Zimnica cytrynowo-natkowa

Zimnica cytrynowo-natkowa

Zimnica cytrynowo-natkowa

S k ł a d n i k i:  (dla 2 osób) - 2 tuszki zimnicy (lub innej podobnej ryby) - skórka z 1 cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - kilka gałązek natki pietruszki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: rybę myjemy, nacieramy solą, odstawiamy na godzinkę. na skórze robimy podłużne nacięcia, nacieramy skórką otartą z jednej cytryny i posiekaną natką, posypujemy pieprzem. smażymy na oliwie z oliwek zaczynając od strony ze skórą. jest pyszna, ale ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję