ryba - 22624 przepisów (strona:594/1509)

Ziołowa ryba z kaszą bulgur 281

czarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l) … Czytaj dalej Ziołowa ryba z kaszą bulgur

czarrna od kuchni
Ryba zapiekana pod cebulowo-serową pierzynką 197

papierem do pieczenia. Lekko skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 15-20 minut, funkcja termoobieg. Następnie blaszkę wystawić z piekarnika. Na podpieczonych kawałkach ryby ułożyć podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej

Monia miesza i gotuje
Kotleciki z tuńczyka i ziemniaków 140

zmarnuje”. Z ziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki rybne. Ja dodałam tuńczyka, ale z powodzeniem sprawdzi się inna ryba, np. wędzona makrela. Kotleciki robi się szybko. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku.   1,5 szklanki tłuczonych ziemniaków 1 puszka tuńczyka, odcedzonego 1 mała puszka odcedzonej kukurydzy (pół szklanki

Kucharzyca
Ziołowy ryż z dorszem w sosie pomidorowym 146

Ziołowy ryż z dorszem w sosie pomidorowym to udany mariaż kuchni włoskiej i azjatyckiej :) Chuda ryba w aromatycznym sosie podana z ryżem jaśminowym i dużą porcją superfood - niepozornej rukwi wodnej, która m.in. oczyszcza i wzmacnia organizm, działa antyrakowo, poprawia trawienie i wygładza zmarszczy.  Czas przygotowania: 20 minut Porcja: 3 Składniki: 200 g ryżu jaśminowego pęczek rukwi wodnej (rukoli, bazylii

SzczyptaSmaQ
Ryż z cytrynowym łososiem i brokułami 143

dodatkiem trawy cytrynowej i pieprzu ziarnistego. Do ciepłego, nie gorącego oleju dodajemy łososia skórą do dołu i powoli podgrzewamy cały czas polewając wierzch olejem w którym się znajduje. Ryba przejdzie smakiem cytrynowym, będzie w środku delikatna i soczysta. Na sam koniec można ją na kilka sek. odwrócić z każdej str. żeby mieć pewność, że nie jest surowa (to nie jest

Moniki Smakołyki
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem i mozzarellą wg Aleex 154

zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ma być al dente - lekko twardy). Odcedzić. 3. Na dno formy wyłożyć połowę makaronu, posypać mielonym pieprzem. 4. Łososia pokroić w paski. 5. Rozłożyć rybę na warstwie makaronu i posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz połową natki. 6. Ser żółty zetrzeć, mozzarellę porwać na kawałeczki, dodać śmietankę. 7. Łososia przykryć resztą makaronu i na wierzchu rozłożyć

W mojej kuchni
TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK – najlepsza! 198

oliwek ( najczęściej czarnych ), wywodząca się z Prowansji. Bardzo często spotykana również w kuchni śródziemnomorskiej. Najczęściej stosuje się ją jako dodatek do świeżego pieczywa , makaronu , a nawet mięs czy ryb ! Pastę robi się błyskawicznie i j est świetnym pomysłem na leniwe śniadanko albo kolację! Ja uwielbiam z grzankami … a Wy z czym ją podacie? SKŁADNIKI: * wydrylowane, czarne oliwki

Ostra na Słodko
Steki wołowe z antrykotu z krewetkami– ribeye surf & turf 213

jeszcze krewetki i frytki – żyć nie umierać!   Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa – najczęściej właśnie wołowiny w postaci soczystego steka – i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Steki które kupiłam mają

Karo in the Kitchen
Domowy makaron z łososiem i hummusem. 118

następnie zwinąć w rulon i kroić na ok 5 mm paski. Rozwinąć. Gotować w osolonej wodzie przez kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pozostałe: łosoś świeży ulubione przyprawy do ryby hummus natka pietruszki Wykonanie: Łososia oczyścić, przyprawić i usmażyć na patelni, przygotować w piekarniku (według uznania). Ugotowany i odcedzony makaron przełożyć na głębszego naczynia, dodać hummus, wymieszać. Przełożyć na talerz

zadanie-gotowanie
Gubbrora - sałatka z jajek i anchois. 145

Szwedzka kuchnia jest bogata w dania zawierające ryby konserwowane solą. Ta słona sałatka z jajek z dodatkiem filecików anchois oraz pasty kawiorowej doskonale sprawdzi się jako imprezowy starter lub coś do podania o północy, kiedy przyjęcie się przedłuża. Nie ma co ukrywać, że najlepiej smakuje z zimnym piwem albo czymś mocniejszym - jak skandynawski akvavit. Oczywiście sałatka może się też sprawdzić

zadanie-gotowanie
Sałatka z łososiem pieczonym pod delikatnym sosem jogurtowym 166

Otóż nie.  I nawet mam pewne hipotezy czemu tak się stało: - łosoś mimo ceny mocno wygórowanej - nawet jak na łososia nie był zbyt smaczny. Nawet Maksiowi, który lubi ryby nie podszedł. Dużo lepiej wypadłby samodzielnie upieczony łosoś bądź ten wędzony na zimno, - zamiast mieszanki sałat wystarczy sałata lodowa, która cudownie komponuje się z ogórkiem i sosem jogurtowym. Choć kolacja

Kuchnia po mojemu
Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu 133

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu Składniki: filet pstrąga łososiowego 1 limonka zioła prowansalskie sól, pieprz Przygotowanie pstrąga łososiowego: Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem. Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki. Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia. Smażymy na średnim

NiePieprz.pl
Sałatka z tuńczyka w wersji light 216

Natomiast doskonałym jego zamiennikiem będzie jogurt naturalny wymieszany z odrobiną musztardy, który nada się także do innych sałatek. :) Ostatnio nie miałam za bardzo pomysłu na kolację, chodziła za mną ryba i przypomniałam sobie przepis na szybką sałatkę, którą zobaczyłam na blogu Feel eat . Trochę ją zmodyfikowałam. Składniki na 2 porcje: Puszka tuńczyka w sosie własnym lub w wodzie jeden

Fabryka pomysłów
łosoś zapiekany z ziemniakami, marchewką i cebulą 267

pieprzymy. Łososia wyjmujemy z lodówki i układamy na warzywach, na całości  układamy pozostałe kawałki masła i  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę z warzywami  zapiekamy w tej temperaturze przez trzydzieści minut. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na porcje, rozkładamy na talerze, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy

Miód i pieprz
Orientalny dorsz 121

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ryby powinniśmy jeść i basta! Orientalny dorsz to świetna odmiana. Warzywa w słodko-kwaśnym sosie świetnie podkręcają smak potrawy. Ten zestaw … Przeczytaj cały artykuł Post Orientalny dorsz pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania