Gulasz z łopatki wieprzowej z dodatkami. Można podawać go z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą lub kluskami. Ja najbardziej lubię z kaszą, a Wy? Na blogu znajdziecie przepisy na inne gulasze np. z wołowiny, kiełbasy kurczaka czy karkówki. Wszystkie są smaczne i godne polecenia. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów i przygotowaliście jakieś danie to proszę podzielcie się swoją opinią
O kuchni z uczuciemkarkówki wołowej. Im kawałki wołowiny będą większe, tym dłuższego czasu duszenia będą wymagały. Koncentrat pomidorowy to nie to samo co przecier pomidorowy. Gulasz można podawać z ziemniakami, kaszami, ryżem, makaronem, kluskami kładzionymi czy z pieczywem. Boeuf Stroganow idealnie nadaje się do mrożenia . Wystarczy jedynie włożyć porcje gotowego, wystudzonego gulaszu do woreczków strunowych przeznaczonych do kontaktu z żywością
Gospodyni Miejskaoleju. 4. Kotlety są gotowe bezpośrednio po smażeniu, a pulpety podlewamy wodą, chwilę dusimy i zagęszczamy śmietaną z mąką, sos doprawiamy do smaku. Smakują idealnie w towarzystwie kasz, ryżu i ziemniaków
Apetyczna babeczkaprzez 20 minut. Gdy woda wyparuje dodawać odrobinę wrzątku. Sól do smaku dodać dopiero na końcu razem z drobno posiekaną natką pietruszki Podawać gorące z dodatkiem warzyw, ziemniaków, mięsa, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkanaszego bulionu. Gotujemy chwilę. Wlewamy mleczko kokosowe. Przyprawiamy do smaku. Jeszcze chwilę gotujemy. Przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Zupę można podawać z ryżem, makaronem ryżowym lub zwykłym makaronem. Idealnie rozgrzewa a chłodniejsze dni. Smacznego
Health-Fit-LifePyszne , zdrowe, szybkie jednogarnkowe danie, które zaspokoi głów nawet dużego głodomora, bo jest bardzo sycące. U mnie - składało się tylko z podsmażonej piersi kurczaka i przepysznej
Walijskie Pichceniezdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć na patelni na rumiano Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkaCena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisposób wykorzystania boczniaków zna chyba każdy. Z dodatkiem ulubionych świeżych warzyw i kaszą lub ryżem stanowi pełnowartościowy bezmięsny obiad. Przed panierowaniem grzyby można także oprószyć ulubionymi ziołami czy przyprawami. Składniki (4 porcje) -600 g boczniaków -1 jajko -bułka tarta -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Boczniaki umyć, odłożyć na papierowy ręcznik by obeschły. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce rozkłócić
Zielona Kuchniasprawdzi się zarówno na kolację jak i jako drugie śniadanie w pracy albo pyszna sałatka na przyjęcie! Składniki: 200g drobnego makaronu (u mnie makaron orzo – w kształcie ryżu) 3 jajka 10 dkg szynki 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 2 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz
Blog z ApetytemSTEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ
SMYKWKUCHNIpatelni ok. 3 minuty. Dodałem startą skórkę cytryny, kapary, skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem szczyptą soli i pieprzu. Wymieszałem, poddusiłem minutkę. Na przesmażonych filetach rozłożyłem farsz. Podałem z ryżem smażonym na maśle
R'n'G KitchenBardzo często na moim stole królują szybkie i zdrowe sałatki. Coraz częściej wykorzystuję warzywa strączkowe oraz mnóstwo warzyw! Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 200g ugotowanego brązowego ryżu 1 papryka 1/2 (100g) opakowania miksu sałat 1 łyżka oleju lnianego przyprawy: papryka wędzona, czosnek granulowany, pieprz czarny, sól ziołowa, świeży koperek Sposób przygotowania: Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w drobną
Truskawkowa Fiestamałym ogniu, doprowadzić do wrzenia, po czym dalej gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotowe curry przyprawić solą i pieprzem do smaku. Curry podawać gorące, z ryżem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Ostrość curry można regulować, zmniejszając lub zwiększając ilość chili w proszku. Curry przygotowane według tego przepisu ma słodko
Gospodyni Miejskadokładnie wymieszaj i gotuj 20 minut. Wsyp soczewice, dopraw do smaku (sól, pieprz i ewentualnie odrobina cukru, jeśli pomidory sa bardzo kwaśne). Gotuj kolejne 20 minut. Gotowe. Podawaj z ryżem, kuskus, lub ziemniakami pureé. Ewentualny nadmiar można zamrozić
Lejdi of the house