takiego 7. Ulubiony blog wiele takich, jednym z nich jest http://wieszaknawybiegu.blogspot.com/ 8. Twoja ulubiona potrawa to? nie potrafię wybrać jednej, zaczynając od tart, pizzy, kończąc na ryżu z truskawkami i makiełkach 9. Ulubiony przepis… aktualnie na tarte otrębową oraz wszystko z wykorzystaniem truskawek 10. Nie lubię/nie zjem … nie zjem robaka ;p 11. Największa kulinarna porażka ? ostatnio
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciekawi co u mnie chętnie się wam pożalę :D (na fanpage/prive). Sosik pieczarkowy robiłam wczoraj, drobny eksperymencik. Jak dla mnie wyszedł pyszny, idealnie spisze się do kaszy czy też ryżu. Ja zjadłam go z jajkiem ponieważ, od rana miałam na nie ochotę, a na wieczór nie chciałam się opychać węglowodanami. Składniki (porcja): około 250g pieczarek 3-4 łyżki śmietanki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcurry i sól, polewamy nią pulpety. naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Nie dolewamy wody, ponieważ owoce puszczą sok. Mięso pieczemy przez 40 minut. Podajemy z kaszą lub ryżem, wedle gustu, posypane koperkiem
Kulinarne przygody GatityI kolejny przepis inspirowany kuchnią tajską i chińską ( od której ostatnio nie mogę i chyba wcale nie chcę się uwolnić! ). Był już kurczak w przeróżnej postaci
Ostra na SłodkoPolecam oryginalną zapiekankę ze szparagów,papryki,cukini Produkty: 2 pęczki szparagów 1 duża cukina 2 czerwone papryki 10 dużych pieczarek 2 szklanki ryżu 1 łyżka wegety oregano,tymianek,bazylia po 1 łyżeczce papryka słodka 2 łyżki papryka ostra,pieprz,pieprz cayenne do smaku sól,szczypta cynamonu masło do smażenia względnie oliwa Wykonanie
Ugotujmy Coświnie Marsala. Zagęstnikiem sosu nie jest tu mąka, lecz delikatna szalotka i słodka śmietanka. Sos portobello pasuje do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich. Idealnie komponuje się z kaszą, ryżem i makaronem. Polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Sos z portobello appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoziarnisty i dusić ok 20 minut. Natkę umyć, osuszyć, posikać, wraz z jogurtem dodać do mięsa. Delikatnie zagotować. Całość doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem ziołowym. Podawać z ryżem lub pieczywem razowym. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuprzyrumieniła. Można też np. posypać je serem żółtym. 5. Wyjąć roladki, resztę przelać do rondelka, dolać troszkę śmietanki 30%, zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić do smaku. Ja podałam je z ryżem i pysznymi Piklami z ogórków firmy Orzech . To kolejny produkt tej firmy, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył wspaniałym smakiem. Nie za ostre, nie za kwaśne, lekko chrupiące - po prostu przepyszne
Kto ugości moich gości?Klasyczne i proste danie czyli pulpety w sosie pomidorowym. Można je podawać z ziemniakami, ryżem , kaszą lub makaronem. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki bazylii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 przecier pomidorowy 200 g 1 liść laurowy 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Mięso
O kuchni z uczuciemJak zwykłym gołąbkom dodać odrobinę pikanterii? Zastąpić kapustę papryką. Nadziewana papryka od razu zyska na prezencji i smaku. No i przygotowanie zajmie mniej czasu… Spróbujcie
Kulinarna Patilogiadanie nie należy do tych niskokalorycznych ale czasami przecież można sobie pozwolić na kulinarną rozpustę. Potrawka z indyka ze szparagami jest pyszna, kremowa i idealnie pasuje podawana z ryżem, makaronem czy kopytkami. Zapraszam na potrawkę z indyka ze szparagami Potrawka z indyka ze szparagami Składniki: (dla 4 osób) 400 g piersi z indyka 2 białe części pora 6 średnich marchewek
UgotujmyTo.pluformowanie klopsików, a potem danie w zasadzie robi się samo, tzn. zapieka Przepisów na klopsiki jest sporo na blogu. Klopsiki można przygotować w wersji light na parze z dodatkiem ryżu i pietruszki. Polecam też Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym. Klopsiki w sosie pomidorowym , czy klopsiki w pikantnym sosie . Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego z łopatki, 4 łyżki pikantnego sosu pomidorowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnerkowca (zostawiamy 2-3 do przybraną) i gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec, już po wyłączeniu gazu dodajemy do potrawy posiekaną pietruszkę. Wskazówki: Tajskie curry najlepiej podawać z ryżem jaśminowym, choć ja uwielbiam najbardziej z pełnoziarnistym. *Warto pamiętać, że sos sojowy wyciągnie świeże smaki z potrawy, podczas gdy sos rybny sprawi, że potrawa będzie bardziej słona. Dlatego proponuje dodawać
MamaOskarkakrótkiego sezonu na szparagi. Tym razem delektuję się nimi w kremowym risotto, fajnie podkręconym przez pikantne chorizo. Musicie przyznać, że wygląda smakowicie? Składniki /3-4 porcje/: 150 g ryżu arborio 1 cebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Pasja SmakuPrzepis na ryż z kurczakiem po hiszpańsku dostałam od Anny – mojej czytelniczki z Francji. To właśnie w Hiszpanii pierwszy raz spróbowała tego dania i do
Poezja smaku