Udało nam się w ciągu 5 godzin przygotować 5 przepyszynych i bardzo sytych dań: sałatkę szopską z grillowanym serem halloumi, zupę z białej fasoli, szaszłyki z dwoma dipami, rybę w cytrynowo-ziołowej marynacie i deser, który był królem tego dnia, przygotowany na kruchym spodzie, przekładany ciastem filo i czterema warstwami, makowo-bakaliowa, jabłkowo-cynamonowa, orzechowa i sernikowa. Stanowiska pracy(...)Schellera Smak to podstawa, danie nie może być źle doprawione Wyrabiamy mięso mielone, wołowe, z przyprawami i formujemy Sałatka szopska przygotowywana jest z dressingiem, którego jednym ze składników jest ocet z białego wina Zupa z białej fasoli, na boczku z cebulą i warzywami i bulionie, do tego podsmażona, pokrojona w kostkę zielona papryka Deser przygotowywał Chef z pomocnikami, rozpoczął
Moja smaczna kuchniaświeżym powietrzu przy grillu? Jeżeli tak, to ta propozycja dla Was. Zazwyczaj dania przygotowywane na grillu to: mięso, karkówka (cieżko strawne), szaszłyki, kiełbaski, kaszanki, dobrze jak są to ryby różnego typu. Gości, których zapraszamy na tego typu spotkanie zazwyczaj spodziewają się w/w posiłków. Ja postanowiłam swoich gości zaskoczyć czymś nietypowym a za razem chciałam aby wszyscy zaangażowali się w przygotowanie(...)500g łososia norweskiego świeży lub mrożony - 400 g ryżu do sushi - wasabi - 1 szt mango - 1/4 świeżego ananasa - 1 awokado - serek śmietankowy - majonez - sos sojowy - sos słodko-ostry chiński - ocet ryżowy, sól, cukier (do ryżu) - 1 łyżeczka curry - ciemny słodki ocet ryżowy ( w składzie ma nutę pomarańczy i goździka) - 4-5 arkuszy norii Wykonanie: Przed rozpaleniem grilla musimy jedynie przygotować
SMYKWKUCHNIpowtórzcie u siebie Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledź w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych cytrynach – śledzie skandynawskie Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 4-5 filetów śledziowych – 1-2 cebule(...)śledzie na wagę z beczki. Oczywiście wielu producentów proponuje śledzie w oleju, ale są one według mnie za słone więc odlewanie oleju i ponowne ich moczenie tylko niepotrzebnie nadwyręży rybę. Ale jeśli nie ma w sklepie innych sięgnij po takie. Śledzie namocz w zimnej wodzie przez minumum 2 godziny, kilka razy wymieniając wodę w trakcie namaczania. Odlej wodę, osusz płaty
nietylkopasta.plSałatka z fasolą Jaś, burakami i serem feta Fasola i ser feta lub kozi to super połączenie, które świetnie sprawdza się w różnych sałatkach. Te składniki
Korniszonkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowane śledzie są niezwykle smaczne, a sam sos delikatny i idealnie komponujący się z całością. Jeśli
Di gotujeNie ukrywam że lubię śledzie, chyba pod każdą postacią. Myślę, że nie jestem w tym osamotniona. Kupując słoik ze śledziami zawsze zastanawiam się ile w tym
Smaki EwyLeniwa niedziela. Całe osiedle śpi, jedynie jakiś starszy Pan urządził sobie spacer ze swoim pupilem. Czworonożny kudłacz, merdający radośnie ogonem, prowadzi swego właściciela parowymi alejkami. A
W kuchni Karmel-itkikolacji, z kolei półsłodkie i słodkie głównie do deserów, niemniej jednak również może towarzyszyć potrawom obiadowym i na kolację. Do jakich dań można podać białe wino? owoce morza ryby wędliny pasztety i wątróbki drób sery grzyby (poza prawdziwkami) Należy pamiętać również o tym, aby wino podawać w odpowiedniej temperaturze. Wino białe wytrawne, lekko wytrwane, półwytrawne, powinno się podawać w temperaturze(...)wino lżejsze, czyli białe, a potem cięższe, czyli czerwone w przypadku potraw w sosie to sos ma decydujący wpływa na wybór wina do wina nie należy podawać potraw z octem, unika się też jajek, szpinaku, zup, karczochów i czekolady białe wina serwuje się w kieliszkach wyższych niż do wina czerwonego kuchnie lokalne należy podawać z lokalnymi odmianami wina, dlatego też
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tą pastę podpatrzyłam u koleżanki. Postanowiłam ją odtworzyć w domu. Prosta i szybka, po prostu palce lizać ;). Idealna na kanapki do szkoły i do pracy. Polecam
Przepisy BabciZapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem i jajkiem, odpowiednią dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP ( Czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do
My Culinary ArtPrzepyszne,lekko pikantne,wyjątkowe -idealnie sprawdzą się na każdej imprezie,Wigilii ,na sylwestra czy po prostu ka zakąskę lub kolację-szybkie do zrobienia bardzo dobre-polecam
Swojskie jedzonkoŚledzie korzenne z pomidorami W świątecznych przygotowaniach zaplątał się śledź. A dokładniej przepis na śledzie z przyprawami korzennymi. Polecam! Składniki na 2 słoiki po ok. 350
Pełny talerzPodobno znawcy rozpoczynają sushi ucztę od zjedzenia właśnie tej formy tego dania. Dzieje się tak, żeby sprawdzić aromat ryżu oraz dla przygotowania żołądka do surowej ryby. Zanim więc przyrządzicie, na przykład Sushi Futomaki z makrelą, surimi i wasabi , weźcie się za azjatyckiego omleta. Obiecuję, że będziecie świetnie się bawić przy jego przewracaniu na patelni ;) (function(...)window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SUSHI NIGIRI Z OMLETU Składniki do przygotowanie ryżu: - 300 gram ryżu do sushi - 1/3 szklanki octu ryżowego - 1 łyżka cukru rafinowanego - 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie ryżu: Ryż płuczemy w zimnej wodzie, zmieniając ją, do chwili aż będzie zupełnie czysta. Następnie pozostawiamy ryż na 15 minut
Życie zamknięte w smakujedzenia tej szlachetnej ryby (oraz oczywiście wszystkich innych ryb!). Wszystko zostało już powiedziane i napisane. Ale według mnie to właśnie łosoś ma najwspanialsze walory smakowe ze wszystkich ryb, jakie jadłam. To moja ostatnia inspiracja: Łosoś w orzeźwiającym sosie limonkowo-bazyliowym 600 g łososia (filet lub dzwonka) 1 mała cytryna sól, pieprz 3 łyżki masła Sos maślano-cebulowy (do zapiekania(...)typu vegeta) Sos limonkowo-bazyliowy: 1/2 limonki 1-2 ząbki czosnku 1 jogurt naturalny niesłodzony (najlepiej grecki lub bułgarski) 5 gałązek bazylii 1 łyżeczka białego octu balsamicznego 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli (lub do smaku) 1 łyżeczka brązowego cukru Piekarnik wstawiam na 200° C, żeby się rozgrzał. Składniki sosu miksuję, wstawiam do lodówki (powinien
Kuchnia PrezydentowejOto propozycja na karnawałowy stół. Śnieg jest tutaj tylko walorem estetycznym do zdjęcia i nawiązaniem do mrożonych cytryn, w których podajemy sałatkę. Śnieg nie jest
Bon Appetit Małgorzaty