ryż - 22970 przepisów (strona:429/1532)

Sałatka z kurczaka z prażonym słonecznikiem 193

się spieszy to smażę mięso od razu). Smażę kurczaka na rozgrzanej patelni z oliwą do zrumienienia, przekładam do miski i czekam aż ostygnie. W międzyczasie gotuję ryż na sypko i po ostudzeniu przekładam do miski. Na rozgrzanej suchej patelni prażę słonecznik do zrumienienia, w czasie prażenia mieszam kilkakrotnie, po ostudzeniu dodaje do wszystkich składników. Kroję

Gotuj Się Kto Może
Ryż z kurczakiem i groszkiem cukrowym 181

filet z kurczaka 1 cebula 100 g groszku cukrowego 1 podłużna czerwona papryka 1/2 brokuła sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Fileta z kurczaka … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem i groszkiem cukrowym

czarrna od kuchni
Gołąbki w Sosie Pomidorowym - przepis 1 97

jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2.Cebulę podsmażamy na margarynie. 3.Ryż gotujemy. 4.Do miski wkładamy: mięso mielone, ugotowany ryż, posiekaną pietruszkę, jajka, usmażoną cebulę całość doprawiamy solą, pieprzem i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. 5.Ściągamy liście z kapusty, usuwamy głębie. na każdy listek nakładamy dużą łyżkę mięsa mielonego

Dziś Ja gotuje
SAŁATKA Z BRĄZOWYM RYŻEM I BROKUŁEM 186

Pyszna i bardzo sycąca sałatka z brązowym ryżem i brokułem, z dodatkiem sera feta i oliwek. Taka sałatka będzie idealna nie tylko na imprezę ale też po prostu jako posiłek do pracy! 🙂 Składniki: – 3/4 szklanki brązowego ryżu – 150g fety – 1 brokuł – 20 oliwek (czarnych i zielonych) – kawałek cukini – Czytaj więcej → Artykuł SAŁATKA Z BRĄZOWYM(...)RYŻEM I BROKUŁEM pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Ryż z warzywami 155

brokuła 1/2 pora kawałek fenkuła 1 marchewka 1 szklanka mrożonego groszku sól, pieprz Przygotowanie: Pora pokroić w krążki, fenkuła poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o … Czytaj dalej Ryż z warzywami

czarrna od kuchni
Placuszki dyniowe 150

które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Placuszki dyniowe Pomysł na te placki wpadł mi do głowy po odkryciu w mojej małej spiżarence mąki z brązowego ryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama nazwa mówi, jest z niej zrobiony. Jest ona także podstawą ciast, ciasteczek, placków(...)dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 3 dkg makaronu ryżowego 20 dkg purée z dyni 300 ml mleka kokosowego 1 jajko 8 łyżek mąki z brązowego ryżu 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka świeżo krojonej papryczki chili 4o dkg mięsa mielonego (użyłam z indyka) 1 łyżka mąki ziemniaczanej olej do smażenia Placuszki dyniowe Przygotowanie. Purée

mecooks
Placuszki dyniowe 163

które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Placuszki dyniowe Pomysł na te placki wpadł mi do głowy po odkryciu w mojej małej spiżarence mąki z brązowego ryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama nazwa mówi, jest z niej zrobiony. Jest ona także podstawą ciast, ciasteczek, placków(...)dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 3 dkg makaronu ryżowego 20 dkg purée z dyni 300 ml mleka kokosowego 1 jajko 8 łyżek mąki z brązowego ryżu 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka świeżo krojonej papryczki chili 4o dkg mięsa mielonego (użyłam z indyka) 1 łyżka mąki ziemniaczanej olej do smażenia Placuszki dyniowe Przygotowanie. Purée

mecooks
ryż z jabłkami 125

składniki: ok. 220 g ryżu 360 ml mleka 40 ml wody 1 łyżka masła 2 łyżki miodu (mniej lub więcej, do smaku) 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki rodzynek 5 jabłek (np.szara reneta) 1 szczypta soli śmietana do poddania opcjonalnie: migdały, orzechy wykonanie: Ryż gotujemy z mlekiem, wodą oraz masłem na sypko. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy do osobnego naczynia(...)Wlewamy troszkę wody i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy cynamon, rodzynki i mieszamy. 3/4 jabłek dodajemy do ugotowanego ryżu, mieszamy. Przekładamy do żaroodpornych miseczek, na wierzch każdej porcji dajemy po troszeczkę masła. Zapiekamy w 160 st. C przez ok. 10 min. Wyciągamy z piekarnika, lekko przestudzamy. Dodajemy po trochę pozostałych jabłek. Ozdabiamy kleksikiem śmietany i oprószmy cynamonem. Opcjonalnie posypujemy posiekanymi

Domowy Smak Jedzenia
Risotto z pomidorami i dorszem 199

słodkie i aromatyczne, a jednak na smaku zależy Nam najbardziej 😊 2-3 porcje: * gorący bulion warzywny- 800 ml * pomidory krojone w puszce/kartoniku- 400 g * filet z dorsza- 200 g * ryż- 100 g * białe, słodkie wino- 50 ml * masło- 50 g * cebula- 1 średniej wielkości * masło klarowane- do smażenia * sól, pieprz, cukier trzcinowy- do smaku * świeży koper- do posypania Na rozgrzanym(...)maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać ryż, chwilę podsmażyć, kolejno wlać wino i odparować smażąc około 1 minuty. Następnie wlać porcję- najlepiej chochelką- gorącego bulionu. Kiedy ryż wchłonie cały płyn, dodać pomidory oraz kolejną porcję bulionu (postępować tak, aż do wykorzystania całego bulionu). Przy ostatniej dolewce bulionu dodać rybę pokrojoną w kostkę. Na koniec wrzucić masło i doprawić solą

Kraina Miodem Płynąca
Polędwiczka w sosie porowo- śmietanowym. Przepis krok po kroku. 137

domu po prostu wrzucić wszystko na patelnię. Istny banał   Jako dodatek do tego dania możecie użyć wszystkiego. W moim przypadku był to dziki ryż (który nie wiem czy wiecie tak naprawdę nie jest ryżem tylko  owsem wodnym ), ale śmiało możecie go zastąpić zwykłym ryżem, ziemniakami, kaszą

kuron.com.pl
Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi 167

która nadaje mięsu wyjątkowy kolor Poprzez posypanie gotowego dania kolendrą czy pietruszką, sprawimy, że już po samym zobaczeniu będzie się go jadło oczami! Jeżeli lubicie przepisy na kurczaka z ryżem polecam Wam także kurczaka z papryką i ananasem lub kurczaka w sosie pomarańczowym z sezamem. Spróbujcie! Zobacz też: Kurczak w 3 pysznych odsłonach Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kurczak(...)Maggi łyżka kurkumy łyżeczka imbiru ząbek czosnku łyżeczka chili szalotka garść orzechów arachidowych 3 papryki w różnych kolorach sól i pieprz do smaku natka pietruszki do podania 100 g ryżu olej do smażenia Przepis 1 Kurczaka marynujemy w mieszance przypraw (Maggi, kurkuma, imbir, posiekany czosnek, chili, posiekana szalotka) i odstawiamy na 30 minut. 2 Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym

Kuchnia Bazylii
Sałatka z brązowym ryżem, kabanosami i marynowanymi pieczarkami 146

Jeśli lubicie kabanosy, mam dla Was propozycję na sałatkę ryżową z ich dodatkiem. Delikatna w smaku sałatka z brązowym ryżem, kabanosami, kukurydzą i marynowanymi pieczarkami. Składniki: 100 g brązowego ryżu (polecam Skworcu ) 3 jajka 100 g cienkich kabanosów wieprzowych 100 g marynowanych pieczarek puszka kukurydzy łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej

Smak mojego domu
Risotto z kurczakiem 150

papryką wędzoną, ostrą i suszonymi ziołami. Wymieszać dokładnie w przyprawach. Odstawić na chwilkę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę na jasny złoty kolor. Dodać czosnek posiekany drobno i ryż. Smażyć mieszając 1 minutkę. Na patelnię wlać wino i smażyć mieszając aż wino wyparuje. Wlać wywar, pomidory z puszki. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki pokrojone w plasterki

Kuchnia Pokoleń
Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem 204

sól i pieprz do smaku 1 łyżka majonezu (lub jogurtu) Przygotowanie: Filet z pstrąga wędzonego z grzybami kroimy wzdłuż, a następnie na paski. Wkładamy do miski, dodajemy ugotowany kolorowy ryż i pokrojoną w grubszą kostkę marynowaną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy łyżkę majonezu (lub naturalnego jogurtu) i delikatnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Smacznego

Słodkie okruszki
Risotto z zielonymi szparagami 151

szparagami Zakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim. Zapraszam.    Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku  200 g ryżu Arborio  1 lampka białego wytrawnego wina  około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego  50 g masła  1 łyżka oliwy sól morska do smaku oraz świeżo zmielony(...)szparagi, główki odłożyć na bok , całość zalać przygotowanym wywarem, chwilę podgotować.    W przygotowanej patelni rozpuścić 1 łyżkę oliwy i masła, dodać posiekaną szalotkę oraz czosnek, zrumienić, wsypać ryż Arborio, przyprawić solą i pieprzem. Całość zeszklić. Podlać winem, odparować, wlewać stopniowo po jednej chochli przygotowany wywar ze szparagami i mieszać do czasu aż ryż napęcznieje. Na koniec dodać odłożone

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania