ryba - 22175 przepisów (strona:671/1479)

Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką 67

chrupiącymi grzankami. Krewetki są pyszne, delikatne, a sos czosnkowo – cytrynowy wręcz kusi, aby zanurzyć w nim kolejny kęs pieczywa. Polecamy! Zachęcamy do sprawdzenia również naszego przepisu na rybę po japońsku , na pysznego dorsza smażonego w panierce oraz na zapiekankę rybną z ziemniakami i brokułem. Zobacz też przepis na doskonałe kotlety rybne . Życzymy smacznego! Artykuł Krewetki na maśle z czosnkiem

Kuchnia Na Wypasie
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 66

Dania zazwyczaj przygotowywane są samodzielnie, z naturalnych i łatwo dostępnych produktów. Podstawą tej kuchni są dania mączne, chleby oraz potrawy oparte na kaszach i warzywach. Ważną rolę odgrywają także ryby i mięso takie jak wieprzowina, wołowina, baranina i drób. Pierwszą tradycyjną potrawą, która reprezentuje kuchnię ukraińską jest oczywiście barszcz ukraiński, który łączy w sobie buraki, słoninę, kapustę i inne jarzyny

ProstePesto.pl
Chleb żytnio-gryczany na zakwasie 57

warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść

Kardamonovy
Surówka Colesław + film 55

Surówka Colesław to klasyczny dodatek do dań obiadowych, ryb, mięs czy potraw z grilla. Jest to uniwersalna surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i cebuli na bazie sosu majonezowewgo czyli smaczny, szybki i bardzo prosty w przygotowaniu przepis, który można dowolnie modyfikować.     składniki na 4 porcje 1/2 małej główki białej kapusty ( około 500 g ) 1 duża marchewka

Smakowite Dania
Sałatka z łososiem w stylu wietnamskim 69

Sałatka z łososiem w stylu wietnamskim to propozycja na pyszny lunch, obiad, kolację w orientalnym stylu. Mamy tutaj połączenie imbiru, sosu sojowego, świeżości sałaty i ogórka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wyczerpanie nadnerczy – powszechny problem, o którym się nie mówi 51

krwi, sprawność umysłową, poziom energii i cerę . Zmniejsza również ryzyko cukrzycy, chorób serca i niektórych typów raka. Warto, aby w codziennej diecie znalazły się takie produkty jak: tłuste ryby, jaja , awokado , mleko kokosowe, orzechy czy oliwki. Więcej na temat tłuszczu w diecie pisałam tutaj . ODNÓW ZASOBY SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH I WŁĄCZ DO DIETY ADAPTOGENY Kompleks witamin z grupy B, witamina

Natka Pietruszki
Kurczak Kung Pao 74

sukces. Chiński Nowy Rok jest czasem, który spędzany jest z bliskimi i szczególną uwagę przywiązuje się do potraw, które przygotowywane są z tej okazji. Popularnymi daniami są potrawy z rybą czy wieprzowiną. Przygotowanie tego pysznego dania nie wymaga dużej ilości pracy, jednak konieczne jest posiadanie kilku przypraw, a właściwie trzech azjatyckich sosów. Przygotujcie sobie do kurczaka sos ostrygowy , sos Hoisin

Kuchnia Bazylii
Przygoda dobiega końca 59

bycia praktykantem czułem się traktowany jak każdy z tamtejszy pracowników czyli jak członek wielkiej gastronomicznej rodziny. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni Jose jak i reszty zespołu mogłem przygotowywać świeże ryby, owoce morza, desery i wiele innych interesujących potraw. Podsumowując, jeśli nadarzy się okazja wzięcia udziału w projekcie „Gotuj po hiszpańsku” nie dopuśćcie aby was to ominęło

Gotuj po hiszpańsku
Surówka pychotka 132

Surówka pychotka Soczysta, chrupiąca i rewelacyjnie doprawiona surówka obiadowa. Świetnie pasuje zarówno do mięsa, ryby, jak i jako dodatek do hot-dogów czy hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju 2 łyżki

Blog z Apetytem
Paprykarz Zielony A.D. 2022 59

skórka będzie…czarna, no prawie czarna. W międzyczasie ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Po trzecie ostrożnie obierz paprykę ze skórki. Po czwarte to już z górki. Włóż rybę, paprykę, ogórki i szpinak do blendera. Zmiksuj, dopraw solą, pieprzem i curry. Na koniec dodawaj stopniowo ryż do blendera i miksuj. Zjadaj z chlebem i odrobiną dobrze schłodzonego płynu. Smacznego

RafalCook

Proponowane wyszukiwania