ryba - 22624 przepisów (strona:588/1509)

SEROWA ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM W CIEŚCIE FILO 228

sól, pieprz, gałka muszkatołowa masło klarowane do smażenia + do smarowania ciasta filo 1 opakowanie ciasta filo (6-7 płatów) Przygotowanie Szpinak umyjcie* , posiekajcie. Cebulę i czosnek drobno pokrójcie. Z ryby odkrójcie skórę, pozbądźcie się ewentualnych ości, pokrójcie ją w dosyć grubą kostkę. Przygotujcie sery i wino. W głębokim rondlu rozgrzejcie masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzućcie cebulę i czosnek, zeszklijcie. Dorzućcie

OliveandThyme
PASTA Z MAKRELI I SUSZONYCH POMIDORÓW 115

serka śmietankowego 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki posiekanych ulubionych ziół (u mnie natka pietruszki) sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Z makreli ściągnijcie skórę i wyciągnijcie ości. Kawałki mięsa ryby wrzućcie do blendera razem z pozostałymi składnikami. Zmiksujcie na gładką masę

OliveandThyme
Dorsz w sosie szpinakowym 161

Delikatna ryba w sosie szpinakowym z dodatkiem śmietany i fety. Z przepisu wychodzą 3 porcje obiadowe. Najlepiej podawać z ryżem. 350 g filetów z dorsza 450 g mrożonego szpinaku 1 średnia cebula 4 łyżki fety 2 łyżki śmietany 18% sól do smaku pieprz do smaku 1 ząbek czosnku olej do smażenia Filety z dorsza opłukać i dokładnie natrzeć solą

Bullio
Błyskawiczny piątek - Łosoś na serowym szpinaku 139

Błyskawiczny przepis na rybę podaną na szpinaku z serem pleśniowym i mozzarellą. Smacznego! Składniki : * 300g surowego łososia  * 200g mrożonego szpinaku  * 50g gorgonzoli  * 100g sera mozzarella  * sól, pieprz * sok z cytryny * plaster cytryny do dekoracji  Przygotowanie : Łos os ia przyprawić, polać soki em z cytryny i usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni, do d ać szpinak

Magiczne Życie Marty
Pasta z makreli i ogórka 175

jogurtu naturalnego 1/2 płaskiej łyżeczki curry w proszku sól i pieprz Mięso z makreli obieramy ze skóry i wyciągamy ości. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy twaróg i rozdrabniamy go razem z rybą widelcem, aby konsystencja była w miarę jednolita. Dodajemy śmietanę, jogurt, ogórka startego ze skórką na tarce o grubych oczkach oraz posiekaną drobno cebulę. Dodajemy curry i mieszamy. Doprawiamy solą

Trzeci talerz
Sałatka z łososiem i jajkiem poszetowym 195

Sałatki na obiad to zdecydowanie moje ulubione dania w styczniu. Przyrządzam je szybko z dużą ilością zielonej sałaty, warzyw lub rybą jak sałatka z łososiem. Do sałatki można użyć smażonego łososia. Podobną sałatkę robię z wędzonym łososiem . Do tej ugotowałam równieć jajko w koszulce czyli jajko poszetowe. Jestem zwolenniczką jajka na miękko ale jajko poszetowe lubię jeszcze bardziej. Kiedy

codojedzenia
Dorsz z jajkiem w koszulce 107

Składniki filet z Dorsza jajko sól, pieprz szczypta lubczyku, tymianku i estragonu odrobina oliwy Przygotowanie Rybę przyprawić solą, pieprzem i usmażyć po minucie z każdej strony. Po zdjęciu z patelni skropić odrobiną soku z cytryny. Do woreczka śniadaniowego wbić jajko, przyprawić szczyptą lubczyku, tymianku, estragonu i soli. Zawinąć i włożyć do wrzątku na 4 minuty. Ja podałam na sałacie

Gaździnka warzy
Łosoś zapiekany w porze 182

plasterki cytryny. Kawałki łososia układać na cytrynie, a na nich położyć cebulę wymieszaną z porem. Folię szczelnie zawinąć. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy ryba się piecze, przygotować sos. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem. Upieczonego łososia wyłożyć na talerze, posypać kaparami i podawać z sosem czosnkowym

Bullio
Śledzie remoulade z selerem 272

pisałam jakiś czas temu  marynowane śledzie  są bazą wyjściową dla różnych sposobów na przygotowanie tej pysznej ryby. Śledzie remoulade z selerem przygotowywaliśmy jakiś czas temu w trakcie  warsztatów kulinarnych  w Sopocie według przepisu Dominiki Wójciak. Bardzo mi wtedy posmakowały i postanowiłam się zainspirować tym przepisem. Oczywiście do ich przygotowania możecie wykorzystać

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś w marynacie z pomarańczy 157

solą oraz pieprzem. Z łososia ściągnąć skórę, wymyć i pokroić na 4 porcje, a następnie zalać marynatą, wymieszać i odłożyć na 30 minut (w międzyczasie kilkakrotnie polewając wierzch marynatą). Rybę (wraz z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia/folią i piec 15 minut w 200 stopniach. Przed podaniem skropić sokiem z pomarańczy. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
ZUPA RYBNA Z RYŻEM 137

nadmorskich barów i restauracji. Zupa ta przyrządzona jest raczej w stylu orientalnym. Ma bardzo ciekawy smak, a podana z ryżem jaśminowy smakuje znakomicie. Polecam, także tym, którzy za rybą nie przepadają- jej smak Was zaskoczy!   Składniki: (4-6 porcji) 300 g filetów z dorsza 3 małe marchewki 1 pietruszka 1 cebula 200 g zielonego groszku mrożonego pęczek szczypiorku

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka Mimoza 391

własnym 150 g startego sera żółtego mały słoiczek majonezu mała czerwona cebula sól, pieprz szczypiorek  Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić. Na spód półmiska rozsypać białka, na to żółty ser. Posmarować cienką warstwą majonezu. Wyłożyć warstwę tuńczyka a na to drobno posiekaną cebulę. Posmarować majonezem i posypać startymi

Smakołyki Asi
Łosoś pod pistacjową kołderką 95

Jest to mój pierwszy przepis na łososia. Szukałam przepisu prostego, ciekawego, a przede wszystkim szybkiego. Wyraźnie czuć smak ryby, a lekko słone pistacje świetnie się z nią komponują. Przyciąga nie tylko zapachem, ale i wyglądem. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 300 – 400 g łososia świeżego

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti z tuńczykiem 115

Spaghetti z rybą – wersja dla wegetarianów i nie tylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry

KuchniaWeDwoje.pl
Dorsz duszony w cydrze z koperkowymi ziemiakami 131

wlać z powrotem na patelnię. Wlać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i cytryną. Jeśli sos będzie za gęsty podlać odrobiną wody spod ziemniaków. Włożyć rybę i dusić ok 3-5 minut.  Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch ząbków czosnku, szczypty kminku. Potłuc dodając odrobinę masła i mleka. Wmieszać posiekany koperek i gotowe

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania