ryby smażone - 3566 przepisów (strona:163/238)

Mintaj w sosie śliwkowym 132

 0,5 kg filetów z mintaja ( mrożonych lub świeżych ) 0,5 kg śliwek ( mrożonych lub świeżych, bez pestek ) 2 łyżki cukru 2 ząbki czosnku 2

Atlas Smaków
Makaron z łososiem i szpinakiem 125

Nie miałam weekendu, za to miałam zajęcia na UAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tuńczyk w palonym sianie z foie gras 141

Plaster tuńczyka o grubości około 2 cm, 5-6 łyżek octu z wina riesling, Mus foie gras z kaczki z dodatkiem trufli, oliwa, ogórek, siano. Dwie

królestwo garów
Stripsy w wędzonej papryce 164

pędzelkiem. Ustawić program FRY MEAT i czas 30 minut. Gdy zegar zacznie odliczanie czasu wtedy włożyć do misy mięso. Ja układałam jedno obok drugiego i wyszły mi 3 tury smażenia. na każdą przypadło po 10 minut. Każda stronę podsmażyłam po 5 minut pod przykrytą pokrywą. Usmażone stripsy ułożyłam na ręczniku papierowym, tak aby wchłonął tłuszczyk. Na sam koniec posypałam stripsy(...)unikatowym - dymnym smaku i aromacie. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śródziemnomorskiej, jak i polskiej. Nadaje niepowtarzalnego charakteru przygotowywanym daniom. Najlepsza do dań kuchni basenu Morza Śródziemnego. Świetna do marynowania ryb, mięs drobiowych oraz owoców morza. Doskonale komponuje się również z fasolką po bretońsku, bigosem i gulaszem. WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE Słodka wędzona papryka należy  do przypraw, pobudzających wydzielanie soku żołądkowego

ClauditteMissCooking
Pstrąg łososiowy 188

   Choć podobny do łososia to zupełnie inny :) Filet z łososia jest zdecydowanie grubszy i bardziej tłusty. Filet z pstrąga łososiowego jest smaczny, ale do

Aga w kuchni
SAŁATKA Z TOFU. 146

Obładowana wielkimi siatami z zakupami, krąży po mieście. Wszystko już ma, no prawie. Jeden element brakuje, ale ten najważniejszy, by te smakowe puzzle ułożyć i stworzyć

W kuchni Karmel-itki
Quesadilla Dukana 144

diecie proteinowej ciężko jest znaleźć dobrą odmianę od kurczaka, białego serka i chudych ryb. Dlatego dziś ciekawa propozycja – bardzo chuda i bardzo białkowa potrawa, która z grubsza wpisuje się w granice diety Dukana, ale polecam ją każdemu dbającemu o linię. Aha, nie jest to oczywiście quesadilla, ale na Dukanie trudno zbliżyć się do niej bardziej. Lista zakupów: Naleśnik Dukana(...)kurczaka'; document.write(" "); Skrobię kukurydzianą, mleko i jajko bełtamy razem w misce. Wylewamy na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię z płaskim dnem (możemy ją wysmarować odrobiną tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego) i smażymy naleśnik z dwóch stron. W międzyczasie kroimy wędlinę i ser w cienkie paseczki. Przekładamy usmażony naleśnik na talerz, po czym obkładamy go szynką i serem jak pizzę. Składamy naleśnik

Proste-przepisy.pl
Cygański kociołek na bazie cukinii, z kiełbasą i pieczarkami. 164

roku była niezbyt napawająca optymizmem. Zaczynając od tego, że zasiałam odmianę zieloną - którą mój mąż wykopał bo myślał że to chwasty tylko dlatego, że szukał robaków na przynętę dla ryb. Nie będę nawet pisać jaka wściekła na niego byłam ;) Odmiana zielona jest dużo lepsza od żółtej a musiałam za drugim razem kupić tą żółtą bo już zielonej nie było(...)oczywiście by przerosły. Młode do 1,5 kg wagi są jak najbardziej miękkie w skórce i w smaku takie jak zielone. Z udziałem cukinii był przepis na leczo , na smażone kwiaty cukinii , na pasztet i dżem cytrynowy a także na sos konserwowy . Dziś dla odmiany prezentuję Wam przepis na Cygański Kociołek, który bazuje także na kabaczkach. Stwierdzam, że jest

Poezja Smaków - blog kulinarny
Orientalna marynata z warzyw 140

Marynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do potraw z ryb, oraz do zimnej pieczeni. Składniki na 3 słoiki o pojemności 600 ml. Składniki 150 g orzeszków ziemnych w łupinach 250 g różyczek brokułów 200 g białej kapusty 2 młode cebule(...)Wszystkie warzywa pokroiłem na kawałki wielkości 1 cm. Mango obrałem, miąższ pokroiłem w kostkę. Chili umyłem, przekroiłem wzdłuż, oczyściłem z nasion, pokroiłem na kawałki. Cebulę zmiksowałem razem z czosnkiem, smażyłem na rozgrzanej oliwie 3minuty. Dodałem zmielone orzechy, kurkumę, połamaną na kawałki laskę cynamonu, goździki, cukier i sól. Zawartość patelni dokładnie wymieszałem, następnie dołożyłem marchew i chili i smażyłem przez chwilę

R'n'G Kitchen
Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare) 232

Kremowe "risotto ai frutti di mare" to aromatyczny śródziemnomorski obiad dla miłośników owoców morza.  Składniki na 2 porcje: 250 g mieszanki owoców morza 100 g

wyzwania kuchenne
Tuńczyk w zielonym sosie 99

Składniki: Filety z tuńczyka około 2 centymetrów grubości 2 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku 2 garści świeżej kolendry 2 garści świeżej natki pietruszki 1 łyżka

Viola cooks with passion
Śledzie z suszonymi pomidorami 147

Dużymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc warto pomyśleć, co chcemy podać do jedzenia w czasie wieczerzy wigilijnej. W mojej rodzinie tego dnia pościmy, w

Weekendy w domu i ogrodzie
Mule z szafranem w białym winie 186

Składniki dla dwóch osób: 500 g świeżych muli szczypta szafranu 3 łyżki wrzątku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki 125 ml białego wina 2

My Culinary Art
Miruna panierowana na piatkowy obiad 208

Miruna . Pierwszy raz kupiłam rybkę i powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała. Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana rybkę do obiadu. Przepis prosty i

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety jaglane z Solą 126

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g Soli średnia marchewka pół pęczka natki pietruszki kilka suszonych pomidorów 2 jajka 100 g fasolki szparagowej 4 łyżki bułki

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania