ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:153/236)

Cukinia faszerowana tuńczykiem i soczewicą 148

   Wiem, nie każdy lubi tuńczyka ! Są tacy co go wręcz nie cierpią. Nie będę Was na siłę przekonywała, bo danie smakuje tuńczykiem i to

kolorowotorcikowo
SAŁATKA JARZYNOWA 190

sałatka jarzynowa, bo oni też robią a nie jest taka smaczna. Uwielbia ją moja synowa… Jest smaczna, lekka w trawieniu, stanowi fajny dodatek do wędlin i zimnych mięs, ryb smażonych… I co ważne – nie „podchodzi” wodą, nie kiśnie… nawet jeśli stoi na stole dłużej, a amatorów na nią nigdy nie brakuje… SKŁADNIKI : 2 ziemniaki, 2 marchewki, kawałek selera(...)soli – odcedzić - ostudzić Marchew, pietruszkę, selera obrać – pokroić w plastry tak jak ziemniaki – ugotować (ok. 10 min.) – odcedzić – a wodę (bulion warzywny) zachować i użyć do zupy, sosu – warzywa ostudzić. Pory pokroić w kostkę – wsypać na patelnię + wody, tyle aby przykryć pora – blanszować ok. 8 minut – odcedzić wywar do warzywnego – a pory ostudzić na sitku. Cebulę obrać – pokroić w kostkę

Tradycyjna kuchnia inaczej
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 2639

Sałatki warstwowe mało że są smaczne to jeszcze dzięki kolorowym warstwą ładnie się prezentują na stole. Często robię dla gości ale nie tylko. Do mojej sałatki

Ala piecze i gotuje
KULINARNE WYZWANIA FAIRY - 20.08.2013, Warszawa. 191

Jerzym, swoimi asystentami,po czym podszedł się przywitać i porozmawiać chwilę. Zapytałam, czy coś im pomóc, nie znoszę siedzieć bezczynnie.Dostałam zadanie rozłożyć na stołach i półkach produkty, przyprawy, sosy, które ekipa przywlokła ze sobą do gotowania.Wtedy to, dopiero, dowiedziałam się z jakim Jerzym mam do czynienia. A to z samym Jerzym Sobieniakiem, którego możnaznaleźć w kuchni np. Pytania(...)zaczęliśmy, a to na sam początek nieco praktyki w teorii.Przedstawianie się do selera w roli mikrofonu jest urocze. fot.: Fairy Grzegorz pokazał kilka technik, potłumaczył nieco, pokazał jak filetować rybę, po czym omówił z nami menu i przydzieliłochotnikom wybrane przez nich stanowiska i dania, przy których później pracowali. Jurek Sobieniak też wtrącił, chociaż mało nie gadał.Chodziło o cebulę

W kuchni Karmel-itki
Makaron z cukinią, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 177

Ta propozycja smakowa nie dość, że jest błyskawiczna w przygotowaniu - trwa tyle, ile gotowanie makaronu, to jeszcze tworzy całkiem ciekawą kompozycję smakową. Suszone pomidory wraz z

Fabryka pomysłów
Łosoś z sosem gorgonzola 184

Ostatnio ciągle używam sera gorgonzola, było kurczak faszerowany gorgonzolą , kurczak zapiekany z gorgonzolą i teraz czas przyszedł na łososia. Składniki 300-350 g łososia 3/4 opakowania

Piekielna Kuchnia Pati
Pomidorowe curry z rybnymi kuleczkami 183

Dziś orientalne klimaty, czyli cudowne curry z delikatnymi rybnymi kuleczkami. Mnóstwo aromatycznych przypraw - kumin, chilli, kolendra, do tego mleko kokosowe, pomidroy, pyszne rybne pulpeciki i jaśminowy

DefinicjaSmaku
Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" (bezglutenowe) 230

Zawsze mawiam, że MY, tzn. JA i mój M, (czytaj Mąż) nie jesteśmy "rybni";-) znaczy to, że najzwyczajniej w świecie nie przepadamy za rybim posmakiem, ba

Restauracyjka Literacka
Filet barramundi w sosie curry 102

Olsztynem hodowla tej ryby. W warunkach naturalnych jej długość dochodzi do 180 cm, a waga do 60 kg. Uznanie szefów kuchni zawdzięcza swojemu smakowi oraz delikatnemu i zwartemu mięsu. Jej główną zaletą jest to, że nie posiada ostrych i drobnych ości. Ryba idealna! Składniki dla 2 osób: • 2 filety barramundi(...)pestek. • Na koniec wrzucić filety pokrojone na 3 części i gotować 3 minuty. • Dodać pokrojoną dymkę i kolendrę. • Podawać filet baramundi w sosie z ryżem. Danie pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Kuchnia orientalna. Można ją kupić między innymi w Makro i Tesco

To co kocham
Indyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) 222

Indyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) Moja kuchenka, pomimo kilku prób naprawienia, w dalszym ciągu nie współpracuje. W związku z tym kolejna sałatka. Tym razem w stylu

Pełny talerz
Quinoa na zielono z kwaśnym mango i awokado pod łososia 184

oliwa do smażenia sól do smaku Wykonanie: Ugotować quinoę Szpinak,dymkę,chili i kolendrę drobno pokroić i zblendować na papkę. Na końcu dorzucić miętę i zmiksować. Wymieszać zimny zielony sos z ugotowaną quinoą. Sałatkę skropić sokiem z 1 limonki i wymieszać. Skropić też 2 łyżkami oliwy i ponownie wymieszać. Awokado przekroić na pół,usynąć pestkę,wydrążyć miąższ z łupin łyżką(...)patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy Kawałki łososia ułożyć na gorącym tłuszczu skórą do dołu i smażyć kilka chwil do czasu aż skórą stanie się chrupiąca a górna strona ryby przestanie być szklista. Pezewrócić każdy kawałek szybko na kilka sekund i ponownie przewrócić na skórę. Ważne aby cieniutkie paseczki tłuszczu nie zbielały a w miarę możliwości pozostały szkliste.Jeśli zbieleją

Sztuka gotowania w/g Samiry
Placek Drożdżowy z Duszoną Cebulą i Wędzonymi Szprotkami 211

Po tym placku trudno mi stwierdzić jednoznacznie, czy to ciasto, czy klasyczne ciasto do pizzy jest smaczniejsze. Z pewnością upiekę i pizzę, ale i to ciasto

Blondynka Gotuje
Curry z łososiem 144

  Lekko pikantne i rozgrzewające curry z łososiem. Pyszne i szybkie do przygotowania. Mimo, że na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowane, nie spędzicie przy nim

Obiad za dychę
Sałatka z wędzoną makrelą i ogórkiem małosolnym 213

składniki:4 jajka ugotowane na twardo200 g makreli wędzonej4 ogórki małosolne3 garście mieszanki sałat3 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardy francuskiej2-3 łyżki oleju rzepakowegoSkładniki

Monia miesza i gotuje
Gubbrora - sałatka z jajek i anchois. 139

Szwedzka kuchnia jest bogata w dania zawierające ryby konserwowane solą. Ta słona sałatka z jajek z dodatkiem filecików anchois oraz pasty kawiorowej doskonale sprawdzi się jako imprezowy starter lub coś do podania o północy, kiedy przyjęcie się przedłuża. Nie ma co ukrywać, że najlepiej smakuje z zimnym piwem albo czymś mocniejszym - jak skandynawski akvavit. Oczywiście sałatka może się też(...)śmietany 2 łyżki pasty kawiorowej z tubki 6 - 8 filecików anchois pęczek koperku pęczek pietruszki pęczek szczypiorku Wykonanie: Jajka posiekać i wymieszać z zieleniną. Pozostałe składniki zmiksować na gładki sos. Wymieszać delikatnie całość i podawać na skandynawskim chrupkim pieczywie lub pumperniklu

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania