fenkuł oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy ryż oraz posiekaną natkę i wszystkie składniki, (te ze ścianek także) ze sobą mieszamy. Wlewamy odrobinę wody i dusimy przez 5 minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz układamy tartą mozzarellę. W ten sposób nafaszerowane warzywa, układamy w woku i wsadzamy do piekarnika nagrzanego(...)trwałość i odporność na uszkodzenia to wok daje takie wrażenie, ale stwierdzę to po dłuższym używaniu. Chociaż przy pierwszym użyciu w chwili zapomnienia mieszałam ryż metalowym widelcem i nie dostrzegłam żadnych uszkodzeń. Gwarancja wynosi aż 2 lata. W swoim zwyczaju mam szybsze wyrzucanie garnków ;) więc miło będzie jak w końcu coś dłużej zagości w mojej kuchennej
Bon Appetit Małgorzatydnia na talerzu gościła kasza pęczak, której niewielki nadmiar jeszcze został, postanowiłam jej użyć. Może być każdy rodzaj kaszy, ryż lub makaron. Kasza pęczak jest dość spora. Lubię ją wykorzystywać do potraw, których bazę stanowią miękkie po przygotowaniu warzywa. W tym przypadku otrzymamy cudownie rozpływającego się w ustach bakłażana z przyjemnie "chrupką" kaszą. Gdy gotujemy coś miękkiego to zawsze
Pichceniomaniasoli szczypta suszonego chilli 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki sosu z ananasów 4 plastry ananasa z puszki 1 łyżeczka octu winnego olej do smażenia Dodatkowo: 100 g ryżu Kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć go do miski i zalać sosem sojowym. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny(...)kostkę. W kubku wymieszać ocet, koncentrat pomidorowy i sos z ananasów. Doprawić solą i chilli. Przygotowany sos dodać do kurczaka i warzyw na patelni. Dorzucić pokrojonego ananasa. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć przez ok. 10 minut. Podawać z ugotowanym ryżem
Bullioszalotki w krążki. Pokrój w cienkie słupki czosnek i paprykę, Rozgrzej olej i zrumień kiełbasę i szynkę. Dodaj wszystkie warzywa i przyprawy. Smaż przez 10 minut. Dodaj teraz pomidory, sól do smaku i wymieszaj. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ryż, krewetki i wymieszaj lekko podgrzewając, aby danie było gorące. Nie gotuj długo, bo krewetki będą suche. The post
codojedzeniasól do smaku Dodatkowo: listki bazylii opiekane pieczywo/ ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażana i obie cebule pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na patelni - podsmażaj do momentu, aż bakłażan zmięknie. 2. Na patelnię dodaj posiekane drobno czosnek, chili i obrany ze skórki imbir. 3. Do warzyw dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. 4. Fasolkę/ groszek cukrowy umyj(...)pomarańczy i dokładnie, lecz delikatnie wszystko wymieszaj. 8. Dopraw curry solą do smaku. 9. Na kremowych warzywach ułóż krewetki, przykryj całość pokrywką i duś przez ok. 7-8min. 10. Curry udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj gorące z ryżem lub opiekanym pieczywem. Smacznego! Light eggplant and prawns curry Ingredients: 4 tablespoons of oil 1 eggplant 1 yellow onion
Kuchnia w Słońcu Skąpanamasz woka używaj największej z możliwych patelni, żeby składniki nie miały ścisku smażony ryż 1,5 szkl. ugotowanego ryżu, 2 łyżki oleju, pęczek szczypioru z cebulkami, 1-2 ząbki czosnku, 1 szkl. kimchi lub mieszanych warzyw (marchew, brokuł, groszek, papryka) kilka grzybów (pieczarki, boczniaki), 1 szkl. mięsa (usmażonej piersi kurczaka, smażonej wieprzowiny, gotowanej szynki, ryb, owoców morza(...)jajka, sos sojowy/rybny/śliwkowy/ostrygowy/chili krok 1. na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w plasterki cebulkę i zmiażdżony czosnek. smaż aż zacznie pachnieć. krok 2. dodaj warzywa pokrojone w kawałki wielkości kęsa. zacznij od najtwardszych, takich jak marchew i brokuły. smaż 2-3 minuty, dodaj następne potrzebujące krótszego smażenia. krok 3. dodaj pokrojone w plasterki grzyby i pokrojone mięso - mięso
Eksperyment sobotnidokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem
VioletoweKucharzenieświecie. Jest to bardzo proste danie, które zrobi każdy, nawet mało wprawny kucharz. Sos bardzo dobrze nadaje się do mrożenia. Mrozić właściwie można całe porcje, czyli kurczaka razem z ryżem. Przepis pochodzi z bloga Creamdelacrumb.com Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała żółta cebula 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Sos 4 łyżki(...)Gdyby było różowe, smaż jeszcze chwilę. Krok 5 Wlej do rondla sos słodko-kwaśny. Dokładnie obtocz z w nim mięso i warzywa. Smaż chwilę mieszając aż sos lekko się karmelizuje i przylgnie do składników. Podawaj z gotowanym ryżem. Smacznego! Artykuł Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSkładniki: -4 pokrojone w kostkę ogórki konserwowe -2 woreczki ryżu -1 mały słoik ketchupu -mała cebula pokrojona w kostkę -3 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę -2 łyżki majonezu -2 ugotowane filety z kurczaka pokrojone w kostkę -groszek konserwowy -warzywa do ugotowania piersi (marchew, pietruszka, seler) Sposób przygotowania: Piersi myjemy, wrzucamy(...)garnka. Zalewamy zimną wodą i wstawiamy na ogień. Podczas gotowania zbieramy szumowinę. Dodajemy umyte i obrane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Piersi gotujemy aż będą miękkie a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie wyżej wymienione składniki układamy warstwami: *ogórek konserwowy *1/2 woreczka ryżu *1/2 słoika ketchupu *cebula *1/2 woreczka ryżu *jajka *2 łyżki majonezu *1/2 woreczka ryżu *pierś z kurczaka
Magia jedzenia.powodzeniem przygotować z mrożonego, będzie równie smaczna! Składniki: - 600 ml bulionu drobiowego ugotowanego wcześniej na udkach z kurczaka z warzywami - duży pęczek kopru, czym więcej tym lepiej - 100 śmietanki 30% - 3 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz do smaku - ryż basmati do zupy Przygotowanie: Ugotowany wcześniej i odmierzony wywar, podgrzewamy do temperatury wrzenia. Wrzucamy ryż i gotujemy
Życie zaczyna się w kuchnimyjemy, kroimy. Seler naciowy kroimy na plasterki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso mielone i warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut. Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy ½ łyżeczki soli i sok z limonki. Gotujemy przez kwadrans, następnie wsypujemy ryż, gotujemy do jego miękkości, mieszając od czasu do czasu. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami gorącego wywaru, dodajemy
R'n'G Kitchenpomidorowym PRZEPIS TUTAJ Prosty, pyszny i niedrogi, a zarazem w miarę szybki obiad. Aromatyczne i soczyste klopsiki z mięsa mielonego i warzyw utopione w pomidorowym sosie. Jednogarnkowe Risotto PRZEPIS TUTAJ Szybki, tani oraz bardzo smaczny obiad jednogarnkowy ryżem w roli głównej. Klopsiki w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem PRZEPIS TUTAJ klopsiki w sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem. Bardzo smaczny, szybki(...)cieście serowym PRZEPIS TUTAJ Kruche i soczyste mięso z kurczaka smażone w cieście serowym to pomysł na prosty, tani, szybki i bardzo smaczny obiad! Domowa tortilla z kurczakiem i warzywami PRZEPIS TUTAJ Smaczne i szybkie danie które sprawdzi się na obiad, kolacje a nawet imprezę. Jeżeli zależy nam na czasie to możemy użyć gotowych, kupnych placków tortilli, które można nabyć
Blog z Apetytemświecie. Jest to bardzo proste danie, które zrobi każdy, nawet mało wprawny kucharz. Sos bardzo dobrze nadaje się do mrożenia. Mrozić właściwie można całe porcje, czyli kurczaka razem z ryżem. Przepis na kurczaka w sosie słodko kwaśnym pochodzi z bloga Lecramdelacrumb.com Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała żółta cebula 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Gdyby było różowe, smaż jeszcze chwilę. Krok 5 Wlej do rondla sos słodko-kwaśny. Dokładnie obtocz z w nim mięso i warzywa. Smaż chwilę mieszając aż sos lekko się karmelizuje i przylgnie do składników. Podawaj z gotowanym ryżem. Smacznego! Artykuł Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzWarzywa i owoce dobrze razem smakują nie tylko w cieście. Połączyłam paprykę, pieczarki i pomarańczę. Uzyskałam świetny dodatek do makaronu, ryżu, kaszy i mięs. Kapelusze pieczarek w całości podsmażamy na odrobinie oleju i dusimy w garnku przez 5 minut. W tym czasie kolorową paprykę kroimy w dużą kostkę i dorzucamy, by dusiła się z pieczarkami. Pół pomarańczy obieramy dokładnie, pozbawiamy
Kucharzycacurry; 1/2 główki brokuła; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej, żółtej papryki; 2 średnie marchewki; 1 średnia cebula; Pęczek świeżej kolendry; 250 g tajskiego ryżu jaśminowego; Sól. Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na małe różyczki. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić(...)kilka minut (około 5). Dodać curry oraz drobno posiekaną kolendrę i wymieszać. Ewentulanie doprawić solą. Zestawić z ognia. Podawać z ryżem, opcjonalnie udekorowane świeżą kolendrą. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 dorosłych osób. Warzywa w curry powinny pozostać lekko chrupkie. Kawałki piersi z kurczaka, aby nie były suche, nie powinny być zbyt małe
Gospodyni Miejska