ryby - 22566 przepisów (strona:399/1505)

Ptysie z kremem waniliowym 153

Składniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5

Korniszonki
Kremowe lody śmietankowe z dwóch składników 165

Składniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do

Korniszonki
Koktajl malinowy bez pestek 204

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem 129

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak my kochamy takie szybkie dania, pełne smaku, pełne aromatu <3 tym bardziej jeśli chodzi o ryby i owoce morza. Zawsze jesteśmy na tak ;) Składniki 600 g dzikiego łososia pacyficznego 2 gruszki 100 g sera pleśniowego blue 1 łyżka jogurtu naturalnego 600 ml białego wina wytrawnego(...)łososia dzielimy na porcje, usuwamy ości, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy jogurtem. Gruszki obieramy i gotujemy w winie z dodatkiem syropu waniliowego, studzimy i kroimy na plastry, układamy na rybie. Ser kroimy na plastry, układamy na gruszce. Całość zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 144

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100

Korniszonki
,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 155

Filety ryby solimy i posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy wzdłuż na długie paski, o szerokości i długości odpowiadającej mniej więcej wielkości plastrów cukinii. Na pasku ryby kładziemy plasterek cukinii oraz suszonego pomidora i zwijamy w roladki. Każdą spinamy patyczkiem i układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym wcześniej oliwą. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez

Podróż w kulinaria
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 288

Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami   Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem   Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą  Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba po grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie

Lena Gotuje
Sałatka z kaszy kuskus i bobu 148

świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale wiosennie, energetycznie i bez wątpienia apetycznie. Rewelacyjnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa bądź ryby, jest też świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, – jest(...)skórek. 3) Do kaszy dodać przygotowany bób, pistacje, posiekaną bazylię, oliwę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 4) Podawać jako samodzielne danie albo dodatek do ryby lub mięsa . Artykuł Sałatka z kaszy kuskus i bobu pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Kulki rybne w zalewie octowej 223

Pyszne małe kulki rybne smażone, zalane zalewą octową.  Robiłam już je  dużo razy, ponieważ świetnie sprawdzają się jako przekąska na każdej  imprezie. Oczywiście rybę można użyć jaką lubicie, ja często robię z dorsza, miruny  albo zielonych śledzi. Polecam, bo to   jedna z moich ulubionych przekąsek :) Składniki: 600 g dorsza  1 mała(...)liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego 5-6 ziarenek pieprzu Wykonanie: Wszystkie składniki na zalewę zagotować, cebulę pokroić w krążki wrzucić do zalewy. Odstawić do przestygnięcia. Rybę zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z farszu formujemy kuli wielkości

magiczna kuchnia Kasi
Dorsz na imbirowym mango 181

jego sekret tkwi w świeżym i soczystym mango (nie tylko dobrej jakości mango, ale duży wybór świeżych owoców egzotycznych znajdziecie w halach Makro ), które wprowadza egzotyczny akcent do pieczonej ryby, do tego wszystkiego jeszcze tylko papryka, cebula i trochę przypraw.  Bardzo prosto, niezwykle kolorowo i smacznie, a do tego lekko, zdrowo i dietetycznie, czyli idealnie również dla wszystkich

Cynamonowe szczęście
Łosoś z grilla, w ziołach 170

cytryny, czosnek i zioła rozdzielamy po równo, między 2 kawałki ryby. Łososia polewamy cytryną, solimy i pieprzymy. Czosnek przeciskamy przez praskę i równomiernie rozprowadzamy na łososiu. Rybę posypujemy oregano i ziołami prowansalskimi.  Rybę zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Łososia grillujemy na średnim żarze przez 10 minut. Smacznego

Smak mojego domu
ŁOSOŚ z BURACZKOWYM PESTO 120

Łosoś. Ryba, która szczyci się popularnością, nawet wśród osób nie przepadających za rybami. Cieszy wyjątkowym smakiem, kusi pomarańczowym kolorem i co dla wielu jest ważne – cechuje się małą ilością łatwo zauważalnych ości. Łosoś (bądź jak nazywa go moja córka „łoś”) często gości u nas kuchni i na talerzu. Jest łatwy w przyrządzaniu, niewiele trzeba, żeby był

Dietolog
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 135

Zielono mi! Wszystko na zielono! Ryba w pistacjowym pesto, mus z rzeżuchy i szpinaku, no i ryż z dodatkiem brokuła, a jako dodatek mizeria z ogórka pokrojonego wzdłuż na wstążki. Smakowicie wygląda, wybornie smakuje. Polecam, nie tylko w piątek, ale każdego dnia, a rzeżuchę nie tylko na wiosnę i z okazji świąt wielkanocnych – można ją łatwo wysiać i korzystać(...)cytryny Filety halibuta oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Składniki do pesto umieścić w malakserze i zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości, rybę przykryjcie folią (żeby nie wyschła) i pieczcie 30 minut w temperaturze

Dietolog
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 324

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Wegański tuńczyk 138

wegańskie Prawdą jest , że jeżeli przeszło się na weganizm jako osoba znająca już pewne smaki jak ryby, jajka, to ich czasami brakuje. W moim przypadku najbardziej brakuje mi ryb. Jak ja zazdroszczę moim kotom… Na przepis wegańskiego tuńczyka trafiłam na YouTube, i oczywiście Amerykanie go „wynaleźli” , wiadomo Składniki: 5 400 g ugotowanej ciecierzycy (waga

greenscarf