sałata lodowa - 2412 przepisów (strona:113/161)

Samosy z kurczakiem 167

mieszamy lub wrzucamy do malaksera i mielimy na gładki sos - osobiście wolę drobno pokrojone zioła i czosnek i po prostu wymieszane. Samosy podajemy z dowolną sałatką (u mnie pomidor, sałata lodowa i ogórek z sosem koperkowo - ziołowym) i sosem.  Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Beef burger 176

resztę składników - panuje to pewna dowolność. Są dwie opcje - wybieram to co lubię w sklepie albo biorę z mojej domowej spiżarni tylko to co mam :) Z zieleniny wybrałem chrupiącą sałatę lodową i rukolę, która swym gorzkawym smakiem świetnie wkomponowuje się w intensywny smak mięsa. Dodatkowo nie wyobrażam sobie burgera bez czerwonej cebuli, pomidora, pikantnych, marynowanych ogórków w zalewie octowej

Right Behind The Kitchen
Grillowana pierś prosto z czerwonej marynaty 125

głębokimi ząbkami. Na talerz można wyłożyć kilka łyżek tego samego ale już ciepłego sosu pomidorowego, obok podlać łyżką balsamico dla podkreślenia smaku. Mięso fajnie komponuje się z najprostszą sałatą lodową z rukolą, skropioną odrobiną oliwy i kilkoma kroplami wspomnianego sosu balsamicznego. Ja zjadłem ze smakiem, a Ty, łasuchu

Right Behind The Kitchen
7 grzechów kelnera 187

dający nadzieję… Zatem z jakimi zachowaniami możemy spotkać się będąc obsługiwanym przez kelnerów? 7 grzechów kelnerów Nieznajomość karty Kiedyś na moje pytanie „czy w tym risotto to składnikiem jest sałata lodowa czy jakaś inna?”, kelnerka odpowiedziała „tak”… Innym razem - moje ulubione pytanie: z jakiej części wołowiny robicie hamburgery? Zazwyczaj pada odpowiedź „z wołowiny”. To jest coś takiego jak w szkole

Right Behind The Kitchen
Sałatka z wędzonymi krewetkami 337

szczęśliwą posiadaczką wędzonych krewetek, są pyszne, zniknęły zaskakująco szybko, uratowałam trochę do sałatki. Jeśli uda się Wam zakupić takie krewetki polecam zrobić ową sałatkę, zapraszam. Podałam sałatkę na liściach sałaty lodowej. Sałatka z wędzonymi krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SAŁATKA WARZYWNA Z FETĄ 153

DZIŚ SAŁATKA. Kolorowa , smaczna i zdrowa . Czym więcej składników tym bardziej smakuje i wygląda kolorowo. Skład dowolny ;-) Ja preferuję: sałata lodowa, obrane ze skórki pomidory czerwone i żółte ,papryka,  oliwki,czerwona cebula, dymka,ogórek zielony,ogórek kiszony. Pokrojony ser feta bądź mozzarella. SOS oliwa z oliwek  ocet winny łyżka musztardy francuskiej  łyżka miodu zioła,bazylia,sól,pieprz.granulowany

potrawyregionalne
Slow Food Festival - Śniadania na trawie 186

upale było niemalże wyczynem. Odwiedzający strefę mogli spróbować między innymi owsianki z owocami (niby takie proste i powszechne danie a ustawiały się po nie kolejki), tortille z tuńczykiem i sałatą lodową (to był hit), bagietki z pastą z wątróbki lub chrzanową pastą z łososiem, babeczki z pastą jajeczną, tosty na słodko i słono, koktajle owocowe, pomidorki faszerowane twarożkiem, sałatki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Winegret z czosnkiem niedźwiedzim 91

łyżki oliwy 2 łyzki octu winnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego Wszystkie składniki włożyć do słoiczka i energicznie przez chwilę mieszać. Doskonały do sałaty lodowej ze szczypiorkiem i bazylią

Gotowanie jest łatwe
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 222

pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Z Majeczką w kuchni
,,Krokodyl w kolorowych koreczkach” 288

żółta 4 ziarenka ziela angielskiego oliwki zielone i czarne pomidorki koktajlowe małe plastry wędliny boczek wędzony cebulki koktajlowe plasterki kukurydzy marynowanej malutkie ogórki marynowane plasterki marchewki marynowanej kilka liści sałaty lodowej wykałaczki Wykonanie: Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony

Podróż w kulinaria
"Wrapy" po domowemu. Jak zrobić placki tortilla. 146

przez chwilę, aż zaczną pojawiać się  pęcherzyki powietrza. Zdjąć z patelni i przykryć ściereczką, żeby nie wyschły.   Do tortilli ze zdjęć użyłam  stripsy z kurczaka , sałatę lodową, paprykę czerwoną, pomidor, ogórek i sos czosnkowo- paprykowy.  Sos czosnkowo- paprykowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu ząbek czosnku (zmiażdżony) 1/2 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli  Składniki

Maślane ciasteczko
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 393

roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA Z KURCZAKIEM 132

niezwykle smaczne i pożywne,które możemy przygotować zarówno na obiad jak i na kolację.Moja jest niezwykle prosta i szybka ale bardzo smaczna. Składniki:   podwójna pierś z kurczaka sałata lodowa 2 duże pomidory 2 ogórki zielone pęczek rzodkiewek 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1,5 łyżeczki czubrycy czerwonej łyżeczka przyprawy do drobiu sos włoski do sałatek 2 ząbki czosnku

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA 137

gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces

Fiolka w kuchni
Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY 169

kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy tak samo (przyprawianie, dodawanie tłuszczu, dolewanie wody, itd.). W międzyczasie gotujemy spaghetti i szykujemy szybką sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, bazylii suszonej i świeżej + olej konopny i trochę soli. Gotowy gulasz wymieszałam z resztą wczorajszego obiadu, który świetnie się przechował do dziś,  GULASZEM DYNIOWO-PIECZARKOWYM

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania