ryż - 22970 przepisów (strona:738/1532)

Drobiowe roladki z żółtym serem 199

Pyszne drobiowe roladki z ciągnącym się żółtym serkiem... Składniki: 3 piersi kurczaka, 100 g żółtego sera, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, 3 łyżki oleju, 2 woreczki ryżu pełnoziarnisty Kupiec, do posypania: natka pietruszki. Przygotowanie:     Piersi kurczaka przecinamy i rozbijamy na kotlety. posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy żółty(...)zawijamy roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Podczas smażenia przewracamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem pełnoziarnistym Kupiec

Aga w kuchni
Drobiowe roladki z pokrzywą 174

wyszły pyszne :)  Składniki:   2 szklanki młodych listków pokrzywy, 1 pierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka vegety, 2 łyżki masła, 3 łyżki oleju, 1 woreczek ryżu basmanti z dzikim Sonko , 0,5 łyżeczki soli. Przygotowanie:      Pierś kurczaka dokładnie umyć pod zimną wodą i przekroić tak by powstały dwa kotlety. Przyprawiamy przyprawą do drobiu(...)Następnie rozpuścić na patelni masełko podsmażyć pokrzywę, przyprawiając vegetą. Farsz z pokrzywy rozłożyć na koletach i zawijać, tworząc roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem basmanti z dzikim

Aga w kuchni
Kurki w sosie śmietanowym 161

więcej :))))  Składniki: 500 g kurek, 400 ml śmietanki 30%, 1 cebula, 3 łyżki masła, do przyprawienia: pieprz czarny w młynku Specialite i sól morska Kamis Specialite, podajemy z ryżem 3 kolory Sonko. Przygotowanie:     Na masełku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy umyte kurki -małe w całości, a duże przekrojone na pół. Przykrywamy pokrywką i dusimy(...)minut. Następnie przyprawiamy je pieprzem oraz solą. Zalewamy śmietanką i mieszamy, gotujemy jeszcze ok. 3 minut. Podajemy z ryżem 3 kolory

Aga w kuchni
Mini gołąbki w liściach winogrona 126

większych marketach dostaniecie również takie liście kiszone w słoikach- również nadają się do zawijania :) Wystarczy je jednak przepłukać. Składniki: 30 dużych liści winogron, 200 g mięsa mielonego, 1 woreczek ryżu jaśminowego Sonko, 2 jajka, 1 litr bulionu warzywnego, 200 g kurek, 200 ml śmietany 12%, posiekany koperek, pieprz kolorowy świeżo mielony Kamis Specialite, sól morska świeżo mielona Kamis Specialite. Przygotowanie(...)Liście winogron dokładnie myjemy. Gotujemy ok. 2-3 minut. Następnie przygotowujemy farsz z lekko podgotowanego ryżu, mięsa mielonego, jajek. Wszystko mieszamy i przyprawiamy pieprzem i solą. Na środek matowej części liścia nakładamy łyżeczką farsz. Prawą i lewą stronę liścia zawijamy do środka i zwijamy tworząc rulonik. Na dnie garnka układamy podgotowane liście, by nasze mini gołąbki się nie przypaliły. Układamy

Aga w kuchni
Szkoła Gotowanie 157

Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe; sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery.  W każdej części znajdziemy poradnik, składający się z podstawowych rad oraz pojęć. Ponadto w kategorii znajdziemy wiele wspaniałych przepisów na najprostsze

Aga w kuchni
Leczo 116

podwójne piersi kurczaka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki bukietu smaku Kamis, sól morska Kamis Specialite, pieprz czarny Kamis Specialite, ognista mieszanka Kamis Specialte podajemy z ryżem jaśminowym Sonko. Przygotowanie:      Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy, paprykę kroimy w paseczki, a pieczarki w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce, piersi kurczaka w większą kostkę(...)dodajemy paprykę i na samym końcu parówki. Mieszamy. Doprawiamy koncentratem, bukietem warzyw oraz solą, pieprzem oraz ognistą mieszanką przypraw. Gotujemy jeszcze ok. 30-40 minut.  Podajemy z ugotowanym ryżem

Aga w kuchni
Mięsa 194

cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną

Aga w kuchni
Kurczak z jabłkami. 165

rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem

Kuchnia Łukasza
Sushi i sashimi - recenzja 130

jest dla Was! Na początek trochę historii, a w niej o sushi, pierwszych przepisach, wynalazcy tej eleganckiej potrawy, a także o pierwszych lokalach, w których zaczęto podawać smaczne kąski ryżu. Dalej już wiedza konkretna: omówione zostały główne składniki, przyprawy i przybory potrzebne do wykonania idealnej rolki we własnym domu. Dodatkowo opisano sposoby serwowania oraz jedzenia.  W części bardziej praktycznej(...)mamy szereg informacji odnośnie przygotowywania sushi. Od odpowiedniego ugotowania ryżu, przez przygotowanie dodatków np. ryb czy warzyw, aż do dekoracji i odpowiedniego zwijania.  W książce jest też kilkanaście przepisów na wiele rodzajów sushi i sashimi. Wraz z nią przygotujemy m.in.: futomaki, hosomaki, oshisushi i wiele innych. Każdy przepis opatrzony jest fotografią, a także zdjęciami prezentującymi poszczególne etapy przygotowania

Pasja Smaku
Papryka faszerowana Toskanią – test brytfanny od Florina 212

się potrawą znaną zarówno w regionie, jak i przynajmniej w znacznej części Włoch. Charakterystyczną cechą kuchni toskańskiej jest mniejsze spożywanie makaronu aniżeli w pozostałych regionach. Tu dominują zupy, kasza, ryż i chleb.Kuchnia Toskanii jest zdrowa, kolorowa i prosta- a co za tym idzie smaczna! Zabiorę Was w to miejsce pachnące magią , propozycją, którą Wam przygotuję. Gotowi na pachnącą

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta półkrucha ze śliwkami 291

równomiernego upieczenia ciasta - posiadacze termoobiegu nie muszą się trudzić... Po wyjęciu z piekarnika tartę przestudzić i dopiero wtedy wyjąć z formy. Kroić lekko ciepłą... i trzymać mocno w ryzach własne i domowników łakomstwo do słodyczy, aby natychmiast nie pożreć całej blachy :)    Wypiekałam wspólnie z: Moje domowe kucharzenie Jej Kuchnia Kulinarne Szaleństwa Maniusi  Różowa kuchnia

Grunt to przepis!
Kotlety mięsne z kapustą pekińską w sosie 158

tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1 łyżka musztardy rosyjskiej Develey 3-4 łyżki śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka, musztardę .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Pulpeciki w sosie z pieczonych pomidorów 143

sosu z pieczonych pomidorów , teraz nadeszła pora, żeby wykorzystać jeden :). Pulpety możemy podać z makaronem, tak jak to zrobiłam ja, ale równie dobrze może to być pure z ziemniaków, ryż ugotowany na sypko czy też któraś z kasz. Sosu nie zagęszczam mąką, według mnie jest wystarczający gęsty. Pulpeciki w sosie z pieczonych pomidorów Składniki: 500 g łopatki wieprzowej

Kulinarne przygody Gatity
Wołowy Rendang z żółtym ryżem 164

godziny, aż mleko odparuje, co jakiś czas mieszając. Pod koniec, gdy duszenie zamieni się w smażenie, często mieszamy i pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Podajemy lekko przestudzone z ryżem jaśminowym (żeby uzyskać żółty kolor, do gotowania ryżu dodajemy łyżeczkę kurkumy) lub pieczywem. Smacznego

Tajskie smaki
Ryż na sypko z jabłkami. 157

Składniki : ryż- ugotować na sypko słodki mus jabłkowy śmietana, ewentualnie cynamon Przygotowanie: Na ugotowany ryż wykładamy mus jabłkowy, polewamy śmietaną i posypujemy cynamonem. To naprawdę szybkie i bardzo proste danie na słodko

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania