wszystkim. Na słodko, na słono, na ostro, z owocami, z warzywami... Tym razem, proponuję kurczaka w orzechach. Delikatny, a zarazem chrupiący, uzupełniony smakiem delikatnego kremowego sosu, ryżem i sałatą ze świeżych warzyw podbił moje serce na nowo :) Składniki - obiad dla 2 osób Kurczak: 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka łagoda sól, pieprz orzechy (włoskie, ziemne, pini, tak naprawdę może(...)pomidora, ogórek i oliwki. Sos koperkowo ziołowy mieszamy z oliwą i polewamy nim sałatę. 3. Jogurt, majonez, przyprawę tzatziki mieszamy razem i dodajemy koperek. 4. Danie podajemy z ryżem. Jeśli mój przepis pobudził Twój zmysł smaku, zostaw w komentarzy po sobie ślad :) Bardzo będzie mi przyjemnie, wiedząc, że mój przepis, przypadł Ci do gustu
Mój Smak na Życiezagotować. Warzywa oczyścić i umyć. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na grubej tarce, a pora drobno pokroić. Po zagotowaniu mięsa zdjąć szumowiny i dodać do wywaru warzywa, ziele angielskie, liście laurowe i ryż. Opcjonalnie można wsypać trochę wegety. Po 30-tu minutach gotowania dodać ogórki starte na grubej tarce, Gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, zalać
kuchnia doskidanej potrawy .Wiadome , że do risotto damy inny ,do sushi też , a do gołąbków jeszcze inny ( ja daję zwykły biały ryż,).Z tak ugotowanym ryżem możemy nadziewać GOŁĄBKI, papryki i inne warzywa. 1SZKL.RYŻU DŁUGOZIARNISTEGO 2SZKL.WODY SÓL ODROBINA OLEJU ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ RYŻ OPŁUKAĆ ,WSYPAĆ DO GARNKA I ZALAĆ WODĄ.POSOLIĆ I WLAĆ ODROBINĘ OLEJU.USTAWIĆ NA MAŁYM GAZIE I GOTOWAĆ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipatelnię. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, dodać sos sojowy, przyprawy (nie dodawałam soli, zastąpiłam ją czubrycą zieloną). Wszystko wymieszać i dusić ok. 10 minut. Warzywa (z utworzonym podczas duszenia sosem) i ugotowany ryż wymieszać razem, ew. doprawić do smaku. Dodać świeżo posiekany koperek. Zawijać małe ilości farszu (nie jest on tak zwarty jak farsz w tradycyjnych gołąbkach) w liście
gutfutmieszając. Po zagotowaniu wlać jeszcze pół szklanki mleka, dodać gałke muszkatołową, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze około 1 minuty. W naczyniu żaroodpornym rozłożyć ryż, następnie rybę i warzywa. Zalać wszystko sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni z termoobiegiem i zapiekać 25-30 minut. Smacznego
kuchnia doskipikantnych przypraw, użyjcie mniej chili w proszku lub je pomińcie. Do przyprawienia użyłam wystarczająco dużo aromatycznych przypraw, aby potrawa bez chili była nadal pyszna. Chili najbardziej smakowało z ryżem i kubkiem jogurtu naturalnego. Składniki: puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórek (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (200 g) 1 duża cebula 1 czerwona(...)fasolę i wszystkie przyprawy wymienione w przepisie i posolić do smaku. Potrawę gotowac jeszcze 10 minut na wolnym ogniu, aby aromaty i smaki przypraw połączyły się z warzywami. Chili podawać z ryżem, kaszą jaglaną lub pieczywem, z dodatkiem świeżej kolendry, szczypiorku, koperku lub natki pietruszki. Smacznego
Codziennik Kuchennylatin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kapryśny gulasz Pyszne mięso z warzywami, można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Składniki: · 1 szynka wieprzowa · 7 malutkich pietruszek(...)przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 2. Cebulę obieramy, kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy drobno. 4. Dodajemy do mięsa. 5. Wlewamy fasolkę łącznie z zalewą. 6. Paprykę obieramy z nasienia, drobno kroimy
Kulinarna Chwilaczosnek do smaku. Udko zalewamy zimną wodą, gotujemy kilkanaście minut, zbieramy szumowiny, dodajemy domową vegetę, marchewkę, seler i pietruszkę i gotujemy. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą półtwarde wrzucamy ryż i gotujemy 10 minut co chwile mieszając. Jajka gotujemy na twardo. Dodajemy przygotowany szczaw, mieszamy i chwilę gotujemy. Wyłączamy kuchenkę, do śmietany dodajemy gorącej zupy, mieszamy i wlewamy
Na moim talerzuczosnek do smaku. Udko zalewamy zimną wodą, gotujemy kilkanaście minut, zbieramy szumowiny, dodajemy domową vegetę, marchewkę, seler i pietruszkę i gotujemy. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą półtwarde wrzucamy ryż i gotujemy 10 minut co chwile mieszając. Jajka gotujemy na twardo. Dodajemy przygotowany szczaw, mieszamy i chwilę gotujemy. Wyłączamy kuchenkę, do śmietany dodajemy gorącej zupy, mieszamy i wlewamy
NA MOIM TALERZUSzybkie, proste i smaczne danie... lubię takie! Łosoś, warzywa i mleczko kokosowe! Pycha! Najlepiej smakuje z ryżem. 200 g surowego łososia 1 opakowanie mrożonych warzyw (najlepiej mieszanki chińskiej) 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka masła 5-6 łyżek sosu słodkiego Chili Tao Tao sól, pieprz Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i podsmażyć na maśle. Mieszankę warzywną (zamrożoną(...)podsmażyć 10 minut na 1 łyżce oleju, następnie dodać do niej usmażonego łososia, mleczko i sos Chili, doprowadzić do zagotowania i odstawić z ognia. Podawać z ryżem
Jadło i czytadłomięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć piwa, ponieważ
mojewypiekiinietylkopółplasterki, seler w plasterki - to wszystko wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie wodę, gotujemy pod przykryciem 10 minut (do miękkości warzyw). W międzyczasie gotujemy ryż al dente. Zupę zabielamy śmietaną, dodajemy ryż i natkę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem
KardamonovyUgotowanie ryżu nie jest z reguły rzeczą trudną. Można wrzucić saszetki z ryżem na wrzątek i po 15 minutach mamy ryż gotowy. Ale tyle, to potrafi
mojewypiekiinietylkolaurowy, ziele angielskie, cebulę zalewamy wodą ok. 3-4 szklankami, tak by zakryła mięso, doprawiamy solą i gotujemy 1 godzinę na małym gazie .Przecedzamy wywar . Wyjmujemy ugotowane mięso i warzywa. Oddzielamy żółtko od białka. Rozpuszczamy masło i wsypujemy na nie mąkę . Mieszamy trzepaczką i szybko dodajemy wywar, zagotowujemy cały czas mieszając, aby nie było grudek . Dodajemy żółtko wymieszane z sokiem(...)oraz białym pieprzem . Mięso dzielimy na kawałki, (możemy też mięso pokroić w plastry) wkładamy do sosu, dodajemy groszek zielony i podgrzewamy . Potrawkę z indyka podajemy z ugotowanym ryżem, groszkiem i ugotowanymi warzywami, w tym marchewką pokrojoną w kostkę. Ja tym razem dodatkowo dodałam odrobinę koncentratu pomidorowego. Smacznego! The post Indyk w potrawce appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Warzywa dodać do grzybów z cebulą i dusić jeszcze kilka minut. Ryż ugotować na sypko. Wymieszać z grzybami i warzywami. Dorpawić solą i sosem sojowym. Podawać gorący. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 304,6 kcal Tłuszcz: 6,3g Białko: 10g Węglowodany: 55g Smacznego
Zielona Kuchnia