 100 g suszonych pomidorów, pokrojone w większą kostkę, 90 g zielonych oliwek - przekrojone na pół

W kuchni u Moniki