ryba w occie - 1786 przepisów (strona:103/120)

OKRASA Z PSTRĄGA NA ŻYTNIM CHLEBIE. 148

Dzisiejszy przepis pochodzi warsztatów na Pikniku BlogerChef'a przy okazji Wielkiego Finału BlogerChef'a ( pełna relacja ), które prowadził sam Adam Chrząstowski.  Jestem bardzo rada, że

W kuchni Karmel-itki
Marokańskie burgery z ciecierzycy i pieczonej marchewki 186

Nawet myśleli, że mięso jest w quesadilli i moich burgerach ;) Myślę, że to wystarczająca rekomendacja dla tego przepisu. Spróbuj także: burgery z bakłażanem w orzechowej panierce pity z rybą i surówką po marokańsku burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną cebulką Kotlety z ciecierzycy i pieczonej marchewki to przepis uniwersalny, który robiłam już w różnych wersjach smakowych (np. indyjskiej(...)łyżki pasty tahini, sok z 1/2 cytryny, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz do smaku marynowana czerwona cebulka: cienko pokrojona czerwona cebula zalana łyżką białego lub czerwonego octu winnego i odstawiona na 10 minut lub też inne ulubione warzywa i dodatki Przygotowanie burgerów z ciecierzycy i pieczonej marchewki: Zacznij od upieczenia marchewki. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki

Chilli Czosnek i Oliwa
SUSHI MAKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I AWOKADO 256

    Gonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje

W kuchni Karmel-itki
Śledź na trzy sposoby 142

przygotowywaniu śledzi radze sobie całkiem nieźle Bardzo duża w tym zasługa mojego taty. To on nauczył mnie wszystkiego na temat tej ryby. Razem zawsze zajmowaliśmy się śledziami na wigilijny stół, to był nasz rytuał. Dlatego uważam, że  Śledź na trzy sposoby to kompilacja optymalna.   Szczególnie dumy jestem(...)ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 10 ziaren pieprzu czarnego 2 kawałki kory cynamonu 1 ząbek czosnku 4 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka octu winnego 80 ml oleju roślinnego sól, pieprz   Przygotowanie:   Jeżeli śledzie są za słone namocz je w mleku, aż stracą słoność. Następnie osusz i pokrój

kuron.com.pl
Tradycyjne gazpacho andaluz i wspomnienia z Hiszpanii 125

smak tamtego wieczoru. W gorącym klimacie Hiszpanii zimne napoje cieszą się dużym wzięciem. W górnym prawym rogu - typowy widoczek z Barcelonety. Poniżej: piękna architektura to kolejna wizytówka Barcelony. Świeże ryby na targu miejskim.  Dobre gazpacho = dobre pomidory Nie ma gazpacho bez dobrych pomidorów. Jest to typowo letnia potrawa, dlatego też użyjcie do niej  najsłodszych pomidorów, jakie(...)Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów (polecam odmianę malinową) 1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona na 4 kawałki 3 ząbki czosnku, przeciśnięte (lub mniej, gazpacho jest dość czosnkowe) 4 łyżki octu winnego 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 2 kromki białego chleba bez skórki sól, pieprz do przybrania: drobno pokrojone 1/2 ogórka, 1/2 czerwonej cebuli lub 2 cebulki dymki

Chilli Czosnek i Oliwa
Niedzielny obiad w stylu świątecznym z niemieckim winem 124

dekoracji smażymy na patelni na złoty kolor i zostawiamy z boku. Na maśle podsmażamy cebulę, łyżeczkę cukru i pokrojone na plasterki pieczarki. Kiedy się zrumienią dodajemy podgrzybki, ciecierzycę, łyżkę octu balsamicznego i czosnek. Po kilku minutach smażenia zalewamy grzyby bulionem i gotujemy 25 minut. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Miksujemy na gładki krem. Białą część pora kroimy w cieniutkie(...)wiaderku (na sernik) łyżeczka żelatyny rozpuszczona w gorącej wodzie 50 ml śmietany tłustej 36% 2 łyżki chrzanu pół łyżeczki miodu szczypta soli Przepis na mus chrzanowy do polania ryby Mieszamy ser z chrzanem, śmietaną i ostudzoną rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Doprawiamy solą i miodem i wkładamy na stężenie do lodówki Pęczak z suszonymi owocami cebula drobno pokrojona kostka masła

Ugotowane pozamiatane
BURGERY Z ŁOSOSIA I SZPINAKU 121

Przepis pochodzi z książki "Dieta Mind. Sposób na długie życie" Mikołaja Choroszyńskiego i jest lekko przeze mnie pozmieniany. Burgery z łososia i szpinaku, z dodatkiem płatków

Kuchnia MagdaLeny
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 163

Kolejny weekend Karmel-itce upłynął pod znakiem gotowania we wspaniałym towarzystwie.W piątek po południu odbyły się bardzo przyjemne, pełne zabawy i śmiechu warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim

W kuchni Karmel-itki
Świąteczne śledzie – koreczki w zalewie octowej nieco korzennej 95

Świąteczne śledzie czas zacząć przyrządzić. Uwielbiam śledzie i zawsze robię ich kilka rodzajów. Wyjadam je prosto ze słoika. Zwłaszcza śledziowe koreczki czyli inaczej rolmopsy łatwo chwycić

codojedzenia
Sylwestrowe grillowanie – polecane przepisy 143

Zobaczcie jakie przepisy polecamy na pożegnanie roku i przywitanie nowego w gronie rodziny, przyjaciół, znajomych z grilla, zimowego grilla.Grillowane krewetki JumboTe marynowane krewetki z grilla są

naRuszcie
Jak trwoga to tuńczyk z puszki zawsze ratuje 130

Czasami mam takie dni, że po prostu nie chce mi się gotować, a wypadałoby coś zjeść. Tuńczyk z puszki zawsze mnie ratuje. Cała rodzina lubi tuńczyka

codojedzenia
Śledż imbirowy z żurawiną 149

Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dosyć śledzi 😀, obiecuję, że to będzie ostatni przepis przed Świętami! Co ja na to poradzę, że w grudniu dopada mnie

Kulinarne przygody Gatity
Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 120

Od czasu do czasu, warto skusić się na odrobinę przyjemności. Jako dietetyk, nie ukrywam się z tym, że lubię dobrze i smacznie zjeść. Uwielbiam gotować, tworzyć

Be Fit Be Strong
Pianka Bonduelle z zielonego groszku 174

moich ulubionych dań wegetariańskich jest Pianka groszkowa. Delikatna, mięciutka o bardzo łagodnym aromacie, przez co jest wprost idealna jako przystawka bądź dodatek do dań mięsnych o bogatych smakach oraz ryb. Wspaniale komponuje się z musami na bazie warzyw i śmietany oraz z suszonymi owocami. Mam nadzieję, że posmakuje wam moja wiosenna, lekka propozycja przepełniona witaminami i minerałami :) A teraz słów(...)kwasku cytrynowego 1/3 łyżeczki cukru pudru 100 g śmietany 36%- ja używam śmietany marki Piątnica ponieważ ma gęstą konsystencję i nie ma potrzeby jej ubijać 2 jajka pół łyżeczki octu winnego odrobina masła- do wysmarowania kokilek Dekoracja: suszone owoce goji- opcjonalnie suszona żurawina, bądź inne suszone owoce drobno zmielony pieprz cayenne mus groszkowy- w przygotowaniu jest instrukcja jak go wykonać

KreatywnePiny
śledź w śmietanie/ dekonstrukcja 114

I to jest zdecydowanie ta część kulinarnego świata, która interesuje mnie najbardziej. Naprawdę doceniam śledzie w sosie a'la Milanówek mojej mamy czy te z zielonym

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania