godzinę, aby rolada na mię ładnie zsiadła. Kiedy jest gotowa delikatnie ją koimy i podajemy z ulubionym rodzajem sałaty i sosem posypaną kiełkami lub świeżą rzeżuchą. U mnie sałata lodowa z sosem z octu balsamicznego i malinami. Do tego malinowy sos. Połączenie tych smaków jest naprawdę świetne
Malinowe Pocałunkiburaczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka z wędzonej makreli Jesienny szpinak z owocami Sałatka z pora i ananasa Surówka z sałaty lodowej Carpaccio z buraczków Sałatka brokułowa z kurczakiem Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno-warzywną Sałatka z ryżu jajek i kukurydzy Paprykarz z tuńczykiem Surówka z białej kapusty Surówka
Ala piecze i gotujerozgrzanym oleju podsmażamy kiełki przez 3 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Czekamy, aż białka trochę się zetną i mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji. Podajemy np. na sałacie lodowej z pieczywem. Pyszne śniadanie
Moje Kuchenne RewelacjeMój dzisiejszy obiad: filet z łososia, przypiekane ziemniaki, sałata lodowa z koperkiem i sosem winegret. Oczywiście palce lizać. Jeżeli chodzi o ziemniaki, to przepis już zamieszczałam w przepisie na dorsza w cytrynie. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI: 2 filety z łososia 2 cytryny nieco masła i oliwy 2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz cytrynowy, sól WYKONANIE: Przygotować marynatę (najlepiej
Passions hobbies lifektórj warzywa były gotowane. Dosmaczam solą, pieprzem i przekładam do rondelka. Podgrzewam chwilę ale nie doprowadzam do zagotowania.Podpieczony kalafior polewam sosem szparagowym i podaję z młodymi ziemniaczkami i sałatą lodową.Niektórzy zażyczyli sobie do kalafiora bitki z indyka, które sami zrobili :) Przygotowane bitki zalali częścią sosu i razem podgrzali. Efekt poniżej
Magiczna kuchnia Dariiuwielbiam ... Składniki:1 główka sałaty lodowej1/4 bagietki0,5 kg piersi kurczakasól,pieprzsłodka papryka2 ząbki czosnkujogurt grecki lub majonezWykonanie:Piersi kurczaka kroimy w nieduże paseczki. Oprószamy solą,pieprzem,słodka papryką,obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odcedzamy, studzimy.Bagietkę kroimy w niewielka kostkę, oprószamy papryką, obsmażamy na suchej patelni aby powstały maleńkie grzanki.Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI:Pierś z kurczakaCzerwona paprykaSuszone pomidoryMozzarellaCzerwona cebulaTortilla pszennaSałata lodowaPrzyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, ostra paprykaPRZYGOTOWANIE:Na patelni podsmażamy czerwoną cebulę i dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka
kulinarnyJaOlej z pestek dyni intrygował mnie od zawsze, jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji używać go w kuchni. Żałuję. :-) Dziś prezentuję jego zastosowanie w najprostszym z
Szefowa kuchninich niektóre składniki, sosy itp. Wariacji na temat sałaty greckiej jest mnóstwo, przedstawiałam już jej jedną wersję dzisiaj kolejna (nie są to jeszcze wszystkie). Dzisiejsza jest również bez sałaty lodowej (która bywa najczęściej) jest na bazie rucoli i roszponki, z dodatkiem kolorowych papryk, olbrzymich greckich oliwek (te moje miały cudowny lekko orzechowy smak, nawet mój małżonek nie jadający oliwek tymi
Smaczne Zdroweprzygotowania niezwykle prostej sałatki. Sałata, granat, ananas, kiełki rzodkiewki - to wszystko wystarczy wymieszać i sałatka gotowa.Składniki:sałatagranatananas z puszkikiełki rzodkiewkiDo tej sałatki wykorzystujemy bukiet sałat z sałatą lodową. Dodajemy owoc granatu, pokrojony ananas z puszki i kiełki rzodkiewki. Możemy dodać odrobinę oliwy z oliwek.Smacznego
Salonik smakówpiekarnika.Kroimy ukośnie na plastry.Opalamy delikatnie palnikiem, by marynata na mięsie jeszcze odrobinę się zrumieniła.Podajemy gorące z ziemniaczanymi ptysiami i sosem szampańskim. Świetnym dodatkiem będzie lekka sałatka z sałaty lodowej z dodatkiem pomidorków koktajlowych, orzechów nerkowca i kremem balsamicznym.Smacznego
Ostra na Słodkoukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. W swoich sałatkach unikam dressingów lub polewam sałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne.Sk
Mango Papajapokrojony w plasterki por. Naczynie przykryć i wstawić na około 40 minut (aż wszystko zmięknie) do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni.Ja tę potrawę podałam z kaszą jaglaną, mieszanką sałaty lodowej i pomidora oraz z sosem czosnkowym i pomidorowo-cevapcici - przepisy na te sosy wstawię lada dzień :) Życzę wszystkim smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennapapryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :)Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. Oto moje składniki:sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, czerwona cebulaNa placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia - według smaku i gustu. Na składniki nakładamy sos czosnkowy.Placek z nadzieniem najpierw zakładamy na dole, żeby
Codzienna kuchnia niecodziennarazy, wtedy będę się wymądrzać ;) Dziś pochwalę się tym, co udało mi się wczoraj zrobić pierwszy raz :) Moje sushi przygotowałam ze świeżym ogórkiem, papryką konserwową, kawałkami sałaty lodowej, wędzonym łososiem i wasabi. Do tego podałam sos sojowy i marynowany różowy imbir.Lubicie sushi? Przygotowujecie je sami
Codzienna kuchnia niecodzienna