drugiego dania polecam zieloną sałatę na słodko. Sałata idealnie pasuje do kotlecików podanych z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Sposób przygotowania który publikuję został zainspirowany przepisem siostry Leonilli. Smacznego! Zielona sałata na słodko Składniki: zielona sałata, 4 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, 1/4 szklanki wody, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Wykonanie: Cukier, sól i kwasek cytrynowy rozpuszczamy w gorącej wodzie
paapilotkaawlać do nich wywar, w którym się gotowały, bulion i zagotować. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, wlać do zupy i mieszając zagotować. Doprawić do smaku solą. Dodać główki. Podawać z ryżem lub grzankami. Podałam z żółtkiem jajka ugotowanego w koszulce. *może być warzywny lub drobiowy, ja użyłam bulion z perliczki zastawa
królestwo garówpapryki. Gotujemy około 8-10 minut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy aż sos się zagęści. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na Gazukładamy udka złączeniem do dołu. Posypać mięso słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie rumiane. Udka podałam z czerwonym ryżem i surówką
O kuchni z uczuciemCzerwony ryż nie jest powszechnie znany i używany w polskiej kuchni. Miałam mnóstwo wątpliwości: jak długo gotować, jak smakuje, z czym go połączyć? To ryż pełnoziarnisty
Szefowa kuchnirozpuści. Formę do tarty (ja piekłam w tortownicy) wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 minut. Na cieście położyć rabarbar. Na rabarbar wyłożyć pianę, nie wyrównywać, porobić
królestwo garówpieczarkami i cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Podsmażone warzywa dodaję do udek. Razem zapiekam jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami lub ryżem
Tradycyjna kuchnia Kasiczas mieszając. W tym leczo z cukinii kolor czerowny musi przeważać, jesli jest inaczej dodaj pomidora albo paprykę czerwoną. Skosztuj i dopraw wedle uznania. Gotowe! Smacznego! *Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60% za pomocą oleju kokosowego?! Klik. *Lody czekoladowe. Mój ulubiony przepis na dietetyczne vege lody czekoladowe. Klik *Darmowa Dieta Odchudzająca 1200 kcal. Pobierz tu PDF. Klik *Naturalne Kosmetyki
IzaGotujePrzepis na majówkowe spotkania i grillowanie. No może nie do końca grillowanie bo użyłam tu małży już grillowanych ale jeśli macie małże świeże to i ugrillować
Moje Małe Czarowaniełyżeczka cukru odrobina oleju sól, pieprz Do podania: łyżka nasion kuminu, uprażonego na suchej patelni kilka krążków czerwonej papryczki świeże liście kolendry (opcjonalnie, ja nie miałam) 100 g ryżu jaśminowego, przygotowanego wg zaleceń producenta CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości około 5 minut. Dodajemy
My Culinary Artokoło 15min. aż mięso się ugotuje. Dodajemy kiełki fasoli i plastry kasztana wodnego. Sprawdzamy smak, dodajemy ewentualnie jeszcze soli i pieprzu, i ponownie czekamy aż się zagotuje. Podałam z ryżem. Smacznego ;) Ps. Autorka w książce napisała, że potrawę można zamrozić i przechowywać w zamrażarce przez
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/przykryciem dusimy kurczaka w sosie przez około 30 min. W razie potrzeby dolewamy wody ale ostrożnie aby za dużo wodnistego sosu się nie zrobiło. Ja podałam z fioletowym ryżem. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Kolejne szybkie danie, które możemy przygotować w niecałą godzinę. Bez drogich składników, szybkie do odgrzania, smaczne, pachnące. Przygotowane mięso można zjeść bez dodatków, można podać z ryżem, kuskusem, kopytkami albo tak jak ja z pampuchami. Będzie na pewno smakowało dużym i małym :) Dla 4 osób Potrzebujemy: 1kg schabu 30dkg pieczarek 3 pory (tylko białe części) cebula puszka zielonego groszku
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/mocno błyszczącą stroną do potrawy). Wkładamy do piekarnika na 30 - 40 min. Po tym czasie zdejmujemy przykrycie i zostawiamy jeszcze na 10 min. aby się zrumienił. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sałatką. A co z upieczonymi ząbkami czosnku? No cóż są całkiem smaczne, faktycznie znika gdzieś nieprzyjemny ostry smak. Można wrzucić kilka ząbków do puree z ziemniaków lub przygotować zupę
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/się prezentują. Pasują do nich różne surówki i sałatki, można do nich podać sosy lub chutney. Kiedy chcemy zrobić coś innego na obiad niż kotlet, to proponuję szaszłyki z ryżem lub pieczywem czosnkowym. Robi się je szybko, nie potrzebne są skomplikowane dodatki. Czas marynowania to min. 1 godzina ale można przygotować mieszankę na szaszłyki dzień wcześniej i zostawić
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/