ryż - 22970 przepisów (strona:430/1532)

DESER Z RYŻEM WIŚNIOWYM Z OWOCAMI 184

SKŁADNIKI 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka kompotu np. z wiśni szczypta soli cynamon 1 łyżka miodu owoce do wyboru jogurt syrop klonowy Wypłukać dokładnie ryż i ugotować go z dodatkiem kompotu soli i cynamonu. Dodać miód, wymieszać, ostudzić. Podać w pucharkach lub na talerzyku posypany różnymi owocami, jogurtem i opcjonalnie syropem klonowym

harrisa
Pyszna sałatka z ryżem, brokułem i sosem czosnkowym 668

jajka 150 g wędzonego sera puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 spore ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy w posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nierozpadający się. Jajka gotujemy na twardo. Składniki studzimy. W tym czasie składniki na sos mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Oshi Sushi i FutoMaki 206

Składniki: ryż: 250 g ryżu 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 6 paluszków surimi 1 ogórek 1/2 awokado 1 opakowanie śmietankowego … Czytaj dalej Oshi Sushi i FutoMaki

czarrna od kuchni
SZYSZKI 138

irysów 1 łyżka kopiasta masła 50 g ryżu preparowanego Sposób wykonania: Masło rozpuszczamy w małym garnku. Cukierki kruszymy na drobno. Wkładamy do garnka i mieszamy aż do rozpuszczenia. Wsypujemy ryż i mieszamy łyżką z powstałą masą. Nabieramy kopiastą łyżkę i wykładamy na talerz, gdy chwilę przestygnie bierzemy w dłonie i kształtujemy szyszkę. Postępujemy tak aż do wyrobienia całej masy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i orzechami nerkowca 228

konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g); 150 g orzechów nerkowca; 1 średnia cebula; 2 łyżki oliwy z oliwek; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Tuńczyka i kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy. Cebulę obrać, drobno posiekać. Orzechy nerkować drobno posiekać. Wszystkie składniki sałatki

Gospodyni Miejska
Sałatka ” Słowiańska „ 215

odcedzamy z zalewy i odstawiamy do odcieknięcia na sitku . Korniszony kroimy i dokładamy do kukurydzy ,żeby także porządnie odciekły , inaczej sałatka Słowiańska będzie nieapetycznie pływać . Wcześniej ugotowany i wystudzony ryż , przekładamy do miski , dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso z kurczaka ( odspojone od kości , ale z kawałkami wędzonej skórki -odetnijcie i usuńcie tylko tłuszcze ) , a następnie dokładamy resztę

Ogrodnik w podróży
Zupa gołąbkowa 173

pieprz w ziarnach, marchewkę, seler i pietruszkę, wsypać sól i pieprz cayenne. Wymieszać i dusić razem kilka minut. Wlać około 3 litry bulionu, gotować około 15-20 minut. Wsypać ryż, oraz kapustę i gotować kolejne 20-25 minut, aż kapusta będzie prawie miękka. Dodać pomidory oraz koncentrat, 1 płaską łyżeczkę cukru i świeżo zmielony pieprz , zagotować. Ewentualnie doprawić jeszcze

W garach u Gosi
Sos biały do ryżu babci Basi 223

razie potrzeby jeszcze raz doprawić . 5. Zagęścić mąką. Potrawa powinna mieć wyrażnie posmak słodko-kwaśny. Podawać na ciepło z ryżem. 6. Zagotować wodę z solą i ugotować ryż -najlepiej w woreczku(2-3 szt) Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Smażony ryż z jajkiem po chińsku 175

menu. Składniki 1 szklanka ryżu 1 marchewka kawałek cukinii 10 dkg pieczarek garść grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych 4 jajka … Czytaj dalej Smażony ryż z jajkiem po chińsku

czarrna od kuchni
Ryż z kurczakiem po azjatycku 168

filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 1 cebula 1 słoik kiełków soi w zalewie przyprawa do dań chińskich sos sojowy ocet ryżowy curry … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem po azjatycku

czarrna od kuchni
Sałatka z tuńczykiem i wędzonym serem 154

serem wędzonym. Składniki: woreczek ryżu parboiled puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) puszka kukurydzy por ok 150g wędzonego sera żółtego 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Następnie odcedzamy dokładnie. Kukurydzę i tuńczyka osączamy

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym 163

gałka muszkatołowa mała cebula 2 łyżki oliwy z oliwek garść startego sera żółtego Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, doprawić. Przesmażyć na rumiano. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać do mięsa. Wszystko ładnie wymieszać. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego ucinając przy samym ogonku. Nakładać farsz do papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Tagebuch po polsku
Klopsiki na mleczku kokosowym z imbirem 171

między czasie należy je kilka razy obrócić. Pod koniec ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Klopsiki podaję z ugotowanym ryżem, który zalewam sosem po gotowaniu klopsików. Ryż fajnie wchłania ten sos. Jeśli lubimy gęste sosy, to trzeba część sosu wlać do rondelka i zagęścić go 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej rozmieszanej w  małej ilości zimnej wodzy. Klopsiki

Kuchcik gotuje
Sałatka z ryżem, kurczakiem i słonecznikiem 969

Składniki: 200 g białego ryżu; 500 g filetu z piersi kurczaka; Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); Puszka ananasa w plastrach, w syropie (waga netto 320 g); Biała część średniego pora; 200 g łuskanych ziaren słonecznika; 2 czubate łyżki majonezu; 2 czubate łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1 łyżka przyprawy do gyrosa; Olej do podsmażenia kurczaka(...)Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Przełożyć do miski. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć, z obu stron, na złoty kolor, na rozgrzanym na patleni oleju. Wystudzić. Dodać do miski z ryżem. Wymieszać. Ananasa odcedzić z zalewy. Pokroić

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania