ryby - 22088 przepisów (strona:429/1473)

Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka 83

Bób z pstrągiem, a właściwie Bób z Ruskowo, bo tak autor nazwał to danie, jest doskonałym przykładem wyśmienitego dania ukrytego pod płaszczykiem prostych składników. Już samo połączenie bobu i ryby jest genialne, a okraszenie tego podsmażoną cebulką, czosnkiem i skwarkami to po prostu smaczna kropka nad „i”. Jeśli lubicie bób, jest szansa, że pokochacie to danie :) Bób z pstrągiem(...)chwilę smażymy. Kiedy cebula lekko się przyrumieni odsuwamy ją razem ze skwarkami na bok patelni i dodajemy duże kawałki ugotowanego pstrąga (bez ości i skóry). Delikatnie i krótko obsmażamy rybę, po czym mieszamy ją z cebulą i skwarkami. W międzyczasie bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Jeśli jest duży, obieramy go ze skórki. Mały bób ma delikatniejszą skórkę

Trzeci talerz
Pstrąg z zielonym kaszotto, szparagami i sałatką 93

pstrąga na chrupko z pysznym pęczotto - kaszotto z mrożonym groszkiem, cukinią i szparagami oraz sałatką miodowo- musztardową się kłania dziś akurat. A oto przepis.  Składniki (na 2 porcje): Ryba: 2 kawałki pstrąga po 150- 200 g  szczypta soli, pieprzu, ząbek czosnku, sok z cytryny  masło do smażenia i oliwa z oliwek Kaszotto - pęczotto: 1 mała cebula(...)przez minutę z dodatkiem soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe, ogórka, rzodkiewkę, paprykę, szalotkę posiekaj i wymieszaj z sałatą. Składnik dressingu wymieszaj i dodaj do sałatki. Całość dokładnie wymieszaj. Porcję ryby podaj z pęczakiem i sałatką. Wierzch udekoruj główkami szparag.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kotlety rybno – ziemniaczane 129

Kotlety rybno – ziemniaczane to pyszna propozycja na obiad. Do ich zrobienia można wykorzystać ziemniaki, co pozostały z obiadu z poprzedniego dnia. Tak samo dotyczy to ryby, jeśli piekliście bądź gotowaliście na parze i został trochę z obiadu, to jak najbardziej można wykorzystać taką porcję do kotletów. U mnie w domu sprawdziło się takie podanie … Czytaj dalej Kotlety

Pieprzyć z Fantazją
Łosoś w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i puree z selera naciowego 101

osuszamy. Jeżeli mamy kawałek że skórą pozbywamy się jej. Dzielimy na 4 kawałki, każdy kładziemy na rozwiniętym plastrze szynki. Suszone pomidory drobno kroimy i kładziemy na każdym kawałku ryby. Posypujemy startym parmezanem. Zawijamy szynką. 2. Połowę gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 4 równe części. Na każdym kawałku ciasta kładziemy po przekątnej 1 zawiniętą w szynkę rybkę i następnie sklejamy

karolgotuje
Pstrąg pieczony 81

wychodzi Mu doskonałe, więc i tym razem z pstrągiem pieczonym było podobnie. Zaczynam się obawiać, że wkrótce w kuchni nie będzie dla mnie miejsca. Jeśli jednak mam jeść taką rybę, to mi to pasuje. Składniki pstrąga pieczonego 2 świeże wypatroszone pstrągi 4 plasterki cytryny 1 / 4 pęczka pietruszki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pstrągi(...)masło, po dwa obrane ze skórki plasterki cytryny oraz posiekaną pietruszkę. Rozłożyć dwa kawałki folii aluminiowej błyszczącą stroną do góry. Rozprowadzić na nich odrobinę oleju i na każdym położyć rybę. Przed zawinięciem sprawdzić, czy część folii przykrywającej pstrąga od góry także jest pokryta olejem. Zawinąć pstrągi, dokładnie zamykając folię z góry i na bokach. Pstrąga włożyć do nagrzanego

niecodziennikpary
Pieczone filety z sandacza w azjatyckim stylu 86

Dzisiaj ryba nieco inaczej. Z dodatkiem aromatycznego imbiru i sosu zrobionego na bazie sosu sojowego. Trochę Azji na talerzu

Stare Gary
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 115

Surimi to paluszki zrobione z mielonego mięsa ryby, które wyglądem przypominają nóżki kraba. Jedni je lubią, a inni nadal nie mogą się do nich przekonać. Osobom należącym do tej pierwszej grupy polecam bardzo dobrą sałatkę z paluszkami krabowymi. Jest łatwa, smaczna i szybka w przygotowaniu Świetna na przekąskę… na kolację… do pracy… dla gości

Kulinarne S.O.S.
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 115

Surimi to paluszki zrobione z mielonego mięsa ryby, które wyglądem przypominają nóżki kraba. Jedni je lubią, a inni nadal nie mogą się do nich przekonać. Osobom należącym do tej pierwszej grupy polecam bardzo dobrą sałatkę z paluszkami krabowymi. Jest łatwa, smaczna i szybka w przygotowaniu Świetna na przekąskę… na kolację… do pracy… dla gości

Kulinarny S.O.S.
Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami 155

Rzadko jadam ryby, choć je lubię. Nie lubię jednak ich przygotowywać, nie przepadam za ich zapachem i konsystencją tych surowych. Jednak sa takie danie, które robi się prosto i dla których warto się przemóc. Jednym z nich jest gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, Read More Artykuł Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią

Flymetothespoon
Tajskie kotleciki rybne – lekkie i zdrowe 156

Przepis jest zainspiroway recepturą Donny Hay, lecz wzbogaciłam go o kilka składników, które nadały więcej smaku. Porcja dla ok. 3 osób. Tajskie kotleciki rybne: 500 g filetów z białej ryby (np. z dorsza) bez skóry i ości 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili 2 łyżeczki startego imbiru 2 wyciśnięte ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego skórka otarta z limonki

Poezja smaku
Śledzie smażone w zalewie octowej wg Kuronia 66

Jako jedna z niewielu w mojej rodzinie jestem fanką ryb ;-)) Zwłaszcza podczas świąt ubóstwiam śledzia opiekanego w zalewie octowej ;-) Kojarzy mi się on z babcią od strony taty, bo mamcia niestety niezbyt często go robiła. Za to u babci śledzika m The post Śledzie smażone w zalewie octowej wg Kuronia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ryba w cieście piwnym 65

Ryba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego The post Ryba w cieście piwnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa z morszczuka - pyszna, lekka i aromatyczna zupa rybna 162

Udało mi się kupić świeżego morszczuka, a jak go tylko zobaczyłam, to nabrałam niesamowitego apetytu na smażoną rybę. Kiedy jednak wyszłam z klimatyzowanego sklepu, to ta ochota mi szybko przeszła. Nie wyobrażałam sobie po prostu stania przy patelni w taki upał. Tego dnia termometr pokazywał grubo ponad 40 stopni w słońcu! Nie zamierzałam się dosmażać przy patelni, o nie! Ryba(...)powinna być tak gęsta jak lubimy. Dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować przez kilka minut. Warzywa powinny być al dente. Przyprawić słodką i ostrą papryką. Dodać pokrojoną rybę i gotować przez około 3-4 minuty na niedużym ogniu. Podawać obficie posypane posiekaną natką pietruszki

Codzienna kuchnia niecodzienna
obiad, który robi się sam: Labraks pieczony ze szparagami i karczochem 178

ząbki czosnku mieszamy z czterema łyżkami oliwy i solą morską. taką mieszanką nacieramy karczochy. Szparagi podgotowujemy w wodzie z cukrem i solą przez trzy minuty od zagotowania się wody. Rybę oczyszczamy z łusek, jeżeli jest taka potrzeba. płuczemy pod zimną wodą, osuszamy. z jednej strony nacinamy w trzech miejscach, aż do ości. Posypujemy z każdej strony solą, także w środku(...)pozostałe ząbki czosnku, oraz natkę pietruszki siekamy, mieszamy dokładnie z miękkim masłem.  Tak przygotowanym masłem nadziewamy rybę w środku oraz w nacięciach. Tak przygotowaną rybę i karczochy układamy na blaszce, obok szparagi posmarowane oliwą. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach bez termoobiegu. Smacznego

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania