W kalendarzu listopad a w lesie nadal można natknąć się na osoby zbierające grzyby! Polacy są znanym narodem grzybiarzy, którzy z pasją wykorzystują dary lasu w swojej kuchni. Zbieranie i suszenie tych leśnych skarbów to tradycja, która sięga wieków i jest częścią polskiej kultury. Grzyby nie tylko dodają smaku i aromatu wielu potrawom, ale także, według aktualnych raportów mają wiele właściwości zdrowotnych i odżywczych. Suszone grzyby można przechowywać przez długi czas i wykorzystywać do przy... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...