ryby - 22088 przepisów (strona:434/1473)

Zimnica cytrynowo-natkowa 142

osób) - 2 tuszki zimnicy (lub innej podobnej ryby) - skórka z 1 cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - kilka gałązek natki pietruszki(...)łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: rybę myjemy, nacieramy solą, odstawiamy na godzinkę. na skórze robimy podłużne nacięcia, nacieramy skórką otartą z jednej cytryny i posiekaną natką, posypujemy pieprzem. smażymy na oliwie z oliwek zaczynając od strony

Gocha gotuje!
Sandefjordsmør 205

poprzek linii kręgosłupa na porcje. Dobrze by było, gdyby w najgruszym miejscu każda porcja miała przekrój zbliżony do kwadratu. Rozgrzej porządnie grilla lub patelnię grillową, posól i popieprz rybę z każdej strony. Gdy ruszt będzie rozgrzany, rzuć nań łososia i grilluj 2-3 minuty z każdej strony (po bokach również). Podczas smażenia, nie podnoś go i nie sprawdzaj co się(...)dzieje pod spodem. Dzięki temu zrobią się na nim ładne przypieczone paski. Gdy ryba będzie gotowa, przełóż ją na drewnianą deskę do krojenia, niech odpocznie. W tym czasie nałóż na talerze warzywa. Na warzywa połóż rybę, a całość polej sosem. I gotowe! Przyznam szczerze, że danie jest mega proste, a smakuje niesamowicie. Całość podałem poprzedzone przystawką z crostini, którą opiszę

manslogblog
Spaghetti z dorszem 133

Przepis ten mnie zachęcił do wypróbowania, choć występuję w nim ryba ;) I być może zaskoczę wszystkich tych , którzy uważają , że ryba ma tak silny smak i zapach, że nic tego nie zmieni. Otóż mylicie się :) Potrawa ta jest tak inna i pyszna od innych dań rybnych, że nawet mój syn się nie poznał , że to jego znienawidzona rybka ;) Źródło : czasopismo(...)Pomidory kroimy na cząstki. Ser ścieramy na tarce. Twaróg mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed

Różne smaki w kuchni
Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną :) 201

Uwielbiam takie posiłki!  Dużo zielonych liści ,  świeżych i chrupiących warzyw,   dodatek kaszy lub makaronu  i coś, co dostarczy mi  białka - kurczak, indyk, ryba lub właśnie ostatnio tuńczyk!  Kiedyś kupiłam puszkę tuńczyka, otworzyłam, powąchałam, spróbowałam i podziękowałam 😃😁 Kompletnie nie moje smaki. Jednak pomyślałam, że dam tuńczykowi jeszcze jedną szansę, w końcu tak wiele osób(...)też znalazł się w moim przepisie. Duży plus za to, że nie znajduje się w puszce, a w słoiczku.  Ma prosty, idealny skład, pochodzenie ekologiczne i duże kawałki ryby.  Coś przegenialnego! Użyty w poniższej sałatce smakował cudownie! Sałatka to oprócz warzyw i tuńczyka także kasza gryczana, pyszny sos, a także migdały. Całość smakuje wyśmienicie! Taka sałatka dobrze

Zdrowie na języku :P
Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką 136

dziecka uwielbiam ryby i pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na połączenie obydwu smaków. Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką , to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek. Jak w przypadku większości past przygotowuje się ją bardzo szybko i prosto. Dodatek prażonej cebulki nadał jej ciekawej struktury i smaku. Pyszna Naprawdę warto spróbować(...)Składniki: 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 300 g 3 łyżki prażonej cebuli (u mnie Fanex) serek śmietankowy mielony 250 g pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy całą rybę wraz z sosem pomidorowym, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy serek śmietankowy mielony i całość dokładnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy 3 łyżki prażonej cebuli (ja wcześniej ją bardziej rozdrabniam

Słodkie okruszki
Pikantna fladra w pomidorach prosto z patelni 158

Składniki: 2 łyżeczki oliwy z oliwek 4 -6 kawałków flądry filety (lub dowolną białą rybę, ) 3/4 szklanki cebuli 2 ząbki czosnku - zmiażdżonego 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki 2 1/2 filiżanki posiekanych pomidorów, lub z puszki w kostkę. 1 łyżka przyprawy przyprawy Cajun Wykonanie W głębokiej patelni ,udusić cebulę i czosnek na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez(...)kilka minut, aż będą miękkie. Dodać pomidory, paprykę i przyprawy, wymieszać i gotować, aż pomidory zmiękną, około 3-4 minut. Rybę umyć ,osuszyć . Gdy sos już gotowy to ułożyć na nim filety rybne . Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ,aż płaty rybne będą miękkie , ok 12-15. Podawać rybę z sosem :)) Domowa przyprawa Cajun Składniki 1 łyżeczka mielonego kminku

w mojej kuchni
Pstrąg z ananasem i makaronem soba 144

Wydawałoby się, że to nietypowe połączenie – ryba i ananas. Jednak nic bardziej mylnego. Składniki w tym daniu idealnie się komponują. Danie jest lekkie, ale sycące. Prezentuje się i smakuje wyśmienicie. 2 porcje: 2 filety pstrąga bez skóry ok. 140 g ananasa w lekkim syropie ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej(...)łyżka oleju kokosowego Makaron gotujemy o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do czasu, aż woda ostygnie. W woku rozgrzewamy olej, dodajemy rybę pokrojoną w kostkę lub podzieloną na części. Dodajemy warzywa i pokrojonego na kawałki ananasa. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy makaron i smażymy kolejne 10 minut. Smacznego

Kucharzyca
Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) ) 125

Ryba je dobroł niy yno na piōntek 1 , a jak je dobrze narychtowano 2 , to sie może przed niōm sklōdzić 3 niyjedne miyso 4 . Na tyn recept 5 żech prziszoł, jak my mieli mieć bezuch 6 we piōntek- czowiek myśli, myśli i… tak żech prziszoł na ta ryba we tōmatach 7 . Podoł 8 żech jōm ze nudlami(...)szybko 13 gotuje 14 ô=ło 15 cytrynowej 16 powiedzieć 17 mięta 18 sok 19 dorzućcie 20 pokrojonego 21 mniejsze kawałki 22 wlać 23 jedzenie 24 gotowe Artykuł Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
lekki makaron z dorszem i młodą marchwią 152

patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła i układamy dorsza skórą do dołu (o ile wybraliśmy filet ze skórą). Smażymy na mocnym ogniu aż skórka stanie się złota. Następnie obracamy kawałki ryby i smażymy jeszcze ok minutę na drugiej stronie.  Podajemy razem z makaronem. Smacznego

Cook&Love
LEKKA SAŁATKA Z MAKRELĄ, JABŁKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM 194

Makrele są rybami, które licznie żyją w naszych wodach, dlatego... Artykuł LEKKA SAŁATKA Z MAKRELĄ, JABŁKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 171

Ryby są jednym z moich ulubionych dań obiadowych i najbardziej smakują mi przyrządzone w prosty sposób, bez zbędnych panierek i przypraw. Zazwyczaj rolę główną odgrywa parowar, w którym lądują wszystkie składniki, przez co nie musimy się przejmować mieszaniem i pilnowaniem, żeby się nie przypaliło ;) Warzywa zachowują więcej składników odżywczych i naprawdę mają pełniejszy smak.  Pstrąg łososiowy z dodatkami(...)kawałki, oprószyć koperkiem i wstawić do parowaru na 40 minut. Po 20 minutach dołożyć pokrojone bataty (posypać mieszanką ostrych przypraw) i marchewki. 15 minut przed końcem parowania dołożyć rybę. Podawać doprawione solą i pieprzem z dodatkiem oleju tłoczonego na zimno (np. kokosowego

FitKot
Aromatyczny mintaj na parze 167

Warto dbając o podbniebienie zadbać również o zdrowie. Filet z mintaja Świeża mięta Szczypiorek Rozmaryn Sok z cytryny Sól Pieprz Bardzo prosty, zdrowy i szybki przepis na smaczny obiad. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem. Świeży rozmaryn siekamy i nakładamy na rybny filet. Przykrywamy świeżymi listkami mięty i zawijamy szczypiorkiem. Tak przygotowaną rybę gotujemy na parze ok. 15 minut. Podajemy skropioną

MarcinChef
Paszteciki z łososiem i jarmużem 289

Pyszne, delikatne paszteciki z łososiem i jarmużem to świetna alternatywa dla tradycyjnych pasztecików. Myślę, że przekonają się do nich nawet Ci, którzy za rybami specjalnie nie przepadają. W połączeniu z jarmużem paszteciki smakują wyśmienicie i będą świetnym uzupełnieniem wigilijnego stołu. Do tego mam dla Was przepis na IDEALNE CIASTO DROŻDŻOWE, które wykorzystałam w ciągu ostatnich kilku dni przygotowywałam kilkukrotnie(...)wałkujemy na kształt prostokąta o grubości 2 cm. Farsz Na rozgrzanym oleju smażę posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Dodaje liście jarmużu i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem. Rybę kroję w paski o szerokości 1,5-2 cm i doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz: duszony jarmuż oraz łososia. Zwijam

Mango Papaja
ryba z szałwia 150

Składniki: ryba 2 łyżeczki proszku musztardy 2-3 łyżki masła 2 łyżki cukru drobnego sól, świeżo zmielony pieprz liście szałwi Wykonanie Rybę oczyścić i pokroić na kawałki. Każdy kawałek posolić i popieprzyć .Cukier i proszek musztardy dokładnie wymieszać do połączenia składników. Masło roztopić na patelni. Na dobrze rozgrzaną patelnie kłaść rybę obtoczoną w musztardzie z cukrem-przed samym smażeniem

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania