ryż smażony - 6533 przepisów (strona:35/436)

Ryż z warzywami z curry... :) 198

woka... 😀 Tak by nie tylko przypominał ryż potrawę chińską, lecz również przyrządzało się, tak by atmosfera już w kuchni była chińską... 🙏 😊 Składniki: 200g ryżu 2 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 szkl. groszku mrożonego 2 garście fasolki szparagowej kawałek pora ok. 10 cm papryka chili curry sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sandwich z pstrąga z szafranowym risotto 124

Gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut, odwracając filety na drugą stronę. Risotto: • Podsmażyć na maśle cebulę pokrojoną w drobną kostkę. • Dodać ryżsmażyć je razem jeszcze przez minutę. Dodać szafran. • Następnie podlać 1/3 bulionu wymieszanym z białym winem. • Gdy bulion odparuje, dolewać bulion i cały czas mieszać powtarzając

To co kocham
Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami 243

tartej mozzarelli Pora rozciąć na pół, dokładnie umyć , jeszcze raz przekroić każdą połówkę i pociąć w paseczki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pory i chwile dusić. Wsypać ryż i smażyć ok. 2 minut, mieszając. Wlać 2 szklanki wody i zagotować. Pieczarki oczyścić, pokroić półplastry, umytą i obraną marchew zetrzeć na grubej tarce i razem z pieczarkami dodać

Czerwień i błękit
Risotto z pieczarkami 166

dodać zmiażdżony czosnek i dusić ok. 1 minuty. Wsypać suchy ryż, chwilę smażyć, ciągle mieszając. Wlać wino i gotować aż płyn wyparuje. Wlać gorący bulion, dodać tymianek i rozmaryn. Na osobnej patelni podsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry podgrzybki. Przełożyć do gotującego ryżu. Ryż gotować do całkowitego odparowania płynu i do momentu, aż ryż będzie miękki

Czerwień i błękit
Risotto z podgrzybkami 165

dodać zmiażdżony czosnek i dusić ok. 1 minuty. Wsypać suchy ryż, chwilę smażyć, ciągle mieszając. Wlać wino i gotować aż płyn wyparuje. Wlać gorący bulion, dodać tymianek i rozmaryn. Na osobnej patelni podsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry podgrzybki. Przełożyć do gotującego ryżu. Ryż g otować do całkowitego odparowania płynu i do momentu, aż ryż będzie miękki

Czerwień i błękit
Risotto z owocami 94

borówki amerykańskiej*, 2 – 3 brzoskwinie, łyżka listków melisy, Brzoskwinie obrać, przekroić na pół, wyjąć pestki, pokroić w cząstki. 50 g masła rozgrzać w garnku z grubym dnem. Wsypać ryż i smażyć 3 minuty ciągle mieszając łyżką drewnianą. Wlać wino i mieszając gotować aż płyn odparuje. Dodać szczyptę soli, skórkę cytrynową i stopniowo (po około 100 ml) wlewać wodę kokosową

królestwo garów
Risotto z brokułami 237

patelni oliwę wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Pod koniec podsmażania cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i krótką chwilkę razem podsmażać. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodać ryż i całość smażyć na małym ogniu, aż ryż będzie zeszkolny. Następnie wlać 500 ml bulionu, a gdy ryż wchłonie cały płyn, dodać pozostałą część bulionu i podsmażać na małym

Gospodyni Miejska
Risotto ze szparagami 155

uzyskać bardziej aksamitne  puree  przecieram przez sitko, aby pozbyć się włókien, które mogą pozostać- na patelni rozgrzewam łyżkę masła, szklę na tym szalotkę dodaję ryż wymieszam i smażę ok 1 minuty aż ryż stanie się przezroczysty- do ryżu dodaję wino mieszam do momentu aż wchłonie się (PAMIĘTAJMY aby wino nie było chłodne musi być lekko podgrzane

Basia w kuchni
Risotto z łososiem 168

risotto 2 szklanki wywaru warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 opakowanie mieszanki warzywnej chińskiej 500 g surowego łososia sól, pieprz Masło rozpuścić na patelni, wsypać ryż i smażyć około 5 minut. Następnie wlać pół szklanki wywaru i podgrzewać do czasu wchłonięcia wywaru i tak postępować do czasu z resztą płynu, przez około 20-30 minut

Jadło i czytadło
Stożek ryżowo-jabłkowy z konfiturą zapiekany w pianie 118

smaku (najlepiej domowej roboty) i wymieszać. Jabłka obrać, pokroić i na patelni rozgotować z cukrem na marmoladkę. Formę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami i układać na przemian jabłka smażone z ryżem w formie stożka. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym , obłożyć deser i wstawić do nagrzanego piekarnika (pod górną spiralą) do zrumienienia. Gotowy deser polać dowolną konfiturą, można obłożyć sezonowymi

Tradycyjna Kuchnia
RISOTTO ZE SZPARAGAMI 178

patelni wsypujemy ryż i smażymy mieszając aż ziarenka będą przejrzyste. Następnie dodajemy gorący bulion (gdy mam go mniej, to po prostu rozcieńczam go z wodą, ważne by łącznie z mlekiem było 1200ml płynów na 500g ryżu) oraz mleko i mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym palniku przez ok.15 minut aż ryż nabierze kremowej konsystencji i wchłonie cały

Smaczne Zdrowe
Łódeczki Paprykowe Faszerowane Ryżem Z Warzywami I Kurczakiem 158

korzenia pietruszki 1 filet z kurczaka pojedynczy 1 mała cukinia przyprawa do kurczaka sól, pieprz, papryka ostra, słodka, warzywko do smaku ser żółty na wierzch olej/oliwa do smażenia 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z olejem/oliwą przesmażamy warzywa z cebulą oproszone solą, pieprzem oraz warzywkiem. Następnie kiedy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojona i przyprawiona pierś

Gotowanie...to proste !
Risotto z gruszką i serem pleśniowym 168

niebieską pleśnią 1 łyżka masła 2 łyżki oleju lub oliwy pieprz 1 cebula 1/3 szklanki białego wytrawnego wina Przygotowanie: Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać ryż. Chwilę smażyć mieszając, aż pozostanie oblepiony tłuszczem. Wlać wino i czekać aż odparuje.  Następnie dodać 1 porcję bulionu (1 czerpak). Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodawać kolejne porcje stopniowo. Gotować

Fabryka pomysłów
Domowy paprykarz (98 kcal) 304

ząbki czosnku łyżeczka słodkiego sosu chili sól, pieprz, cukier, papryka ostra pieprz cytrynowy, sok z cytryny 250 ml passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie ketchupu) olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Rybę solimy, oprószamy pieprzem cytrynowym i skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez

e-PrzepisyKulinarne
Paprykarz szczeciński 191

duże pieczarki 100 g koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sok z cytryny sól pieprz szczypta pieprzu cayenne olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w dużej ilości lekko posolonej wody, aż będzie miękki. Odcedzamy na sitku. makrele obieramy z ości i skóry, po czym ją rozdrabniamy widelcem. Cebulę siekamy i podsmażamy

Kulinarne przygody Gatity