ryby - 22088 przepisów (strona:427/1473)

Zupa z serkiem topionym i rybą 20

gotujemy zupę aż do miękkości warzyw (około 15-20 minut). Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rybę kroimy w grubą kostkę, oprószamy solą oraz pieprzem. Rybę dodajemy do zupy i gotujemy razem jeszcze przez 4-5 minut. Podajemy posypaną posiekanym koperkiem

Smaki Na Talerzu
Ryba po japońsku 297

Ryba po japońsku, czyli doskonała propozycja zarówno na Święta, jak i inne rodzinne uroczystości. Artykuł Ryba po japońsku pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Pierogi z karpiem na Wigilię 29

Pierogi z karpiem na Wigilię . Jest już grudzień, pora na świąteczne przepisy. Pierogi z rybą nadają się idealnie do podania podczas wigilijnej kolacji, wraz z rybnym bulionem warzywnym. Pierogi z rybnym farszem sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia. W moim domu wigilijnego karpia przygotowuje się na na wiele sposobów. Pierogi z rybą w bulionie warzywnym doskonale mogą zastąpić barszcz czerwony(...)delikatne. Oprócz tego zostawcie ciasto na około 20 minut pod przykryciem, aby gluten się uwolnił, zabieg ten znacznie ułatwia wałkowanie ciasta. Inne pomysły na pierogi znajdziecie TUTAJ. Pierogi z rybą , czyli sumem Składniki na farsz rybny: 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 dzwonka ugotowanego w zupie rybnej karpia bez skóry i ości sporo natki pietruszki 1 łyżka oleju rzepakowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tagliatelle z łososiem w sosie śmietankowo-cytrynowym 33

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietankowo-cytrynowym Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe z rybą w roli głównej. Jedno z moich ulubionych połączeń: łosoś, śmietanka, sok z cytryny, makaron i koperek. Palce lizać!     Składniki: 200g makaronu tagliatelle 250g fileta z łososia kawałek pora (ok 10 cm) pół szklanki bulionu pół szklanki śmietanki 30 lub 36% 2 łyżki soku(...)zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Dodajemy śmietankę oraz sok z cytryny *** *** Mieszamy, zagotowujemy i dodajemy surowego łososia *** *** Całość dusimy na średniej mocy palnika, przez około 5 minut bez przykrycia, aż ryba przestanie być surowa *** *** Doprawiamy do smaku i dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Sos nie musi być bardzo gęsty. Danie posypujemy siekanym koperkiem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne

Blog z Apetytem
Kotlety z łososia z sosem jogurtowym 32

tych kotletów rybnych z łososia jest bardzo proste. Zaczynamy od umieszczenia wszystkich składników w misce. Składniki to: filet z łososia (może być już upieczony, ale można też wykorzystać świeżą rybę), jajko, bułka tarta, majonez, musztarda i duuuuużo zieleniny. Wszystko mieszamy, formujemy i smażymy. Do tego pyszna surówka, pieczone ziemniaczki i pyszny, zdrowy obiad dla całej rodziny gotowy! POLUB NA-TALERZU.PL(...)ząbek czosnku, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka koperku, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz Jak zrobić kotlety z łososia Przełóż łososia do dużej miski i rozdrobnij rybę widelcem. 500 g fileta z łososia Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj do powstania zwartej masy. 2½ łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżki natki pietruszki, 3 łyżki bułki tartej

Na-talerzu.pl
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 41

Następnie doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem → Jajka faszerowane awokado → Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem → Pasta wędzonej ryby i jajek → Jajka zięcia Artykuł Jajka faszerowane wędzonym łososiem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM (keto, bez glutenu, redukcja) 88

mielony Przygotowanie Śledzie opłukać a następnie włożyć do miski, zalać zimna wodą i zostawić najlepiej na całą noc. Wymoczone płaty śledziowe wyjąć z wody i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie ryby pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i zostawić na 2-3 minuty. Następnie odcedzić na sitku i zostawić

Ola la LCHF
Smażone śledzie w zalewie octowej 40

Mama zawsze robiła je na wigilię Z racji takiej, że dawno nie jadłam takich śledzi, zadzwoniłam do mamy, spytałam o przepis i natychmiast zabrałam się do przygotowania tej przepysznej ryby. Mój mąż był bardzo zachwycony! Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na smażone śledzie w zalewie octowej: 1 kg tuszek śledziowych sól mąka do obtoczenia śledzi Zalewa: 1 szklanka octu(...)kilka ziarenek pieprzu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i dodajemy łyżkę soli. Zostawiamy je tak na 30 minut. Po upływie tego czasu rybę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy je na cedzak, żeby usunąć nadmiar wody. Następnie oprószamy je solą z każdej strony i obtaczamy w mące. Śledzie smażymy z obu stron

Gotuj z Prezesem
Ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim (Paleo, LowCarb) 58

Pyszny sezonowy keto obiad w wersji grillowanej to gwarancja udanego letniego posiłku! :D Ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim to danie proste, ale jednocześnie efektowne. Nie ma jednak przeciwwskazań, żeby przygotować go w domu, na patelni lub w piekarniku... Zachęcam do wypróbowania! Artykuł Ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna

Modern Cave Girl
Łosoś pieczony z masłem czosnkowym. Wychodzi obłędnie pyszny. PRZEPIS 52

miękkim masłem. Łososia oprósz solą (pamiętaj, że masło jest już słone) i pieprzem, następnie nasmaruj masłem czosnkowym – zostaw odrobinę, aby posmarować także formę wyłożoną papierem do pieczenia. Na rybie połóż plasterki cytryny. Łosoś przed włożeniem do piekarnika. Rybę piecz przez około 20-25 minut pod górną grzałką, aby jak najszybciej doszła i się zarumieniła. Wypróbuj też nasz przepis

Kulinarna Polska
Filety z pstrąga łososiowego pieczone z czosnkiem i cytryną 55

oliwek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°. Filety myjemy, suszymy, kroimy na porcje i układamy w żaroodpornym naczyniu skórą do dołu. Na rybie układamy krążki cytryny i plasterki czosnku. Posypujemy koperkiem, solą i pieprzem oraz polewamy oliwą. Naczynie przykrywamy przykrywką lub folią aluminiową. Pieczemy pod przykryciem przez 20 minut, po tym czasie odkrywamy(...)rybę i zapiekamy przez kolejne 10 minut

Qchnia po prostu
Łosoś po szanghajski 58

Łosoś po szanghajski to propozycja podania niezwykle aromatycznego, orientalnie przygotowanego łososia. Zapewne, każdy wie że zaleca się jeść rybę minimum 2-3 razy w tygodniu, bo ma ona dużo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Łosoś mimo tego, że jest uważany za rybę dość tłustą, to zawiera ogromną ilość kwasów tłuszczowych omega-3. Więc warto go jeść w dużych ilościach

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa rybna z ziemniaków i dorsza 97

niż w tej dzisiejszej zupie. Norweską zupę rybną robi się z zaledwie kilku składników, nie robi się specjalnego wywaru, składniki dodaje się po kolei, a do jej zrobienia wystarczą: ryba, ziemniaki, masło, cebula, czosnek, koperek i przyprawy. Można ją zrobić z łososiem lub z dorszem, w zależności o tego, na którą rybę masz właśnie ochotę. Przepis na zupę znalazłam(...)także mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy posiekany drobno czosnek, dolewamy 500 ml wody, mieszamy i po ok. 5 minutach dodajemy całe filety rybne (np. dorsza czy łososia ). Rybę dodajemy w całości, gdyż podczas gotowania sama się rozpadnie. W międzyczasie siekamy koperek. Kiedy ziemniaki będą już ugotowane, dodajemy ok. ¾ koperku, wlewamy jeszcze ok. 250 ml wody, aby zupa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania