ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:160/236)

Warzywa w tempurze 287

tempura; od port. tempero, temporas) – potrawa kuchni japońskiej, pochodząca z Portugalii. Tempura została wprowadzona do Japonii przez portugalskich misjonarzy jezuickich w XVI wieku. Do jej przygotowania wykorzystuje się m.in.: ryby, krewetki, kalmary, małże, grzyby, warzywa. Są one panierowane i smażone krótko (4 – 5 min.) na głębokim oleju. Warzywa w tempurze. Składniki na ciasto: - 3 łyżki skrobi kukurydzianej(...)papierowe ręczniki kuchenne. Podajemy natychmiast. Warzywa w tempurze to wspaniała przekąska. Ja wykorzystałam paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru”, dla gości, wegan, wegetarian… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Warzywa w tempurze appeared

mojewypiekiinietylko
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 234

Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła

IMPRESJA SMAKU
Tosty z pastą krewetkową podane z Witbierem 222

Tosty można przygotować w wielu odsłonach, mimo, że zazwyczaj przygotowywane są tradycyjne, np.: z masłem czosnkowym, z owocami , francuskie  czy przekładane serem i warzywami, to

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z wędzonym łososiem i dressingiem miodowo-musztardowym 283

Sałatka z wędzonym łososiem i dressingiem miodowo-musztardowym W tak gorący dzień jak dzisiaj przygotowywanie posiłków zdecydowanie ograniczam do minimum. Zamiast obiadu idealnie sprawdzi się sałatka

Pełny talerz
Śledzie po kaszubsku 1253

Bardzo lubimy śledziki więc na świątecznym stole muszą znaleźć się obowiązkowo. Tym razem przygotowałam wersję po kaszubsku, której jeszcze nie robiłam. składniki:8 płatów śledziowych

Monia miesza i gotuje
Śledzie w sosie musztardowym 210

Sałatki śledziowe u nas w domu przygotowuję zwykle w czasie okołoświątecznym. Mamy na nie ochotę właśnie wtedy, gdy na dworze jest szaro, buro i zimno. Do

Posadzone i zjedzone
Quesadillas z chili con carne 215

Quesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może

Be Fit Be Strong
Makaron z łososiem w sosie szpinakowym 226

Dawno mnie tutaj nie było, jakoś nie miałam ochoty na gotowanie i pisanie. Zbyt dużo spraw na głowie powoduje u mnie swego rodzaju mętlik - nie mogę

sierotka maRysia w kuchni
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 171

  Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty

Mango Papaja
Sałatka nicejska 469

Zdrowa, pożywna sałatka nicejska z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Dzięki białku zawartemu w tuńczyku i jajkach jest bardzo sycąca. Idealna w domu i w pracy

Taste Of My Day
Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 180

organizmu. Przyznam Wam szczerze, że mogłabym je jeść codziennie.  Dlatego tak bardzo ucieszyła mnie współpraca z firmą Graal . Ich produkty znam i cenię od lat. Jeśli też lubicie ryby, to zachęcam Was do przygotowania sobie takiej właśnie ryżowo-rybnej sałatki. Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia(...)diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki) 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz i sól

Słodkie okruszki
Dorsz z cukinią w kokosowym sosie 197

Dorsz przygotowany na indyjską nutę, a żeby danie było bardziej pożywne dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza(...)minuty. Rozprowadzić koncentrat pomidorowy, dolać mleko kokosowe i dodać przyprawy. Doprowadzić do wrzenia dodać kawałki dorsza, pogotować kilka minut, wyłączyć ogień i zostawić całość pod przykryciem na płycie, by ryba doszła podawać z ryżem basmati, posypać zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie po parysku. Elegancka i smaczna przystawka. 202

Śledzie po parysku to idealna propozycja na smaczną przystawkę, kolację i świąteczny stół. Do ich przygotowania potrzebujemy troszkę więcej czasu, ale efekt końcowy jest i wizualnie

Kuchnia z widokiem na ogród
smażona flądra w pomidorach z cebulą czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – ryby 217

Składniki: MARYNATA DO RYBY:przyprawa do ryb 2 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, pieprz biały 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki DODATKI:flądra 4 średnie, mąka pszenna 6 łyżek, sól - do smaku, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, cebula 4 sztuki, cukier 2 łyżeczki, woda 2 szklanki, koperek siekany 1/2 pęczka użyłam od rybaków świeże(...)złocisto dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, sól do smaku, wlać wodę i mieszając odparować połowę wody, na koniec dodać posiekany koperek flądry ułożyć na półmisku i i pokryć je gorącym sosem z cebulą, zostawić do ostudzenia - najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce jak smaki się przegryzą.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 195

Dziś zapraszam Was na relację ze smakowitych warsztatów z orzechami, sosami Kikkoman i Tabasco  w roli głównej, które odbyły się  niedawno w warszawskiej restauracji Trzy kolory. Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 10 grudnia w warszawskiej restauracji Trzy kolory, na zaproszenie  Kikkoman  i  Tabasco  miałam przyjemność uczestniczyć  warsztatach kulinarnych(...)mnie zaskoczył i byłam bardzo ciekawa jaki będzie końcowy efekt kulinarny.  Naszego karpia dostałyśmy w całości, więc najpierw musiałyśmy go odfiletować. Nie filetowałam do tej pory nigdy całej ryby i muszę przyznać, że była to bardzo przydatna czynność tuż przed zbliżającymi się świętami. Następnie przygotowałyśmy owoce, które najpierw przesmażyłyśmy na na maśle, dodałyśmy wina, miodu i korzennych przypraw

Kulinarne przygody Gatity