Łosoś na makaronie z pesto Lekki i aromatyczny obiadek :) Składniki 200 g fileta z łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżka miodu przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól 100 … Czytaj dalej Łosoś na makaronie z pesto
czarrna od kuchnimasło się zetnie. Za trzecim razem sos mi się udał, wiadomo do trzech razy sztuka… Nie ja pierwsza i ostatnia! Ten sos świetnie pasuje do smażonej ryby z ziemniaczanym puree i szpinakiem. Sos holenderski Składniki: 3 duże żółtka 150 g roztopionego masła sól do smaku 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka octu szczypta białego pieprzu Ubij żółtka na parze
codojedzeniamarchewkę i ziemniaki w kostkę. Pora razem z papryczką podsmażamy na odrobinie tłuszczu (używałam oliwy) lub bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię. Przekładamy do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę i rybę pokrojoną w kawałki, wszystko zalewamy wodą, doprawiamy papryką, czosnkiem i solą. Gotujemy od zagotowania na małym ogniu przez 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszeniePropozycja na inny sposób przyrządzenia ryby. Składniki 600 g polędwiczki z dorsza czarnego 1 cytryna 1 mały por 1 czerwona papryka 1 brokuł 3 łyżki masła pół pęczka koperku sól pieprz Przygotowanie Filet opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na kawałki. Włożyłem do miski, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Odstawiłem na 20 minut. Por oczyściłem, opłukałem pod bieżącą
R'n'G Kitchenwasabi oraz marynowanego imbiru. Przyznam Wam, że pierwszy robiłam domowe sushi. Zawsze omijałam je ze względu na to, że nie przepadam za surową rybą dlatego postawiłam na wędzonego łososia Takie sushi to świetny pomysł na kolację/przekąskę z rodziną lub znajomymi. Od poniedziałku 8.02.2016 w sklepach Lidl
Marta GotujeDziś mamy dla Was szybką, pyszną ,a przede wszystkim sycącą sałatkę makaronową z fasolką i tuńczykiem :) Prosta potrawa, którą można zjeść na
Kuchenne WariacjeŚledzik na kilka sposobów, czyli przepis na Ostatki Już jutro Ostatki, czyli ostatni dzień Karnawału. Dzień też potocznie jest nazywany śledzikiem, Podrzucam więc Wam kilka sposobów na tę pyszną rybę. Kliknijcie na tytuł przepisu na pod zdjęciem, a zostaniecie przekierowani na stronę z przepisem. Śledź po kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku
Kulinarne przygody Gatityobiad, kolację czy przekąskę z wykorzystaniem paluszków rybnych, które 'zapakowałam' w domową tortillę , z dodatkiem warzyw oraz sosu tzatziki w nieklasycznej, jednakże bardzo ciekawej smakowo wersji. Jako, że z ryba lubi dodatek kiszonki, to tzatziki zrobiłam właśnie na bazie ogórków kiszonych- zamiast świeżych- których dodatek sprawia, że całość fantastycznie się ze sobą komponuje! 4 porcje: * tortilla- 4 szt. * paluszki rybne
Kraina Miodem Płynącawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi w cieście - to pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane są pyszne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko
Di gotujeBlueberry Corner by "jagodzianka" Od pewnego czasu chodził za mną jakiś smak – wspomnienie z czasów młodości. Smak ryby w pomidorach. Kupiłam szprotki w … Przeczytaj cały artykuł Post Domowy paprykarz pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerświeżego łososia 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe 1 łyżka soku z cytryny pieprz do smaku sól do smaku Wykonanie: Z łososia zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Łososia, cebulę i ogórki drobno siekamy nożem. Składniki wkładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz sól do smaku i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany tatar
Smak mojego domuDzisiaj proponuję pieczoną makrelę, jakby nie patrzeć dzisiaj jest piątek ( niektórzy mówią – piąteczek ). Makrelę oczywiście każdy zna. Dużo ryby, mało ości i specyficzny smak. Dodatkowo dodałam do niej sos tatarski. Składniki: Makrela (d owolna ilość ) Sól Otarta skórka z cytryny Koperek Sos Ogórek korniszony Kapary Cebula majonez Sól Pieprz Wykonanie: Makrelę wkładamy do naczynia do zapiekania ( najlepiej na pergaminie ), przyprawiamy
Smaki EwyTuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak szybko się go przygotowuje. Nie bójcie się go usmażyć. W mojej okolicy jedyny stek jaki mogę dostać jest w formie mrożonej, a w Biedronce z tego co widzę zadomowił się
Blondynka Gotujenajlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry
W Mojej Kuchni Lubiępstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w mieszance bułki z mąką i smażyć na słoty kolor na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami i surówką
Gotowanie jest łatwe