ryby - 22088 przepisów (strona:334/1473)

ryba ze szpinakiem ,mango i czarnym ryzem 79

Składniki 1 szklanka czarnego ryżu 1½ szklanki wody olej kokosowy dowolna ryba sól,pieprz do smaku panko 1 mango obrane i pokrojone w kostkę młode liście szpinaku 1 łyżeczka miodu,lub cukru pudru 2 łyżeczki octu jabłkowego ,lub sok z cytryny ocet oliwa z oliwek Wykonanie Jedna szklankę czarnego ryżu wsypać do rondla ,dodać łyżkę oleju kokosowego ,lub oliwy(...)minut. Rondel z grubym dnem i szczelna pokrywką. Ryżu nie mieszać w trakcie gotowania. Zgasić płomień i pozwolić ,aby ryz doszedł do siebie nie otwierając rondla. Kawałki ryby posolić ,popieprzyć ,przełożyć do miseczki i pozostawić na noc ,lub na 2-3 godziny .Gotowe kawałki obtoczyć w jajku i panko ,smażyć na rozgrzanym oleju oleju kokosowym na złoty kolor. Mango

mojej kuchni
Dorsz w panierce z panko i parmezanu 105

Wiem, że po świętach pewnie macie dość ryb wszelakich, ale gdyby jednak ktoś z was miał ochotę na pyszną, chrupiącą rybkę to polecam zrobić ją w panierce z japońskiej bułki z dodatkiem włoskiego sera parmezan. To połączenie na pewno wam przypadnie do gustu. A kto akurat panko nie ma niech zrobi te rybkę w zwykłej bułce tartej z parmezanem(...)jest to już produkt egzotyczny bo bez problemu można go dostać od polskiego producenta w sieci sklepów Delikatesy Centrum, gdyby ktoś szukał. Świetna do kotletów, nuggetsów czy ryby. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łosoś pieczony z porem 228

Łosoś pieczony w piekarniku z dodatkiem pora to pyszny pomysł na piątkowy, niedzielny, czy świąteczny obiad. Ryba pieczona w piekarniku pod przykryciem wychodzi pyszna i soczysta, a dodatek pora jest wspaniałym uzupełnieniem dania. Łosoś pieczony z porem – Składniki: ok. 600 g filetu z łososia sok z połowy małej cytryny 3 duże pory (tylko białe i jasnozielone części(...)porową pierzynką: Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na 4 kawałki. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie ponownie osuszyć rybę za pomocą ręczników papierowych. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować cienko masłem lub spryskać oliwą/olejem. Na dno położyć filet łososia skórą do dołu

Kulinarne Przeboje
Laxpudding - szwedzka zapiekanka ziemniaczana z łososiem 240

podbija smak ryby i ziemniaków. Laxpudding zachwyca smakiem i prostotą :) Co prawda, nie jest to danie wspierające obwody naszych talii ale za to rozkosznie łaskocze podniebienia, udowadniając, że ryby + śmietana i masło to spełniona miłość kulinarnej strony całej Skandynawii. Idealna na zbliżający się czas śniegu i mrozu, kiedy sytość i ciepło chcemy zachować na dłużej, o czym Skandynawowie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę 113

Zrób tak: z łososia zetnij skórę (jeśli jest). Następnie mięso pokrój wzdłuż na około 0,5 cm pasy. Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj(...)mące, a następnie w jajku i smaż na oleju – najlepiej głębokim. Chrust zjedliśmy z sałatką z komosy ryżowej, pomidorów i rukoli. Artykuł Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę 79

Zrób tak: z łososia zetnij skórę (jeśli jest). Następnie mięso pokrój wzdłuż na około 0,5 cm pasy. Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj(...)mące, a następnie w jajku i smaż na oleju – najlepiej głębokim. Chrust zjedliśmy z sałatką z komosy ryżowej, pomidorów i rukoli. Artykuł Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pieczony pstrąg z warzywami 198

niecałą godzinę. Aromatyczny, pieczony pstrąg z warzywami Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis na pyszną rybkę, tym razem jest to pstrąg pieczony z warzywami. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Przede wszystkim z tego względu, że wspaniale smakuje i bardzo pasuje mi delikatna konsystencja mięsa. Dodatkowo pstrąga robi się szybko i bez zbędnych ceregieli. :) Jeśli lubisz tę pyszną rybkę(...)zaletą jest to, że wszystko robi się praktycznie w tym samym czasie i na tej samej blasze, dzięki czemu nie brudzimy niezliczonej ilości naczyń! Bardzo lubię takie przepisy. :) Pyszna ryba z warzywami Pstrąg świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami takimi jak batat, cukinia, pomidory czy cebula ale można dodać do niego również bakłażana, paprykę, marchewkę czy korzeń pietruszki

Book of spells
Pstrąg pieczony w folii 94

trzy plasterki cytryny, szczelnie zawinąć folią aluminiową i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć naczynie/blaszkę z rybami i piec przez 30 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu wyjąć i przełożyć na talerze - ja podaję w lekko rozwiniętej folii udekorowane natką pietruszki Pstrąg pieczony w folii

WSZYSTKO SMACZNE
Łosoś z sosem koperkowym 137

cytryny, pieprz i sól do smaku. Sos najlepiej smakuje mocno schłodzony, dlatego też przygotowujemy go w pierwszej kolejności i na czas przygotowania ryby przechowujemy w lodówce. Rybę kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie smażymy na patelni grillowej (ew. teflonowej) do zrumienienia. Ciepłą(...)rybę podajemy z zimnym sosem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Zapiekany dorsz z pietruszkowym pesto podany na młodych ziemniakach w aromatycznym sosie pomidorowym 101

limonki to ciekawy pomysł na podanie klasycznej ryby w nowatorskiej odsłonie. Całość zapieczona na młodych ziemniakach z pachnącym pomidorowym sosem to świetny przepis na smaczny, sycący obiad z rybą w roli głównej. Składniki: 600g fileta z dorsza 800g młodych ziemniaków 4 cebule 2 ząbki czosnku 4 duże pomidory starta skórka z 1 cytryny 1/2 pęczka natki z pietruszki(...)odparuje. Po tym czasie dodać drobno posiekaną natkę z pietruszki, kolendrę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 5. Tak przygotowany sos wylać na ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, ułożyć rybę,  posypać oliwkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 25-30 minut. 6. Po tym czasie dorsza polać pesto i posypać kolendrą

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz curry ze szparagami i groszkiem 128

moimi pacjentami często jest tak, że nie jadają ryb bo nie do końca wiedza jak je przygotować a jedyna forma w jakiej je do tej pory je jadali to, o zgrozo, smażone w panierce i morzu tłuszczu- oczywiści podane z frytkami lub co gorsza jako paluszki rybne (kto to w ogóle je?). Dziś prezentuję Wam przepis na danie właśnie(...)dodatkiem ryby w formie potrawki curry ze szparagami, pomidorkami i groszkiem oraz świeżym tymiankiem, który niestety już wyzionął ducha. W każdym razie - jest to proste, sycące danie, które idealnie sprawdzi się jeżeli jesteś na diecie redukcyjnej. Przygotujesz je w 15 minut! Składniki (na 2 porcje): 400 gram dorsza 150 ml mleka kokosowego czosnek  szalotka garść mrożonego groszku

Mango Papaja
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szparagami 198

minutę) do gorącej wody, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Por zeszklić na 2 łyżkach oliwy, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na por wyłożyć makaron i rybę, wymieszać, żeby kawałki ryby rozłożyły się równomiernie. Na makaronie poukładać szparagi. Śmietankę wymieszać z jajkiem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Zalać zapiekankę. Na wierzchu pokruszyć ser. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Obiad gotowy
Ryba pieczona 143

Ziołowa i soczysta ryba pieczona, dokładnie filet z mintaja. Może być także filet z dorsza, tilapii, nawet polędwica z dorsza, którą osobiście uwielbiam. Rybę pieczoną podaję z puree ziemniaczanym ze świeżym koperkiem oraz chrzanem. Obowiązkowo także surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Składniki: kilka filetów z mintaja, dorsza lub inne ostra i słodka papryka, majeranek, suszony koperek sok z cytryny

Zasmakuj Kuchni
DORADA FASZEROWANA MORELAMI I QUINOA 97

Lubicie ryby? Staram sie przygotowywać je aby mąż je polubił... bo On to prawdziwy mięsożerca. Ta ryba jednak bardzo przypadła mu do gustu :) 20 g quinoa czarnej 2 dorady 50 g suszonych moreli 1 cebula szczypta cynamonu gwiazdka anyzu szczypta ziół tajskich liść laurowy oliwa z oliwek 1 łyżka octu ryżowego pół łyżki pasty miso dashi pół łyżeczki pasty(...)czerwonej papryki sok z połowy cytryny oregano świeże tymianek świeży 25 ml wody sól pieprz Quinoa gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rybę oczyszczamy, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny W misce mieszamy pastę z papryki, miso dashi, ocet i posiekane oregano. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, szklimy cebulę, anyż, liść laurowy i przyprawiamy ziołami tajskimi. Dodajemy morele, cynamon

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania