Ryba po grecku dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneBardzo lubimy pasty a szczególnie rybne. Jak nie robię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą
Ewa w kuchniważny - sama nie wiem, jak te dni lecą mi przez palce... Dziś proponuję danie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników w lodówce, ochotę na rybę i niewiele czasu do przyjścia gości... Pakieciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki
dobra gospodyni dom wesołym czynijeśli lubicie owoce morza, a może się przekonacie?:) musicie spróbować. Kiedyś nie przepadałam za owocami morza. Dlaczego? Bo wywodzę się z domu, w którym jedynym owocem morza była smaczna ryba w przeróżnych odsłonach:) Stąd pewnie na początku niechęć, lecz czasem trzeba się przemóc i spróbować. Choćby po to, by faktycznie sprawdzić czy czegoś nie lubimy czy nie:) Ja polubiłam
Zasmakuj Kuchnimnie przyjemność, relaks, smakowita zabawa. Moim dzieciom z makaronu proste dania wyczarowuję, a mężowi ze względu na pasję do biegania maratonów, makaron też gotuję. Łączę je z warzywami, mięsami, rybami, czasem serami posypuję czy z sosami przygotowuję. Makaronowe dania są dla mnie idealne, krótko mówiąc smakowo genialne. Składniki na 2 porcje: (czas. max 20 min) 4 gniazda makaronu Lubella Pełne
Moniki SmakołykiCoś na kanapki..bez mięsa...bo rybka wędzona..a dokładniej pasta z ryby wędzonej , jajek i ogórka kiszonego.. 2 makrele wędzone 3 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1- 2 łyżki majonezu 1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki
Moje domowe kucharzeniektóry trafiam - nie nadaje się do spożycia. Po prostu mi nie smakuje! Jednak nic straconego, bo można zrobić własny, domowy i przeeepyszny. Często przyrządzam go z różnymi gatunkami ryb i Wy również możecie użyć np. wędzonej makreli, szprotek, czy tuńczyka lub łososia z puszki. Polecam! 100g ryżu 1 marchewka (średnia) 1 cebula (spora) 3/4 puszki pomidorów 1 puszka (160g) tuńczyka
Di gotujegotuje – rozdrabnia – sieka – miesza – ugniata – miksuje – blenduje – waży CO MOŻNA W NIM PRZYGOTOWYWAĆ: ciasta – mięsa -zup -warzywa – koktajle – ryby – konfitury – sosy Całość jest bardzo ciężka, co świadczy o wyjątkowej trwałości, porządnych materiałach. Jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada czytelny wyświetlacz, który ułatwia nam przygotowanie dań – widzimy
Ostra na SłodkoBardzo szybkie danie. Makaron ryżowy nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić na czas krojenia ryby. Łososia kromy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Doprawiamy solą, kurkumą i mieloną kolendrą. Dodajemy makaron i podsmażamy całość. Na koniec dodajemy ser. Najlepszy jest serek wiejski, który po podgrzaniu bardzo fajnie się topi. Dziś użyłam sera feta, który sprawdził się
KucharzycaOkazuje się, że dodatek szalotek daje jeszcze lepszy efekt smakowy. Śledzie z cebulą (szalotkami) są idealne, gdy śledzie są słone i cebulowe, ale smak cebuli nie zagłusza smaku ryby. Słoik śledzi z cebulą można przygotować już teraz i może czekać w lodówce do Świąt. Śledzie według tego przepisu doskonale smakują jako dodatek do schłodzonej, czystej wódki. Składniki
Codziennik KuchennyOstudzić i obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Na talerzach układać plasterki buraczków tworząc okrąg. Posypać kaszą i podzieloną na mniejsze kawałeczki rybę. Danie udekorować kiełkami, polać oliwą i sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem
Smakołyki Asisosem. Proponuję użyć nieostrego ajwaru chyba że lubimy pikantne potrawy. Idealnie smakuje podany z ryżem. Wyrazistość paprykowego ajwaru zostaje zrównoważona śmietanką co powoduje, że paprykowy smak nie zabija delikatności ryby a jedynie delikatnie go podkreśla. Składniki |4 porcje| * 400 g dorsza pokrojonego na mniejsze kawałki * 150 ml śmietanki 36% * 4 łyżki ajwaru * 3 łyżki przecieru pomidorowego * 1/2 łyżeczki suszonego
Mohiellaeksplozja smaku i tekstury w jednym kęsie. Do zrobienia w kilka minut! Będzie ciekawą odmianą na świątecznym stole i z pewnością zdobędzie kubeczki smakowe gości. Jeśli lubicie te ryby i ciekawe połączenia, to jest to przepis dla Was! Ogromnie polecam! :) Śledź w curry Potrzebujesz: 2 płaty śledzia z solanki 1/2 średniej wielkości cebuli 3/4 łyżeczki curry w proszku 2 łyżki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaskropienia szklanka malin Wykonanie: Łososia osuszam, nacieram solą, pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny oraz oliwą. Piekę w torebce foliowej do pieczenia. Po ok 15 minutach od zaczęcia pieczenia polewamy rybę sosem-zmiksowanymi malinami., zapiekamy jeszcze ok 10 minut. Gotową podajemy z całymi malinami
Z Majeczką w kuchni