Wami tym przepisem :) Z racji tego, iż są one dość czasochłonne, radzę jajka i warzywa ugotować dzień wcześniej. To znacznie ułatwi pracę. Kotleciki najlepiej podawać od razu, np. z ryżem i lekką surówką. Doskonale smakują także na zimno. Polecam! Składniki na ok. 12 średniej wielkości kotlecików : - 7 jajek klasy M - 3-4 łyżki bułki tartej
Kuchnia Ellieczasu mieszając. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, przykryć i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekane listki kolendry i wymieszać. Podsmażać jeszcze ok. 1 minutę. Podawać z ryżem lub innym ulubionym dodatkiem
W SMAKDusimy jeszcze chwilę razem i wkładamy na patelnię kapustę i szparagi. Mieszamy. Danie jest gotowe. Przekładamy na talerz i posypujemy startym serem oraz rzeżuchą. Podajemy na ciepło z dodatkiem ryżu, tostów czy chlebkiem Nan, jak w naszym przypadku. Mamy nadzieję, że podzielicie się wrażeniami smakowymi, jeśli wypróbujecie to danie. Nasza wskazówka : jeśli nie uda się Wam kupić Pak choi, możecie
vegetanieCzas truskawek, czas rozpusty dla mnie przynajmniej. Jem i jem, szkoda tylko że nie da się najeść na zapas, tak aby starczyło smaku na zimowe dni
Moje Małe CzarowanieMama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka
Anioły w kuchnismażone boczniaki w panierce. (Chcę wrzucić dwie propozycje na makaron ze smażonymi boczniakami stąd ten przepis jako podstawowy) Boczniaki można jeść w formie kotletów do warzyw z ryżem, czy też do ziemniaków. Wybornie smakują także z bagietką. Czasami smażę je w paski i używam do makaronów oraz kasz. Tak czy inaczej boczniaki są mega
Lubczyk i WaniliaKiedyś jakby mi ktoś powiedział o wątróbce z owocami i bez cebuli, wyśmiałabym. Nigdy bym nie pomyślała, że takie połączenie smaków pasuje do siebie. Mimo, że
Blondynka GotujeCześć ! Przyszła wiosna, pojawiła się botwina, wreszcie można z nią eksperymentować ! O curry z jej dodatkiem, śniłam od dawna ! Danie wegańskie, pyszne i niezwykle aromatyczne. Jadłabym
Moja pasja smakuCurry ma w sobie coś, co uszczęśliwia. To danie z tych, które mogłabym jeść codziennie. Gdy za oknem szaro i deszczowo, zaszywam się pod kocem z
Moja pasja smakuJeżeli lubicie ryż i kurczaka to zapraszam w podróż do Chin na potrawkę z kurczaka. Szybkie i proste danie do zrobienia przez każdego. Składniki: - 1 woreczek
Kuchenne WariacjeLeczo jest moim ulubionym warzywnym daniem. Zawsze czekam kiedy to pojawią się świeże wiosenno-letnie warzywa. Oprócz tego że jemy leczo w domu z ryżem, makaronem lub bułką to mrożę je jeszcze. W zimie z przyjemnością wyciągam z zamrażalnika leczo – uwielbiam jego zapach unoszący się w kuchni. Składniki: - 1/2 kg fasolki szparagowej - 1 kg żółtej papryki - 1 duża
Kuchenne Wariacjesię zeszkli. Wlać mleko kokosowe, doprawić płatkami chili i odrobiną soli. Gotować 5 minut. Powstałym sosem polać kurczaka. Naczynie włożyć do piekarnika i piec przez 15 minut. Podawać z ryżem. Ja dodatkowo udekorowałam potrawę nitkami chili
Kuchenne Wariacjekostkę. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy mleczko kokosowe i dusimy. Na koniec dodajemy sos rybny, cukier, bazylię i sproszkowane chili. Curry możemy zjeść samo ale idealne będzie z dodatkiem ryżu lub też makaronu ryżowego. Smacznego
Kuchenne Wariacjemiękkości ok. 1 godziny. Gdy mięso będzie miękkie wrzucamy zieloną fasolkę szparagową. My użyliśmy fasolkę mrożoną. Po około 10 minutach gulasz mamy gotowy J Gulasz możemy podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego
Kuchenne WariacjeKolejne danie robione razem z Łukaszem to nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą Proste, smaczne i do tego pokazujące, że nie tylko filety warto wykorzystywać
Kuchenne Wariacje