ryż smażony - 6533 przepisów (strona:168/436)

Wieprzowina po chińsku 323

przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, dokładamy warzywa i smażymy przez około 4 minuty ciągle mieszając *** *** Na patelnie dodajemy podsmażone wcześniej mięso, mieszamy i smażymy jeszcze przez około minutę *** *** Dodajemy sos, mieszamy i gotujemy przez około 3 minuty ciągle mieszając, aż potrawa zgęstnieje *** *** Danie podajemy z ryżem lub „chińskim” makaronem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ

Blog z Apetytem
Lizaki z kurczaka na ostro 235

wymieszać i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie kurczaka nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe.  Podawać z ryżem, dodatkową porcją sosu sriracha, ćwiartkami limonki, przybrane kolendrą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczone kotlety mielone z cukinią i serem 191

odmiany od klasycznych smażonych mielonych powstały pieczone kotleciki z cukinią i serem żółtym. Bardzo soczyste i delikatne. Świetnie pasują do ulubionych dodatków - czy to ziemniaki, ryż, kasza czy makaron w towarzystwie surówki, sałałatki czy po prostu krojonych świeżych warzyw. Smaczna propozycja na tani i szybki obiad. Składniki (4 porcje) -500 g mieszanego mięsa mielonego -200 g cukinii

Zielona Kuchnia
KOTLETY Z CIECIERZYCY 173

jednorodną masę. 3. Masę przekładam do miski, dodaję poszatkowaną pietruszkę, sodę i mąkę. Mieszam i formuję kotleciki.  Smażę partiami na małej patelni wypełnionej do połowy olejem. Przekładam na druga stronę. Kotleciki odsączam na papierze. 4. Podaję z kaszą lub ryżem i misą zielonej sałaty lub tartej marchewki z jabłkiem i imbirem. W przepisie dodałam łyżeczkę sody oczyszczonej -  soda

Mała w garnku miesza
Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 194

kurczaka. Przesmażamy przez minutę, po czym dodajemy obrany i starty na tarce imbir, posiekane szalotki wino i cukier. Smażymy, aż płyn odparuje. Tak przygotowany kurczak już sam w sobie stanowi świetne danie. Ja jednak najbardziej lubię w zestawieniu z dzikim ryżem. P.S. Z wydania #Chinatown polecam Wam ponadto pikantny bulion z tofu i warzywami, ostrą sałatkę z ogórków oraz pierożki

Wylizany Rondel
Ryba w cieście sezamowym 135

sezamu, lekko osolić. Ciasto dokładnie wymieszać ( powinno być konsystencji gęstej śmietany). Do ciasta wkładać kawałki ryby, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę przełożyć na papier, żeby tłuszcz wsiąkł. Po obcieknięciu tluszczu ukladamy na talerze. Ja podawałam z ryżem i kapustą kwaszoną

Państwo Wojtczuk gotują
Indyk w słodko-pikantnym sosie 162

przyprawą. Na rozgrzanym na dużej patelni usmażyłem mięso ok. 5-8 minut, mieszając. Dodałem paprykę, cebulę i mieszając smażyłem jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodałem owoce, bulion i mieszając dusiłem 2 minuty od chwili zawrzenia. Podałem z ugotowanym ryżem

R'n'G Kitchen
Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym 139

minuty rozpoczynając od strony, gdzie znajdowała się wcześniej skóra. Przerzucić na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Dusić pod przykryciem kolejne 2 - 3 minuty. Ściągnąć z patelni i polać sosem. Łosoś doskonale komponuje się z ryżem i kaszą. Ja podałam do niej ryż z cebulką i pieczarkami. Niesamowita ryba

Karola gotuje
Curry selerowe 225

kokosowego 200 ml mleka kokosowego House of Asia 1 łyżeczka curry odrobina pieprzy cayenne garść rodzynek natka pietruszki Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy drobno pokrojonego kurczaka, smażymy chwilkę. Selera i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dorzucamy do kurczaka, wsypujemy curry i pieprz

Cynamonowe szczęście
Smażony brokuł z jajkiem sadzonym 165

pieprz do smaku Kilka kropel sosu sojowego Kilka kropel oleju sezamowego Przygotowanie: Brokuła rozdrabniamy w maszynie na "ryż". Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Wrzucamy na tłuszcz cebulę, płatki migdałowe  i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok. 2-3 min po czym dodajemy brokuła i rodzynki lub żurawinę. Doprawiamy papryką, curry, solą i pieprzem

Czarnawisienka
PLACUSZKI RYŻOWE Z JABŁKAMI 254

Mleko wlać do miski i ,cały czas mieszając,dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka,ugotowany ryż - dokładnie wymieszać.Na końcu wlać roztopione masło oraz starte na grubej tarce jabłka. całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem bądź z dżemem

Niespełnione zdolności kulinarne
Cepeliny wegetariańskie / Kartacze wegetariańskie 247

odsączeniu surowych ziemniaków.  4. Wszystko razem mieszamy i ciasto na cepeliny mamy gotowe.  Farsz: 1. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  2. soczewicę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  3. cebulę obieramy kroimy na drobno i smażymy na złoty kolor  4. Kiedy wszystkie składniki będą gotowe łączymy je razem w misce dodając przyprawy

Mój pomysł na
Tradycyjne kotlety mielone 161

łyżek. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ja najbardziej lubię mielone z ryżem (tu z ryżem brązowym Cenos ) i ogóreczkami małosolnymi

Smakołyki Asi
Kurczak po chińsku 308

podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Kiedy filety się zarumienią dodajemy warzywa (nie trzeba ich uprzednio rozmrażać). Smażymy aż rozmrożą się i zmiękną a woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy sezamem. 3. Podajemy z makaronem lub ryżem

Szefowa kuchni
Sola z sałatkowym rarytasem. 179

przyprawiamy  solą pieprzem i szczyptą chili. Rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej  ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Zimowy szparag - skorzonera przepis 208

Mistrzowska Mieszanka  ( maka jaglana, siemię lniane, mąka konopna, nasiona konopi, mąką ze skiełkowanych ziaren brązowego ryżu).   Skorzonerę należy przygotowywać w rękawiczkach ze względu na brunatny sok, który farbuje ręce.  wiązka skorzonery sok z połowy cytryny olej do smażenia 100 gram mąka ( dowolna) jajo sól 100 ml piwa lub gazowanej wody opcjonalnie Wyszoruj warzywo pod bieżącą wodą

AZgotuj!
Piersi indycze z sezamem i cukinią 162

smażyć 1 minutkę, co chwilkę mieszając. Wrzucić cukinię, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą w której gotowała się cukinia. Smażyć chwilkę, mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku. Obsypać dodatkowo odrobiną sezamu. Gotowe można jeść. Smacznego. Można to dnie podać z ryżem, będzie wtedy bardziej treściwe

Kuchnia Pokoleń
Curry dyniowe z papryką i marchewką na ryżu naturalnym 176

łyżeczka kurkumy - 3/4 łyżeczki chili *opcjonalnie: do zagęszczenia curry - 4-5 łyżek płatków ryżowych/jaglanych Soczewicę i ryż/kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowujemy bulion. Cebulę kroimy w piórka i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem smażymy na oleju do zeszklenia (najlepiej w całkiem sporym garnuszku). Dynię myjemy, osuszamy, kroimy na ósemki, obieramy i kroimy

Be Fit Be Strong
Gulasz z cukinią i marchewką 251

promocję 25% taniej na całą wieprzowinę znajdziecie  TUTAJ ) 2 cebule 1 duża marchewka 1 cukinia Olej do smażenia ½ pęczka natki pietruszki 2 Esencje do duszonych mięs Knorr Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól 12 pyz ( można zastąpić kaszą, ryżem lub ziemniakami) Szynkę kroimy w dużą kostkę oraz oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy kawałki

Kolizje Smaków
Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim 240

papryczki drobno siekamy razem z pestkami. Wszystko to smażymy na tej samej patelni (woku), na której wcześniej smażyliśmy mięso. Dodajemy pomidory, mleczko kokosowe i sos sojowy. Mieszamy, dokładamy pulpeciki i ponownie mieszamy. Gotujemy około 5-8 minut. Podajemy z ryżem. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Mintaj w sosie śliwkowym 182

miękkości. Przecieramy przez sito. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, goździki, cynamon i miód. Gotujemy 5 min. Filety smażymy na złoto i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 min. Dodatek: brązowy ryż

Atlas Smaków
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 259

rondelku rozgrzewamy olej. Powinien sięgać do połowy wysokości naszych kulek, które dokładnie obtaczamy przed smażeniem w mące. Smażymy na złotobrązowy kolor, wykładamy przed podaniem na ręcznik papierowy, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Wedle kuchni cypryjskiej podawać należy je z ryżem.. Ja jednak, jako, że ryżu nie cierpię, uprawiam potworne polaczkowe świętokradztwo i podaję je z frytkami oraz ostrym sosem

Kuchenna Kontrrewolucya
Fasolowy sezon :) 142

selera, buraczek.  Pieczarki kroimy drobniutko wraz z cebulą, przesmażamy. Szczypior drobno kroimy. Wszystko wrzucamy do miski z ryżem, dodajemy surowe jajko, przyprawy. Można dodać trochę bułki tartej, jeśli masa będzie zbyt rzadka. Formujemy kule, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie na złoty kolor. Jako dodatek podajemy fasolkę szparagową ugotowaną w lekko osolonej wodzie. Fasolkę gotujemy aż będzie

vegetanie
Kawałki kurczaka z przyprawą do gyrosa 186

wymieszane z przeprawą do gyrosa, żeby się przemacerowało Rozgrzewamy olej na patelni (u mnie to był wok) i smażymy mieszając, aż mięso będzie miękkie. Kurczak robi się bardzo szybko Ja podałam z ogórkiem kiszonym i frytkami, ale można podawać z ryżem i surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Siekane kotleciki drobiowe 314

suszoną - mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z dwóch białek. Delikatnie mieszamy. Kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor, z obu stron. Część, dla efektu, usmażyłam w krążkach czerwonej papryki. Z reguły, do siekanych kotlecików drobiowych, podaję ryż z warzywami, ale również pysznie smakują z ziemniakami lub… z czym kto lubi. Smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Kurczaczki w cieście sezamowo-kokosowym 262

Wszystko dokładnie wymieszać. Kawałki kurczaka powinny być dokładnie oblepione ciastem.Na rozgrzanym oleju (lub jak autorka pisała - we frytkownicy) smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor. Usmażone kurczaczki ułożyć na ręczniku papierowym, tak aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.Najlepiej smakują serwowane z ryżem i sosem słodko-kwaśnym.Źródło: kasia.in

Świat Domowej Kuchni
Wieprzowina z woka 297

smażyć przez 3 minuty na silnym ogniu zamarynowane mięso.Zsunąć je na bok.Dodać jabłka, paprykę i pieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu  jeszcze 1 minutę.Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą

Kulinarny karnet Christophera
FILETY Z DORSZA W SOSIE POMIDOROWYM 229

wyjmujemy z lodówki, obtaczamy w mące (bez cebuli, była ona tylko potrzebna, aby ryba przeszła jej aromatem) i smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu przekładamy do sosu, posypujemy całość świeżo posiekaną natką pietruszki.  My najchętniej zjadamy z ryżem. Równie dobrze pasują tu ziemniaczki, albo po prostu pieczywo

Walijskie Pichcenie
Bezglutenowe placuszki ryżowe z jabłkami i cynamonem 256

podania olej do nasmarowania patelni Przygotowanie: Ryż ugotować i przestudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na grubym tarle. Ryż zmiksować przez chwilę w blenderze, dodać starte jabłko i cynamon, dokładnie wymieszać. Patelnie z powłoką nieprzywierającą rozgrzać i posmarować olejem (nie smażyłam w głębokim oleju).  Formować niewielkie placuszki i smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.  Podawać

Ze smakiem i z pasją
Kurczak duszony z orzechami narkowca 172

kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, orzechy nerkowca oraz mięso pokrojone w kostkę.Wszystko razem smażyć. Gdy mięso zmieni kolor dodać sos sojowy i sos chili. Jeśli trzeba podlać odrobinką wody. Dusić ok 5 minut. Podawać z ryżem

Monia miesza i gotuje
58.Lekka wiosna na talerzu: czyli kolorowa sałatka ryżowa! 248

soku z cytryny  świeżo zmielona sól, świeżo zmielony pieprz po 1 łyzeczce suszonego oregano i imbiru  do piersi z kurczaka oliwa z oliwek (lub inny tłuszcz) do smażenia Dressing:   1/5 szklanki oleju z orzechów włoskich (może być również oliwa z oliwek) 1/5 szklanki octu balsamicznego 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyzeczka płynnego miodu (np. akacjowego(...)szczypta ostrej papryki i słodkiej papryki, szczypta brązowego cukru, kurkumy oraz świeżo zmielona sól i pieprz  po 1 łyżeczce kolendry i gorczycy przetartej w moździerzu  Przygotowanie:  Ryż sporządzamy według instrukcji na opakowaniu, a kolejno studzimy. Z podanych składników sporządzamy dressing, dokładnie je mieszamy, doprawiamy i odstawiamy do lodówki. Główki czosnku siekamy bardzo drobno. Mrożony szpinak rozmrażamy

Symfonia Smaków
Kurczak z warzywami po chińsku 288

paski i dorzucamy do kurczaka. Całość skrapiamy sosem sojowym i smażymy do czasu aż kurczak będzie gotowy. Następnie dorzucamy warzywa do całość i dokładnie mieszamy. Pamiętać aby spróbować doprawić do smaku, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem. Trzymać całość na ogniu około 5-10 min. Kurczaka można zjeść z ryżem, makaronem, itp.  Kurczaka kroimy w takie oto płatki. Przyprawiamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Klopsy z bobem i cytryną 171

orzecha włoskiego i smażyć, aż się zrumienią. Usmażone kotlety zdjąć z patelni i wytrzeć ją do czysta. Bób zblanszować przez 2 minuty w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i zahartować pod zimna wodą. Połową bobu obrać z łupinek. Na patelni na której smażyły się klopsy rozgrzać 4 łyżki oleju. Dodać tymianek, czosnek oraz dymkę i smażyć na średnim ogniu około(...)rzadki, zdjąć pokrywkę i nieco zredukować. Dodać posiekane zioła , 1 łyżkę soku z cytryny oraz obrany bób. Lekko zagęściłam sos mieszanką wody i mąki. Zagotować i podawać z ryżem. Artykuł Klopsy z bobem i cytryną pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zupa gołąbkowa 229

przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, smażymy. Dodajemy pokrojone w kostkę cebule, a po ok. 10 minutach – wołowinę, liście laurowe, rozgniecione ziele angielskie, całość mieszamy i dalej smażymy. W międzyczasie na mniejszej patelni przesmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z dodatkiem soli i drobno pokrojonego czosnku. Pieczarki dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Stawiamy na gaz duży garnek(...)włoską kroimy na kawałki (w kostkę), wrzucamy do wrzącej wody. Dodajemy pokrojone – w półkrążki por, w talarki - marchewkę i w kostkę - korzeń pietruszki. Po ok. 10 minutach dodajemy ryż jaśminowy, następnie dokładamy mięso z patelni. Na tą samą patelnię przekładamy pomidory z puszki, lekko redukujemy sos. Pomidory przekładamy do zupy, doprawiamy, w miarę potrzeby, solą i pieprzem, posypujemy

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka z ryżu i cukinii 338

sera żółtego150 ml śmietany 30-36%świeży kopereksól, pieprz, papryka, zioła prowansalskieolej rzepakowy1. Ryż ugotować tak, aby był lekko twardy i odcedzić.2. Cukinię opłukać i jeśli jest mała pokroić na pół talarki a jeśli większa to w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojoną cukinię- doprawiając solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi- na małym ogniu(...)pora pokroić w pół plasterki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Wszystko wrzucić na patelnię, na małą ilość oleju i dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie. 4. Wymieszać ryż, cukinię i uduszone warzywa. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne -u mnie o rozmiarze 30x20cm -wysmarować olejem. Wyłożyć masę, wyrównać i posypać

UgotujmyTo.pl
Kurczak słodko - kwaśny 472

łyżka oleju1 łyżka sosu sojowego1 łyżeczka mielonego imbiru1/2 łyżeczki słodkiej papryki+do podania: ryż basmatiCZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Cebulę kroimy w piórka, ananasy i brzoskwinie w kostkę, papryczkę w krążki (pestki wyrzucamy!). W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy do zeszklenia (2-3 minuty). Dodajemy papryczkę, ketchup, dokładnie mieszamy. Wlewamy sok brzoskwiniowy i ananasowy, dodajemy

Tajskie smaki
Sushi w pięciu smakach. 400

ryż z ognia, wymieszać. Przykryć i odstawić na 15 min aby ryż wchłanął całą wodę. 3. Jeszcze ciepły ryż zmieszać z 6 łyżkami gotowego sosu do ryżu lub octem ryżowym z odrobiną cukru. Odstawić do całkowitego wystudzenia. 4. Jeśli mamy wasabi w proszku połączyć je z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. 5. Ogórka pokroić w długie(...)pokroić w cienkie slupki, rzodkiewkę również. 6. Krewetki zamarynować w sosie sojowym i smażyć lub gotować we wrzącej wodzie ok. 1- 1,5 minuty. 7. Przygotować łososia, halibuta i paluszki krabowe. 8. Na deseczce ułożyć matę bambusową, na macie płat nori. Rozprowadzić zwilżonymi rękoma ryż, zostawiając od góry i od dołu marginesy po ok 2 cm. 9. Mniej więcej

DefinicjaSmaku
Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad. 334

Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Ja dziś zapraszam Was na pyszne połączenie makaronu z marchewki z ryżem i pieczarkami. Nic tylko jeść, spróbujcie   #fitandeasy  #makaronyzwarzyw Składniki: 1/2 opakowania Fit&Easy Spaghetti(...)małej cebuli 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego świeżo mielony czarny pieprz do smaku sól himalajska do smaku 2 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1/2 opakowania ryżu parboiled z dzikim (50 g) Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy resztę dania. Pieczarki pozbawiamy ogonków, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Na patelni

Słodkie okruszki
ZUPA TAJSKA 124

ugotowania i można ją przygotować na wiele sposobów. Doskonale smakuje z kurczakiem albo z krewetkami. Do zupy można dodać kawałki trawy cytrynowej i grzyby. Zupę tajską najlepiej podawać z ryżem albo z makaronem. Zupa tajska- składniki: 2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-1 1/2 łyżki tajskiej, czerwonej pasty curry 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka ok. 300 g filetu(...)woku rozgrzać olej lub masło i smażyć czerwoną pastę curry oraz liście limonki przez około 2 minuty. Dodać cebulę i kawałki kurczaka - smażyć, energicznie mieszając przez 4 minuty. Następnie wlać mleczko kokosowe, gorący bulion, zagotować, wrzucić pomidorki, doprawić cukrem, sosem sojowym oraz sokiem z limonki, zdjąć z ognia.  Zupę tajską podawać z ryżem albo makaronem. Przed podaniem posypać posiekaną

Moja Książka Kucharska
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 201

sojowego 2 łyżki mąki 150 ml śmietanki cebula 2 ząbki czosnku pieprz dodatki: ryż, kasza, ziemniaki olej łyżka masła Indyk w sosie z zielonym groszkiem – przepis W garnku na odrobinie oleju szklimy cebulę. Jak będzie szklista, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i masło. Smażymy wszystko razem przez ok. 1 minutę. Bulion mieszkamy z sosem sojowym. Nie będziemy później(...)łyżkami sosu aby zahartować śmietanę. Dodajemy do sosu, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając. Indyka w sosie z zielonego groszku podajemy z kaszą, ziemniakami, albo ryżem. Smacznego! Artykuł Indyk w sosie z zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki w sosie curry z brązowym ryżem 378

oliwek, wrzuć na nią klopsiki, smaż przez kilka minut, aby nabrały złotego koloru, następnie zdejmij je z patelni. Na tą samą patelnię wlej śmietankę, dodaj curry, kminu rzymskiego, kurkumę, paprykę i odrobinę soli i pieprzu. Całość zagotuj. Do gorącego sosu dodaj wcześniej podsmażone kuleczki z indyka, gotuj około 10 minut. Podawaj z brązowym ryżem i świeżą miętą albo kolendrą. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 182

Smaż aż szpinak zwiędnie. Na patelnię dodaj ugotowaną kaszę, dopraw solą i pieprzem i smaż wszystko mieszając przez 1-2 minuty. Kaszę podawaj z upieczonym łososiem, opcjonalnie posyp listkami bazylii.  Wariacje: Zamiast kaszy orkiszowej może być inny rodzaj kaszy (bulgur, perłowa, gryczana) albo ryż. Filety z łososia oczywiście mogą być świeże. Rady: Kaszę możesz ugotować dzień wcześniej(...)minut lub aż wszystko będzie miękkie. Obierz czosnek, obierz buraki i pokrój na ósemki.  Na dużej patelni rozgrzej kawałek masła i smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj pomidory, buraki, czosnek, sól i pieprz i smaż mieszając aż pomidory popękają (można im też pomóc i je pokroić). Posyp posiekają natką pietruszki.  Wariacje: Do kaszotto możesz dodać kawałek sera

Chilli Czosnek i Oliwa