FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE Kuchnia włoska, uwielbiam ją za smak i prostotę – kilka składników i mamy gotowe danie! Dzisiaj szybki makaron z
Martyna CooksFETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE Kuchnia włoska, uwielbiam ją za smak i prostotę – kilka składników i mamy gotowe danie! Dzisiaj szybki makaron z
Martyna CooksFETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE Kuchnia włoska, uwielbiam ją za smak i prostotę – kilka składników i mamy gotowe danie! Dzisiaj szybki makaron z
Martyna CooksTo danie możesz traktować jako obiad lub sałatkę z dodatkiem grillowanych warzyw i kaszy. To lekki posiłek idealny na fit obiad lub przepyszną kolację. A do
nietylkopasta.plW różowej krasie, w bucikach na obcasie, z rozpuszczonymi blond włosami, chadza swymi ulubionymi trasami po królewskim parku. Ptaki śpiewają radośnie, wiwatują słonecznej wiośnie, a uśmiech
W kuchni Karmel-itkiPo kilku niezbyt udanych próbach śledzi w buraczkach, nareszcie odnalazłam smak, który za mną chodził. Polecam jako przekąskę, świetnie sprawdzi się również na Sylwestra. Jedna
Smaczne Zdrowesię w kieliszkach do prosecco. Jest też dżem bergamotowy. To z takich oczywistych rzeczy. Bergamotkę dodaje się także do sosów, mięs np. słynnej kiełbasy nduja i aromatyzuje się nią ryby podobnie jak u nas cytryną. Tradycyjny makaron stroncatura też można kupić w wersji bergamotkowej. Właściwie wszystko do czego można użyć cytryny i co nie ucieka na drzewo kończy(...)więc jedziemy pociągiem spalinowym. Już na stacji widać, że tereny te stanowiły kiedyś część Magna Grecia. Wszystkie nazwy ulic zapisane są w 2 alfabetach – po włosku i po grecku, gdyż miejscowym dialektem jest grico. Ze stacji odbiera mnie pan Petrulli, który ma małą firmę produkującą wyroby z bergamotki np. bergamotkowe limoncello, likier, cukierki, ciasteczka i marmoladę. Wszyscy Kalabryjczycy
Ugotowane pozamiatanenóż). Kroimy w kostkę i miksujemy wraz z miętą i wodą gazowaną. Dla smaku możemy dodać cukru trzcinowego. Koktajl borówkowy Składniki: 200 g borówek, 200 g jogurtu naturalnego lub greckiego, 125 ml mleka, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka syropu klonowego Uwielbiam ten koktajl za fantastyczny kolor! Miksujemy borówki, jogurt, mleko, płatki owsiane i syrop klonowy. Gotowe! Koktajle z borówek(...)Dobrze zrobiony jest gęsty, aksamitny i nie rozwarstwia się. Ja przygotowuję go w blenderze. Wychodzi go sporo, więc można użyć go także do obiadu (świetnie komponuje się ze stekiem, rybą i warzywami np. polane nim szparagi to klasyka). Sos holenderski Składniki: 4 żółtka (o temperaturze pokojowej – ważne!), 100 g masła min. 82%, 1,5 łyżki soku z cytryny, sól
Poezja smakuMakaron z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym... Makaron oblepiony lekko kwaśnym sosem z posiekanym koperkiem. Z dodatkiem kawałków tuńczyka i groszku. Szybkie i pyszne danie. Zapraszam
Gospodyni Miejskaokoło 2-3 gramy na 100 gramów. Jogurt grecki : jeśli jesteś miłośnikiem jogurtów, zwykły jogurt grecki jest zdecydowanie najlepszym wyborem w diecie ketogenicznej. Zawiera mniej węglowodanów i jest gęstszy niż inne jogurty, ponieważ podczas przetwarzania większość płynnej serwatki zostało odcedzone. Chociaż liczba węglowodanów różni się nieznacznie w zależności od marki, jogurt grecki zawiera około 3 gramów węglowodanów na 100 gramów(...)około 4 gramów węglowodanów na 100 gramów. Jogurt naturalny z pełnego mleka : Podobnie jak jogurt grecki, jogurt naturalny z pełnego mleka jest wytwarzany z bakterii, które fermentują większość laktozy w mleku do kwasu mlekowego. Jogurt naturalny ma o kilka więcej węglowodanów niż jogurt grecki: około 5 gramów na 100 gramów.. Kefir : podobny w smaku do jogurtu, kefir to gęsty
ZGruntuFitPasta twarogowa z makrelą... Kremowa, aromatyczna. O wyraźnym smaku wędzonej makreli. Na bazie twarogu półtłustego. Z dodatkiem majonezu i koperku. Dosmaczona koncentratem pomidorowym. Pyszna do kanapek
Gospodyni MiejskaSpaghetti z tuńczykiem w śmietanowym sosie... Cienkie, długie nitki makaronu. Śmietanowy, lekko kwaśny, gęsty sos. Pływające kawałki tuńczyka. Pycha! Składniki: 250 g makaronu spaghetti; 1
Gospodyni Miejskawarzywach i z dodatkiem zdrowych tłuszczy. Kucharze starają się unikać głębokiego smażenia, tak charakterystycznego dla tradycyjnej, polskiej kuchni i skłaniają się w stronę zdrowszego grillowania. Kuchnia włoska czy grecka to także lekkie sosy, bez dodatku ciężkiej śmietany czy majonezu, do których przyzwyczaiły nas nasze mamy i babcie. Specjaliści do spraw żywienia jednogłośnie twierdzą, że wpływy kulinarne z obszaru Morza Śródziemnego(...)menu złożone z dań inspirowanych właśnie lekką kuchnią śródziemnomorską, ale także powszechnie znane i lubiane dania kuchni polskiej, sporządzane wyłącznie ze świeżych i zdrowych składników. Znajdziemy w niej zarówno ryby i owoce morza, warzywne zupy, pożywne steki i makarony. Dla miłośników bardziej klasycznych dań, nie mogło zabraknąć również żeberek czy tradycyjnego, polskiego rosołu. Lokal położony jest w zaciszu zielonego, zadbanego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneryżem i mięsem mielonym w liściach kapusty lub winogrona, o ile się nie mylę) czy bardzo popularną sałatkę szopską (pomidory, ogórki, papryka, cebula) z pysznym serem sirene, który przypomina grecką fetę. W Słonecznym Brzegu mieliśmy okazję skosztować: pysznie doprawionego taratoru - chłodnik z bałkańskiego jogurtu, który ma w swoim składzie dobroczynne bakterie lactobacillus bulgaricus, z czosnkiem i koperkiem. To fantastyczny początek(...)smaku po całym dniu na słońcu naprawdę uderzyło nam do głowy tradycyjnie już - szopskiej sałatki - dodawaliśmy ją niemal do każdego dania, jest prosta i mega smaczna! miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego. Niezwykłych frytek z białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał
Cooking Monsterbyliną, rośliną wieloletnią, łodygi osiągają do 0,7 metra. Kwitnie od czerwca do września. Liście o właściwościach leczniczych wydzielają aromatyczny, silnie cytrynowy zapach. Łacińska nazwa Melissa pochodzi od imienia greckiego określającego pszczołę. Najczęściej spożywana jest w postaci herbaty lub przez wykorzystanie świeżych liści. Jest rośliną przyprawową w połączeniu z innymi ziołami, stosowana jest jako składnik preparatów leczniczych, kompresów. Melisa(...)ból i swędzenie. Melisa w kuchni. Melisa wykorzystywana jest do podkreślenia walorów orzeźwiających różnego rodzaju napojów (lemoniada, drinki, likiery, herbata). Dodawana jest do sałatek i zup. Jest przyprawą do ryb, drobiu, wołowiny i cielęciny. Suszona melisa jest składnikiem marynat. Świeże liście służą także do dekoracji potraw. Młode, zielone liście melisy i mięty dodawane są do przygotowania domowej nalewki. Ciekawostki
ProstePesto.pl