Składniki: filety z pstrąga 4 większe, sól ziołowa - ile potrzeba, pieprz cytrynowy 4 łyżeczki, mąka tortowa 3/4 szklanki, mąka krupczatka 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba filety pstrąga opłukać, recznikiem papierowym osuszyć, każdy filet przeciąć na dwa kawałki pieprz cytrynowy, sól ziołową wymieszać i natrzeć filety z każdej strony obtoczone dokładnie w mące filety kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni, smażyć na rumiano z każdej strony pyszne na szybko pstrągi dna obiad lub na zimno do pieczy... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...