ryby - 22088 przepisów (strona:423/1473)

Bitwa Na Smaki 125

dekorowanie , co napewno wykorzystam w niedalekiej przyszłości! Stoły wypełnione przeróżnymi przysmakami przyprawiały o zawrót głowy – mogliśmy szaleć do woli – chyba każdy to przyzna : przesadziliśmy!!! :D Przepyszne , aromatyczne ryby … mięsa … sałatki(...)warzywa … owoce … sorbety … ciasta i desery zachwycały nie tylko wyglądem , ale i smakiem!!! Ja jak to ja : wybrałam na ostro i na słodko ;) Fantastyczne gnocchi … ryby , chrupiące warzywa …. a do tego obłędny ( naprawdę obłędny!!! ) sernik … tarta z truskawkami … i delikatna pana cotta ( Mama dodatkowo delektowała się tiramisu i sorbetem z owocami

Ostra na Słodko
Pstrąg z patelni z ziołami 99

łyżkami masła i umieszczamy w środku ryby. Cebulę siekamy w piórka , marchew kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy cebulę i marchew , chwilę podsmażamy. Dodajemy naszą rybę i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony ( ok. 15 minut ), polewając masełkiem. Dodajemy pietruszkę , podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
ROLADKI Z TILAPII 135

Lubicie rybę po grecku? Ja zaproponuję takie oto roladki. Alternatywa dla ryby po grecku. Smakuje tak samo, wygląda troszkę inaczej. Polecam   Składniki: 70 dag filetu z tilapii 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por-biała część 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem pół szklanki wody mąka do panierki olej do smażenia sół,pieprz do smaku Wykonanie: Filety

Z Majeczką w kuchni
Pasta z wędzonej makreli 202

pęczka szczypiorku 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżka musztardy delikatesowej sól, pieprz do smaku WYKONANIE Rybę oczyszczamy z ości dokładnie rozdrabniamy i wkładamy do miski , dodajemy twaróg.. Jajka  gotujemy na twardo. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby. Jajka siekamy  drobno dodajemy do składników pasty. Doprawiamy odrobiną solą i pieprzem. Dodajemy musztardę

W kuchennym oknie Ewy
Dietetyczne filety z dorsza w ziołach - filetti di pesce alle spezie 152

Bardzo często zdarza się nam kupować mrożone filety z ryby, które stanowią  ważny element naszej diety. Zwykle są  spożywane jako danie smażone w panierce itd. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę jeść zbyt często smażonych potraw, dlatego też dzielę się z Wami przepisem, który też jest bardzo smaczny a co najważniejsze nadaje się dla wszystkich

zielonacukinka
Morszczuk w Cieście 192

konsystencje gęstej śmietany (gdy jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, gdy za gęste - mleka). Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony). Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami. Moje posty

Słodka Strona
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 171

spiżarni oraz w co wyposażyć kuchnię. Dopiero w dalszej części książki znajdziemy 120 przepisów podzielonych na 6 rozdziałów w zależności od wiodącego składnika: warzywa, kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, ryby i dodatkowe przepisy . Każdy z przepisów jest opatrzony ilością porcji, czasem przygotowania i ilością kalorii, ale to standard każdej książki kucharskiej. Każde danie ma jedno lub kilka zdjęć(...)warzyw, jak wykorzystać nadmiar papryczek chilli, jak przygotowywać i przechowywać zioła, w jaki sposób przygotowywać zioła w maśle, w oliwie, suszone, co zrobić z czerstwym, suchym chlebem, jak kupować ryby i czym się kierować przy ich zakupie, jak wykorzystać resztki owoców, i wiele innych… Podsumowując: Jedna z najlepszych kulinarnych książek ostatnich lat! Mnóstwo świetnych, prostych i tanich przepisów

WojnaNaSmaki.pl
Grillowany łosoś w sosie teriyaki w towarzystwie buraczków na rukoli 329

teriyaki i łosoś to idealne połączenie smaków. Grillowanie tej ryby w słodko-słonym sosie daje wspaniałe rezultaty. Towarzystwo buraczków na rukoli, ulubionego pleśniowego sera (tym razem w tej roli camambert) i prosty vinaigrette musztardowy cudownie dopełniają tę kompozycję. Danie szybkie, proste i smaczne(...)trochę mniej banalne niż zwykle. Polecam! Składniki na 2 porcje: 2 filety z łososia 50 ml sosu teriyaki (polecam domowy z tego przepisu ) sok z cytryny sól morska Przygotowanie: Rybę umyć, posolić, skropić cytryną, a na końcu wmasować w nią sos teriyaki. Odstawić na czas przygotowania sałatki, a następnie usmażyć na patelni grillowej (po 2-3 minuty z każdej strony

Food Square
Grillowany łosoś z cytryną i granatem, podawany z purée z groszku i pieczonymi batatami 113

delikatny smak, gdy po prostu zostanie on nią skropiony przed smażeniem. Dlatego też zrobiłem pewien eksperyment - zamiast marynować łososia w jej soku, dodałem ją jako uzupełnienie do usmażonej już ryby. Wyszło świetnie. Podczas jedzenia najpierw wyczuwamy smaki osobno, a dopiero później łączą się one w naszych ustach. Kwaskowatość cytryny przełamałem cierpko-słodkim granatem i rubinowym, słodko-winnym sosem(...)patelni grillowej) i smażyć 3-4 minuty z każdej strony aż ładnie się przyrumieni. Następnie na każdy kawałek kładziemy cząstki cytryny wraz z oliwą i pestki z granatu. Rybę podajemy z purée z zielonego groszku i pieczonymi batatami (przepisy poniżej). Na sam koniec łososia jak i bataty polewamy sosem z granatów. Pieczone bataty: 4 średniej wielkości bulwy batatów 2 łyżki

Food Square
W malinowym chruśniaku, czyli grillowane rolady z łososia w nori na musie malinowym z letnią sałatką z ogórka 172

sushi. Wziąć drugi płat nori i zwilżyć go odrobiną wody. Na 1/3 wysokości położyć przygotowany rulon z łososiem i zawinąć w podobny sposób. Analogicznie postąpić z pozostałymi kawałkami ryby. Otrzymane 4 rulony z łososia posmarować odrobiną oleju(...)Grillować na średnim ogniu obracając każdy rulon o 60 ° co 20 sekund. Łączenie powinniśmy je grillować przez 2 minuty, aż glony staną się lekko złote i chrupiące, a ryba na zewnątrz płata nori upieczona. Zdjąć z grilla, a każdy rulon pokroić na 8 kawałków. Mus malinowy: 1 szklanka malin, plus trochę do dekoracji 1 łyżka masła 1 łyżka miodu

Food Square
Ćevapcići z sosem tzatziki 205

ryby. W części kontynentalnej tego kraju przeważają dania z baraniny, jagnięciny i wieprzowiny, rzadziej z drobiu. Natomiast na wybrzeżu króluje zdrowa i lekka kuchnia śródziemnomorska - owoce morza, ryby, oliwki. My skupimy się dziś na tej pierwszej. Ćevapcići, to podłużne kotleciki z mięsa mielonego, przypominające nasze rodzime kotlety mielone. Różnią je sposób przygotowania i przyprawy.  Potrzebne

W poszukiwaniu inspiracji
Pasta rybna 200

pieczywa z makreli . Pasta rybna  SKŁADNIKI: jajka -3 szt makrela wędzona -1 szt masło miękkie - 3 łyżki ogórki korniszony -3 szt sól i pieprz koperek PRZYGOTOWANIE: Z ryby usunąć ości, rozdrobnić na kawałki.  Jajka włożyć(...)rondla, wlać wodę, gotować 10 minut na twardo.  Następnie obrać jajka ze skorupek i bardzo drobno pokroić.  Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych otworach.  Jajka,  rybę,  ogórki i masło wymieszać.  Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Wierzch pasty posypać koperkiem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Pstrąg z migdałami 152

Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 patroszony pstrąg 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżeczka sok z cytryny 2 łyżki masła Przyprawy: sól, pieprz Wymytą i osuszoną rybę posypujemy solą, pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy rybę z obu stron do zarumienienia. Ściągamy rybę, a wrzucamy płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą(...)Rybę układamy na talerzu, dodajemy cytrynę oraz polewamy masłem z migdałami. Smacznego

Kolizje Smaków
Pasta do kanapek 8535

składniki: 1 średniej wielkości makrela wędzona około 6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy natka pietruszki pieprz mielona chilli  wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, pozbawiamy ości i rozdrabniamy (można za pomocą widelca) Suszone pomidory miksujemy i dodajemy do ryby. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem i chilli. Można dodać odrobinę dobrej jakości oliwy jeśli pasta jest

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania