Kurczak adobo w delikatnym słodko-słono-kwaśnym sosie ma niesamowity smak. Nawet jeśli ktoś nie lubi kaszy gryczanej to z tym sosem wciągnie go aż miło patrzeć. Czas: 45 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 4 Kurczak adobo jest narodowym daniem Filipińczyków i, jak często bywa z takimi potrawami, jest wiele przepisów jak je zrobić. Nie ma w nim nic skomplikowanego. Podstawę dania stanowi sos na bazie sosu sojowego. Są jednak dwie szkoły jeśli chodzi o pozostałe składniki. Według jednej kurczak adobo p... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.