Pieczone ziemniaczane łódeczki, nie wymagające wcześniejszego obgotowywania. Miękkie w środku, z chrupiącą skórką, bardzo aromatyczne. Znacznie zdrowsze od gotowanych czy smażonych. Smakują jako samodzielne danie jak również jako dodatek do mięs i ryb. SKŁADNIKI / 6 porcji 800 g ziemniaków 2-3 łyżki oliwy po 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, oregano, słodkiej papryki w proszku i granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli
cool and mintyBlueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam dorsza, dla mnie to jedna z najlepszych ryb. Dorsz to drapieżna ryba morska sporych rozmiarów, łatwo dostępna oraz bardzo … Przeczytaj cały artykuł Post Smażony dorsz pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerraczej nie zalecamy ich jedzenia. Najprostsza, najszybsza i chyba najtańsza panierka paleo to jajko i wiórki kokosowe , taka panierka doskonale się sprawdza do ryb i drobiu. Świetnie do niej pasuje nierafinowany olej kokosowy , ale do smażenia można też wziąć rafinowany olej kokosowy albo masło klarowane. Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Kokos, migdały, siemię lniane i orzechy są dozwolone
PaleoSMAKrazem z cebulą, odcedzić z namiaru soku, dodać jajka, bułkę, mąkę, przyprawy i sodę. Wymieszać masę, kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną lub z rybą w pomidorze
Tradycyjna Kuchniałyżeczki curry Szczypta cayenne 150 ml passaty pomidorowej 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Rybę pokrojoną w kostkę i warzywa podsmażyć na łyżce oleju, w trakcie smażenia dodać sos sojowy, a następnie wlać passatę. Doprawić słodką papryką, cayenne oraz curry. Wymieszać z ugotowanym ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówrozmaryn tymianek jogurtowy sos ziołowo- czosnkowy Rekina rozmnożyć, przepłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą pieprzem, kolendrą i odstawić na pół godziny. Następnie rybę oprószyć mąką obtoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczy do zarumienienia się panierki z obu stron. Bataty pokroić w talarki, wymieszać z oliwą z oliwek rozmarynem, solą i tymiankiem. Piec
MarciochaKucharzywszystko połączyć, aby powstała gładka masa. Dodać posiekane zioła, ziarna słonecznika i kawałki ryby, doprawić pieprzem i odrobiną soli (ryba jest słona, więc wystarczy naprawdę niewiele) wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone placki koniecznie odsączyć na ręczniku papierowym
Kulinarne Inspiracjesól pieprz cytrynowy sok z jednej cytryny koperek (świeży lub mrożony) olej (używam tego z pestek winogron) Sposób przygotowania: Rybę dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć z obu stron solą. Skropić sokiem z cytryny i doprawić mielonym pieprzem cytrynowym. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni - na początku od strony skóry, potem przez chwilę od strony mięsa, a potem - już
W SMAKprzed kolacją podsmażę.3. Ryba po grecku - planuję zrobić dwa dni przed i schować do lodówki by się przegryzła.4. Kotlety z ryby z dipem jogurtowym - dzień przed kolacją wieczorem przygotuję wszystko,rano będę smażyć.5. Sałatka warzywna - dwa dni przed kroję, rano w Wigilię dodaję majonezu.6. Sałatka z tuńczykiem7. Łazanki z kapustą i grzybami8. Kapusta postna (później powstaję
NA MOIM TALERZUPstrąg to jedna z tych ryb, które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej.Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu.Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Syci na długie godziny i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.A jeśli
Ostra na SłodkoBardzo często zdarza się nam kupować mrożone filety z ryby, które stanowią ważny element naszej diety. Zwykle są spożywane jako danie smażone w panierce itd. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę jeść zbyt często smażonych potraw, dlatego też dzielę się z Wami przepisem, który też jest bardzo smaczny a co najważniejsze nadaje się dla wszystkich osób
zielonacukinkacałkowitego połaczenia i by nie było grudek. Dodajemy pieczarki i gotujemy około 5-7 min, mieszając od czasu do czasu.Gotowe :) Sos podałam ze smażonym dorszem i duszonymi ziemniakami.Obiad był pycha, a sos wzbogacił smak ryby i ziemniaków.Smacznego
Smaki Edytypozostałego masła należy przygotować tzw. brązowe masło. W tym celu masło rozpuszczamy na patelni, na chwilę zwiększamy płomień i chwilę smażymy aby masło się zrumieniło. Nie bójmy się że popsujemy potrawę, takie masło nadaje całkowicie odmienny aromat potrawom. Rybę mieszamy z pozostałymi składnikami: utartym masłem, śmietaną i dymką, wlewamy brązowe masło, doprawiamy do smaku solą i chilli w młynku. Masę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchoć początkowo trudno było mi się zdecydować na konkursowy przepis. W między czasie wykorzystałam otrzymane oleje jako marynatę do mięs czy też do smażenia poszczególnych składników ulubionych sosów. Ostatecznie pod nóż poszedł łosoś. To niesamowita ryba dająca się przyrządzić na wiele sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego
Przysmaki KarolkiSkładniki: opakowanie mrożonych krewetek Black Tiger 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ¼ łyżeczki papryki słodkiej i chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła
kulinarnyswiatdomi