ryby smażone - 3566 przepisów (strona:147/238)

pstrąg z patelni.... 143

Składniki: filety z pstrąga 4 większe, sól ziołowa - ile potrzeba, pieprz cytrynowy 4 łyżeczki, mąka tortowa 3/4 szklanki, mąka krupczatka 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba

W Mojej Kuchni Lubię
Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem 235

Co robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki <jupi> :D dodatki do placków możecie dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. 

Bon Appetit Małgorzaty
Czas na Indie! 204

**** Normalnie nie jadam potraw indyjskich. Odważne połączenia owoców i mięsa, kokosowe dania na wytrawnie, silne aromaty, ostrość i wielobarwność tych dań nie specjalnie przypadają do gustu

W kuchni Karmel-itki
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 259

wszystko razem. Na końcu doprawiamy to do smaku solą z pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je z 2 łyżkami wody. Podgrzewamy na patelni masło i wylewamy masę. Smażymy jak omlet i podważamy jego brzegi tak, by cała masa jajeczna spływała pod jego spód. Na omlet dajemy masę warzywną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na około(...)łyżki oliwy, 4 łyżki śmietanki, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki koperku, pieprz, sól, 3-4 łyżki tartego żółtego sera np. grana padano. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy rybę z zalewy. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy śmietankę. Dodajemy makaron, rybę, czosnek oraz przyprawy i całość odrobinę podduszamy. Na koniec dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Po chwili będzie już gotowe

Codogara
Wegański hotdog z marchewki 178

Ryba z selera, bezy z wody z ciecierzycy czy hot dog z marchewki.... Weganizm wciąż mnie zaskakuje. Ten niebanalny sposób na zweganizowanie popularnego dania fast food znalazłam na YouTubie i musiałam go wypróbować. Poniższy przepis bazuje na kilki innych i jest dostosowany do tego co miałam w kuchni. Nie spodziewałam się, że marchewka w bułce może(...)bułki do hotdogów 1/4 szkl wody 1/4 szkl sosu sojowego 1/4 szkl oleju 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka papryki wędzonej sól, pieprz olej do smażenia ulubione dodatki  Przygotowanie: Odkroić końce marchewki i je obrać. Można również je zaokrąglić, aby bardziej przypominały parówki. Ugotować w osolonej wodzie, tak aby były miękkie

wegujemy
Cukinia z wędzonym łososiem i Ricotta 136

Składniki: większa cukinia 100g pora 2 jajka pęczek natki pietruszki średni ziemniak 250g sera Ricotta 5 - 6 łyżek mąki sól, pieprz, tymianek, rozmaryn kiełki brokuła Przygotowanie

Gaździnka warzy
BAKŁAŻAN PO GRECKU 256

Wegetarianka i święta. To da się pogodzić! Ryba po grecku to w naszym wigilijnym zwyczaju klasyk. Jednak tyle w niej Grecji, co we mnie Hiszpanii, niemniej wpisała się w świąteczne menu już na dobre.  Zawsze zajadałam się, póki nie zmieniłam stylu życia. Ale dlaczego odmawiać sobie dawnych przysmaków? Zapraszam na odsłonę wegetariańską. BAKŁAŻAN PO GRECKU. /źródło:  VEGE KIKA(...)liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz  mielona czerwona słodka papryka szczypta ostrej mielonej papryki  cząber, oregano  1 duży bakłażan 3 łyżki mąki olej do smażenia Bakłażana kroję w plastry, delikatnie solę i zostawiam na godzinę. To sposób na pozbycie się nieprzyjemnej goryczki. W tym czasie obieram marchew, seler i pietruszkę, ścieram na grubych oczkach. Cebulę siekam

W kuchni Karmel-itki
NAJLEPSZE KREWETKI - NA MAŚLE Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I CHILI 294

Co tu dużo pisać? Po prostu REWELACJA! Te krewetki są tak pyszne, że zawsze muszę dorabiać kolejną porcję, bo nie mogę się nimi nasycić:) Jest to

Słodko-Słony Świat Ilony
PASZTECIK Z SOCZEWICY ZIELONEJ NA KANAPKI. 230

Wstajesz rano rześki i wypoczęty. Z uśmiechem na ustach, podążasz za wydobywającym się z kuchni zapachu świeżo parzonej kawy. Słyszysz stukanie sztućców, brzdękanie talerzy. I już

W kuchni Karmel-itki
ZUPA KREM Z BOBU. 230

Bezdeszczowa jesień - uśmiecham się na widok złocistych liści za oknem, na szum wiatru bawiącym się z nimi, na spacerujące parkiem za oknem przedszkolaki, ubrane w jaskrawe

W kuchni Karmel-itki
Kotleciki z łososia 180

Lubicie łososia? Bo ja bardzo, no ale że w domu nie wszyscy lubią postanowiłam zrobić kotleciki. I to był strzał w dziesiątkę teraz tak polubili rybkę

magiczna kuchnia Kasi
Idealne połączenie- Łosoś z soczewica i kaparami 171

Dawno dawno temu moja mam kupiła zapasy zdrowej żywności. Z racji tego że jej nie używała zarekwirowałam do siebie przeróżna soczewice, ryże różnokolorowe i inne tego

Piekielna Kuchnia Pati
GRYCZAKI. Kasza gryczana zupełnie inna. 175

Przechadzam się po ogrodzie. Słońce obdarza mnie swoim ciepłym uśmiechem. Gdzieś w pobliżu słyszę ptasie trele, a dzieci sąsiadów próbują je przekrzyczec. Nie udaje im się

W kuchni Karmel-itki
KROKIETY ZIEMNIACZANE 2506

podłużne krokiety z ziemniaczanego purée. Chrupiące na zewnątrz, miękkie i aksamitne w środku. Łatwe i tanie w przygotowaniu. Z minimalnej ilości składników .  Sprawdzą sie jako dodatek do mięs, ryb lub jako sycąca przekąska w porze lunchu. Mimo, że ciasto nie zawiera mąki jest zwarte  i dobrze się formuje.  Gęstość masy w dużym stopniu zależy od rodzaju(...)żółtko 15 g masła szczypta gałki muszkatołowej sól PANIERKA 2 łyżki mąki 1 jajko / roztrzepane 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka tartego parmezanu / można pominąć DODATKOWO: olej do smażenia, dip koperkowy (2 łyżki majonezu wymieszane z 1 łyżką jogurtu naturalnego i 1 łyżką posiekanego koperku + sól i opcjonalnie starty ząbek czosnku) WYKONANIE Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy

cool and minty
Jajka faszerowane pastą z makreli z dodatkiem oleju rzepakowego 173

już ostatnia moja propozycja na wielkanocne dania w tym roku. Jajka faszerowane pastą z makreli bardzo przypadły nam do gustu. Dodatek koncentratu pomidorowego idealnie podkreśla smak wędzonej ryby, a jej kolor fajnie kontrastuje z bielą białek. Jeśli macie w domu szprycę, napełnijcie ją pastą i ładnie udekorujcie jajka. Będą się o wiele lepiej prezentowały na stole, niż takie napełnione(...)zawartość złego cholesterolu. Według badań naukowców, to jeden z najzdrowszych olejów na świecie. Dietetycy zalecają spożycie 2 łyżek tego oleju dziennie.  Warto też na nim smażyć, ponieważ ma wysoką temperaturę dymienia. W domu używam do smażenia tylko oleju rzepakowego, nie przenosi on zapachów, co jest bardzo istotne dla smaku przygotowywanych dań. Życzę Wam smakowitych Świąt

Kulinarne przygody Gatity

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję