ryż - 22970 przepisów (strona:436/1532)

Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 99

jest to, że możemy ją zestawić z praktycznie każdym dodatkiem, na który akurat mamy ochotę. Do klopsików pasują makarony (u mnie na zdjęciach widzicie je z makaronem orzo), kasze, ryże, a także ziemniaki. Wszystko zależy od Was 🙂 Drukuj Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym to idealny pomysł na fit obiad, który(...)ogniu, regularnie mieszając. Wyjmij klopsiki z piekarnika i przełóż je na patelnię. Dokładnie wymieszaj je w sosie i gotuj razem przez 10 minut. Podawaj z ulubionym makaronem, kaszą lub ryżem. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku! The post Pieczone klopsiki

Na-talerzu.pl
Chilli ze słodkimi ziemniakami, fasolką 'czarne oczko' i 'kidney'... 118

łyżka oliwy, lub oleju 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry szczypta chilli, mniej, lub więcej do smaku 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki 350ml wody dodatkowo: ugotowany ryż, limonka, kwaśna śmietana, posiekana świeża kolendra W sporym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę, marchewkę, selera i czosnek i smaż 5 minut. Wsyp przyprawy, dobrze wymieszaj i smaż przez 1 minutę(...)przykryj, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.  Wsyp odcedzone fasolki i gotuj kolejnych 10 minut, lub do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.  Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, pokropione sokiem z limonki, z kleksem kwaśniej śmietany i ewentualnie kolendrą

Lejdi of the house
Filet drobiowy w sosie miodowo-sezamowym 80

Filet w sosie miodowo-sezamowym jest doskonałym pomysłem na świąteczny obiad. Jako dodatek, młode marchewki blanszowane w miodzie, posypane sezamem. Sprawdzi się również ryż czy frytki z batatów. Zapraszam po przepis. Składniki Sos 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu słodkiego chili 4 łyżki ketchupu łagodnego 4 łyżki sosu sojowego 1/2 kubka wody łyżka nasion sezamowych(...)ketchup oraz wodę. Wszystko razem wymieszać i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.Włożyć filety, polać sosem i dusić kilka minut. Na koniec posypać prażonym sezamem. Podawać z młodymi marchewkami, ryżem lub frytkami z batatów. Smacznego:)   Artykuł Filet drobiowy w sosie miodowo-sezamowym pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Makaron z pesto z botwiny – wiosenny obiad 79

zaoferowanie dużo więcej! Koniecznie spróbujcie jej w innym wydaniu. Ja każdego sezonu eksperymentuję z nowymi przepisami z wykorzystaniem botwiny i tak na blogu znajdziecie już przepisy na: Brązowy ryż z botwinką i serem pleśniowym Zapiekanka z botwiną i serem kozim Tym razem wykorzystałam botwinę jaką bazę do przygotowania pesto. Połączyłam je z pełnoziarnistym makaronem, parmezanem i pestkami granatu. Jednak(...)równie dobrze tak przygotowane pesto może posłużyć jako pasta na kanapki, dodatek do ryżu czy sałatki. Takie pesto można też z powodzeniem przygotować z surowej botwiny bez jej gotowania. Będzie to jeszcze szybsza opcja. Ja jednak wolę krótką chwilę gotować warzywo, co zapewnia idealnie gładką konsystencję pesto. Jestem bardzo ciekawa, czy ten przepis przypadnie wam do gustu. Jeśli o mnie

Healthycreations.pl
Wekowanie zup 145

miała dodatku śmietany, jogurtu, mleka lub mąki. Nie wekuję zup zabielanych. Dodaję śmietanę lub mąkę do zupy dopiero po otworzeniu zawekowanego słoika. Staram się wekować zupy bez dodatku ryżu lub makaronu . Jeśli zupa już jest z tymi dodatkami, to mniej na uwadze, że ryż i makaron spęcznieje w zupie i powinno go być mniej, a najlepiej w ogóle. Zupy

Ania gotuje
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowo pieczarkowym 131

woreczki ryżu ugotowanego przyprawy kapusta pekińska oczyszczona i pokrojona drobna Mięso zmielone ok 80 dag łopatki i troszkę karczku 2 jajka sos pomidorowo pieczarkowy ja kupiłam w lewiatanie i jeszcze dodałam usmażone pieczarki więc tego dużo wyszło. Mięso ,pekińska oraz przyprawy ,jajka i ryż wymieszać doprawić formować gołąbki i obtaczać w grysiku kładziemy do żaroodpornego i zalewamy sosem zapiekamy

Moje Wyroby
Gołąbki w sosie pomidorowym 69

zapraszam! Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym domownikom. Smacznego! PRZEPIS NA GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM Składniki 1 główka młodej kapusty 600 g mielonej wieprzowiny 2 cebule 100 g ryżu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1 łyżka masła Sos 0,5 l bulionu 200 g passaty pomidorowej z ziołami 50 g koncentratu pomidorowego(...)zanurzamy we wrzątku i gotujemy przez 8-10 minut. Wszystko zależy od wielkości kapusty. Kapustę ostudzamy i delikatnie odrywamy liście. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzamy i mieszamy z mięsem mielonym oraz uduszoną cebulką. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Z każdego liścia kapusty odcinamy twardą część. Na środek

Alle Dobre!
Gołąbki w sosie pomidorowym 67

zapraszam! Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym domownikom. Smacznego! PRZEPIS NA GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM Składniki 1 główka młodej kapusty 600 g mielonej wieprzowiny 2 cebule 100 g ryżu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1 łyżka masła Sos 0,5 l bulionu 200 g passaty pomidorowej z ziołami 50 g koncentratu pomidorowego(...)zanurzamy we wrzątku i gotujemy przez 8-10 minut. Wszystko zależy od wielkości kapusty. Kapustę ostudzamy i delikatnie odrywamy liście. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzamy i mieszamy z mięsem mielonym oraz uduszoną cebulką. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Z każdego liścia kapusty odcinamy twardą część. Na środek

Alle Dobre!
Gołąbki z sosem jabłkowo-pomidorowym 94

pomidorowym, co nadaje daniu charakteru i niesamowitego aromatu. Zapraszam do skosztowania.   <AG>           Składniki:     1 młoda kapusta   250 g ryżu   500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej   2 łyżki masła   3 łyżki mąki 300 ml naturalnie mętnego soku pomidorowego 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka estragonu Sól(...)pieprz     Przygotowanie:     Liście wycinamy, lekko sparzamy.   Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.     Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, podsmażamy, zalewamy sokiem jabłkowym i passatą. Dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną estragonu

R'n'G Kitchen
Grochówka z parówkami 83

parówek coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej 4 cebule 3 ząbki czosnku 1 kg ziemniaków 2 łyżki ryżu 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach sól olej lub oliwa majeranek szczypiorek Jak zrobić grochówka z parówkami: Dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej dobrze jest(...)zalewamy dwoma litrami wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól, zagotowujemy. Potem zmniejszamy grzanie i na wolnym ogniu gotujemy bulion ok 5 min. W garnku przygotowujemy groch, ryż, pokrojone w kostkę warzywa w tym ziemniaki. Następnie zalewamy to bulionem i dodatkowym 1l wody, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie). Potem gotujemy wszystko na średnim ogniu

Dorota Smakuje
Pulpety jak gołąbki bez zawijania 109

mięsa mielonego drobiowego 0,5 kg kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej zieleniny np. natka pietruszki, koperek, szczypiorek 1 szkl ugotowanego ryżu sól pieprz sos: 500ml passaty pomidorowej 2 łyżki oliwy 1 mała cebula łyżeczka oregano sól pieprz szczypta cukru Jak zrobić pulpety jak gołąbki bez zawijania: Najpierw mięso mielone przekładamy do miski. Następnie(...)dodajemy startą na tarce cebulę i czosnek, jajko, zieleninę, ryż i przyprawy. Potem dobrze wyrabiamy masę. Następnie formujemy pulpety i układamy je na talerzu. Potem w garnku podgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej posiekaną cebulę. Następnie kapustę szatkujemy grubo i wrzucamy do cebuli, przesmażamy chwilę aż zmięknie (możemy podlać wodą). Potem dodajemy passatę pomidorową oraz pół szklanki wody

Dorota Smakuje
Zapiekane warzywa w sosie pomidorowym 120

Składniki: -1 l gęstego przecieru pomidorowego lub zmiksowane pomidory z puszki  -2 cukinie (ok. 25 cm ) -2 duże marchewki -2-3 ogórki kiszone  -1 szklanka ugotowanego ryżu -1 duża kulka sera mozzarella   -2 duże  ząbki czosnku -1 łyżka ziół prowansalskich -1 łyżka pieprzu ziołowego -świeże gałązki tymianku -4 świeże lub suszone(...)cukinię z dwóch stron. Na dno żaroodpornej formy ( u mnie o wym. 30  x20 ) wylać połowę przecieru, na niego wyłożyć plastry cukinii. Na cukinię wyłożyć marchewkę, następnie ryż, wyłożyć dwie - trzy gałązki świeżego tymianku lub posypać suszonym. Można skropić delikatnie przyprawą maggi. Ułożyć ogórki kiszone.  Zalać pozostałym przecierem pomidorowym i ułożyć pokrojoną w plastry kulkę mozzarelli. Ułożyć

Kulinarne przemyslenia
Kurczak słodko-kwaśny 116

ząbek czosnku 100-125 ml soku z cytryny 100-125 ml wody 7 łyżek cukru trzcinowego 5 łyżek ketchupu mielony imbir mielona papryka słodka i ostra curry sól, pieprz ryż Pozbawione gniazda nasiennego papryki kroimy w kostkę. Obrane marchewki kroimy na cienkie słupki (ja wykorzystałam maszynkę do julienne). Ananasa osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Umyte i osuszone ręcznikiem(...)chwilę. Moc palnika zwiększamy. Wlewamy sok cytrynowy z wodą i cukrem. Doprowadzamy całość do wrzenia. Dodajemy ketchup. Gotujemy jeszcze przez około 3 minutki, mieszając. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. Źródło inspiracji

Smaki Na Talerzu
FASZEROWANE PORTOBELLO 112

był pyszny i aromatyczny 😎 Składniki: pieczarki portobello Na farsz: ok 300 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku olej sól pieprz słodka i ostra papryka 80 g ugotowanego ryżu koncentrat pomidorowy starta mozarella Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso mielone i smażymy całość chwilę. Następnie dodajemy pokrojone ogonki grzybów, koncentrat i przyprawy. Dusimy całość(...)momentu odparowania soku. Ryż mieszamy z masą mięsną. Do oczyszczonych portobello nakładamy nasz farsz. Układamy w naczyniu żaroodpornym (z przykryciem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 30 minut. Po tym czasie naczynie odkrywamy, grzyby posypujemy sporą ilością startego sera i wstawiamy jeszcze na 10 minut

Walijskie Pichcenie
Chrupiące polędwiczki z kurczaka i recenzja termosu obiadowego Zojirushi 83

utrzymują ciepło dań, a 2 mniejsze utrzymują temperaturę otoczenia. Ja do jednego pojemniczka utrzymujące ciepło zawsze wkładam danie główne (np. mięso), a do drugiego wlewam zupę, wkładam ziemniaki lub ryż. Pozostałe pojemniczki wykorzystuję na przekąski lub surówkę. Co jest jeszcze fajnego w tym termosie? Wszystkie 4 miski można podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Dodatkowo do termosu dołączona jest poręczna(...)wygodne. Pokrywa termosu może służyć jako dodatkowa miseczka Termos Zojirushi bardzo łatwo utrzymać w czystości. A dla miłośników azjatyckich dań niespodzianka – w zestawie są dodatkowo pałeczki do ryżu Termos razem z torbą waży zaledwie 1,1 kg. I ten designe. Prosty i elegancki. Polecamy! Korzystamy z tego termosu już dość długo i jesteśmy z niego naprawdę zadowoleni. Podsumowanie zalet

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania