ryba - 22624 przepisów (strona:701/1509)

Hiszpańska paella. Cała patelnia pysznego jedzenia. Jak zrobić paellę? PRZEPIS 110

Nasz przepis solidnie dopracowywaliśmy i dziś z przyjemnością chcemy się nim z wami podzielić. Paella występuje w niezliczonych odmianach. To danie pochodzące z Walencji można przygotować w różnych zestawieniach ryb i owoców morza, mięsa i oczywiście warzyw – dzisiaj zrobimy jedną z często spotykanych odmian z kurczakiem, krewetkami i chorizo. Niezmienny jest ryż i oczywiście szafran, bez którego paella

Kulinarna Polska
Młoda kapusta zasmażana 86

wiosennego lub letniego obiadu, stanowiąc wyśmienitą alternatywę dla surówek lub innego rodzaju sałatek. Kapustę podawaj na ciepło, razem z młodymi ziemniakami. Świetnie będą pasować do niej mielone, schabowe, ryba lub dowolne wegetariańskie kotleciki. młoda kapusta zasmażana Przepis: młoda kapusta zasmażana Składniki na: młoda kapusta zasmażana 1 główka młodej kapusty (ok. 600-700 g) 100 g wędzonego boczku 2 łyżki masła

okolicepalnika.pl
Jak schudnąć przy problemach jelitowych? Dietę IBS powierz dietetykowi! 111

tygodni. Polega ona na eliminacji z diety produktów z wysoką zawartością FODMAP: mleka skondensowanego, twarogów, soczewicy, maślanki, miodu, buraków ćwikłowych, a nawet jabłek. Zostawiacie jednak takie źródła białka jak: ryby, mięso i tofu – bo proteiny generują odchudzającą termogenezę poposiłkową. Krok szósty – układacie idealną odchudzającą dietę jelitową Końcowym etapem jest modyfikacja diety. Twój dietetyk poza tym może zalecić przyjmowanie regularnych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron szpinakowy z pstrągiem w sosie śmietanowo - porowym 121

Danie petarda. Pstrąg wędzony świeżutki, sos śmietanowo - porowy idealnie nadaje się z czerwonym pieprzem. Danie szybkie, wyraziste w smaku, idealne na obiad, polecam. Makaron z pstrągiem

Moje Małe Czarowanie
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 110

dłuższego czasu wygrywa. A sezonowa to już w ogóle jest najlepsza. Pasty jajeczne robię w domu dość często. Zawsze jednak muszę przekombinować ze składnikami. Czasami dorzucam do nich wędzone ryby, czasami suszone pomidory, dużą ilość ziół, fetę. Może dwa razy w życiu zrobiłam ją zupełnie prostą, jedynie ze szczypiorkiem. Jakiś czas temu zauważyłam, że tego typu prosta pasta cieszy się

Kardamonovy
Sałata z rzodkiewką i ogórkiem + film 78

Sałata z rzodkiewką i ogórkiem z dodatkiem szczypiorku to pyszny dodatek do obiadu. Można ja przygotować ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Podana z młodymi ziemniakami, rybą lub ulubionym mięsem smakuje wyśmienicie.     składniki na 4 porcje 10-12 liści sałaty masłowej 4 średnie ogórki gruntowe pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 1/2 szklanki śmietany 18% ( szklanka

Smakowite Dania
[Notka] Tunderrozsa, Vida Peter, Szekszard, 2020 75

Wino o raczej lekkiej budowie i średnim finiszu. Niezwykle eleganckie i pełne klasy znakomicie odnajdzie się jako aperitif. Z czystym sumieniem zaserwowałabym je do drobiu z grilla czy pieczonych/grillowanych ryb, niekoniecznie tylko tych o białym mięsie. Czytaj także: Zestaw grillowy Towarzyska Rybka Całość klasy tego dobrego wina dopełnia przepiękna etykieta zaprojektowana przez Xaviera Basa. Ta notka degustacyjna znalazła się

Kate's Kitchen
Brownie z czarnej soczewicy 167

Czekolada pasuje do wszystkiego, wprawdzie ryby z sosem czekoladowym jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną 😉 a wracając do czekolady to pasuje też do soczewicy i wtedy wychodzi nam pyszne, słodkie i aksamitne brownie. Byłam ciekawa efektu i przyznam, że wyszło pyszne 😊 Ciasto ma rekomendację mojego Niejadka, który sam poprosił o kawałek (co praktycznie się nie zdarza) i zjadł

Na kulinarnym poligonie
Jajecznica po meksykańsku – pyszna i sycąca 88

porównaniu z białkiem zwierzęcym jest to białko uboższe w aminokwasy, to i tak osoby, które chętnie jedzą mięso, powinny od czasu do czasu sięgać po fasolę. Dlaczego? Mięso, jajka, ryby czy pieczywo, obecne w naszej diecie na co dzień, to produkty kwasotwórcze. Z kolei białko zawarte w fasoli ma właściwości zasadotwórcze, dzięki czemu pomaga zachowywać równowagę w organizmie. W czerwonej

Natka Pietruszki
Salmagundi sałatka 107

najlepszą, którą zrobiłem i zjadłem.  A czym jest Salmagundi ❓ jest to bardziej pomysł niż przepis, który może zawierać dosłownie wszystko.  Składnikami Salmagundi mogą być przeróżne mięsa, wędliny, ryby, owoce morza, warzywa gotowane, pieczone, smażone czy też surowe, owoce, orzechy, dosłownie wszystko. Z pewnością jedyną chyba wspólną rzeczą, którą znalazłem po przejrzeniu z 30 przepisów na Salmagundi był dresing

RafalCook
20 produktów wspomagających utratę wagi 97

błonnika w tych owocach prowadzi do uczucia sytości, a ich właściwości moczopędne pomagają usunąć nadmiar wody zatrzymanej w tkankach. Chude mięso. Pierś z indyka lub kaczka, chuda wieprzowina, biała ryba zawiera białko, które pomaga budować mięśnie. Im bardziej umięśnione jest nasze ciało, tym wyższa jest przemiana materii. Orzechy. Codzienne spożywanie orzechów zmniejsza magazynowanie tłuszczu w brzuchu. Kurkuma. Może hamować komórki

ProstePesto.pl
Mimosa sałatka 106

Pierwsze sałatki Mimosa składały się z konserw rybnych, takich jak różowy łosoś, saury, czy sardynka, gotowanych jaj, cebuli, sera i majonezu. Składniki były z reguły tarte na tarce a ryba rozgniatana widelcem. Sałatka Mimosa koniecznie musi być układana warstwowo, a każda warstwa oddzielona cienką warstwą majonezu. Sałatka nie miała jakiegoś konkretnego przepisu, a z racji że stała się bardzo popularna

RafalCook
Światowy Dzień Pieczenia i 3 książki kucharskie 100

chleb, Fasola i rośliny strączkowe, Jajka, Kiszonki i fermentacje; Przyprawy i dodatki; Zioła i aromaty; Codzienne okazu. Z Część druga: okazu, słodycze i napoje: śniadania; warzywa i zboża; ryby; mięso; pierożki, makarony i wytrawne naleśniki; Słodycze; Napoje. Wydawnictwo Znak, twarda okładka, data wydania 2021, 300 stron Artykuł Światowy Dzień Pieczenia i 3 książki kucharskie pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kokardki z brokułem, groszkiem i łososiem 111

sól, pieprz posiekany koperek 150 g makaronu farfalle 250 g brokuła, podzielonego na różyczki 250 g zielonego groszku Wykonanie Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, nacieramy nim fileta łososia. Rybę delikatnie doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Wkładamy do naczynia i zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy koperkiem i przykrywamy folią aluminiową

Pomysłowa kuchnia
Grillowane szparagi, pomidory i kurczak 105

przerwie między kolejnym deszczem zdążyłam grillować warzywa i mięso. Nie wiem jak Wy ale dla mnie grillowane szparagi to przepyszny dodatek do mięsa, ryb i sałatek. Najczęściej przyrządzam zielone szparagi . Przyrządza się je bardzo szybko. Grillowane szparagi zwiastują u mnie początki grillowania na świeżym powietrzu. Co prawda ja wolałabym aby już było trochę więcej ciepła, ale 17 stopni na grilla

codojedzenia