pieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez(...)minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki pszennej bułkowej T650 lub mąki pszennej T550 1 opakowanie suszonych drożdży (7-8g na 500g mąki
Karo in the Kitchenpieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez(...)minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki pszennej bułkowej T650 lub mąki pszennej T550 1 opakowanie suszonych drożdży (7-8g na 500g mąki
Karo in the Kitchengotuję ziemniaki, czasami na półtwardo, czasami jak się zagapię to na miękko ;) Od tego jak mi się ugotowały ziemniaki zależy czas pieczenia. Ja po prostu co jakiś czas otwieram piekarnik i kradnę jedną kosteczkę i próbuję czy dla mnie już ok, czy nie.Ziemniaki odcedzam, wysypuję na blachę z powłoką teflonową, skrapiam oliwą z oliwek, solę, pieprzę, posypuję rozmarynem po całości(...)ząbek trzonkiem noża, aby je zgnieść trochę i rzucam na ziemniaki. I tak sobie piekę na moje zielone oko :) Prawda, że proste? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Tu podałam je z Pieczonym Pstrągiem Tęczowym z Pistacjami . (Jak klikniesz czerwoną nazwę, wpadniesz na przepis na tą rybę
Blondynka GotujeZapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie zawsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam łososia i pomidorki cherry też - zwłaszcza te z mojego ogródka. Niestety na razie jeszcze są zielone, więc musiały mi wystarczyć te ze sklepu. Pyszne, trochę
Pasja SmakuKawałki karpia pieczone w aromatycznej cebuli duszonej z piwem i słodkimi rodzynkami. Dodatkowego korzennego smaku nadają goździki. Tak przygotowany karp to ciekawa i smaczna alternatywa dla tego smażonego i w galarecie. 2 płaty lub filety z karpia 3 cebule 50 g rodzynek 1/2 szklanki piwa jasnego parę goździków całych sok z 1 cytryny sól 3 łyżki masła klarowanego Karpia(...)ciepłą cebulę wcisnąć kawałki karpia, skórą do góry i bez przykrycia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 40 min. Podawać na ciepło i uwaga na ości. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z rybą , Zapiekanki Tagged: cebula , karp , piwo , rodzynki
https:KKuchniaMniamPamiętam jej uśmiech, kiedy razem ze mną, siedzącą na kuchennym stole, wyglądałyśmy jak dwa mączne bałwanki. Pamiętam głos i śmiech, gdy nieudolnie próbowałam zagnieść ciasto, obklejając
W kuchni Karmel-itkirazem proponuję łososia. Czysty kawałek smacznej ryby. Dodatek masła nadaje delikatności rybie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: ( propozycja dla 2 osób ) Łosoś ( płat ok. 200 na głowę ) Mały pęczek natki pietruszki 1 łyżka masła klarowanego Sól Pieprz cytrynowy Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy i lekko solimy. Układamy w naczyniu do pieczenia. Posypujemy pieprzem cytrynowym. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Do naczynia wykładamy masło(...)miękkie. Do miękkiego masła dodajemy pietruszkę. I bardzo lekko solimy. Mieszamy. Przygotowaną masą maślano – pietruszkową smarujemy łososia. Pozostawiamy do zamarynowania na około 15 –20 minut. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 o C przez 20 minut. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyRajska wyspa. przepis na dwie porcje RYBA 2 sztuki pstrąga mąka do obtoczenia oliwa do smażenia sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko(...)soli następnie dodajemy żółtko i dalej ubijamy mikserem około 2 minut . Następnie dodajemy koper , pieprz i mąkę i delikatnie łączymy składniki nakładamy ciasto do foremek od muffinek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 15-18 minut . Ciasto podczas pieczenia opadnie o jakieś 50% ale nie należy się zrażać nie będzie zakalca. Po wystudzeniu biszkoptu przekrawamy
na gazieoleju z awokado nadaje jej soczystego smaku. Przyprawy sprawiają, że danie jest bardzo aromatyczne. Ponadto lekkie, zdrowe, kolorowe :) Olej z awokado od Badapak do pieczenia jest wyśmienity. A z pieczonymi ziemniaczkami.....py-cho-tka! :D Składniki: - 1 mały świeży szczupak - sok z cytryny - 1 łyżka oleju z awokado Badapak - koper - świeże/mrożone warzywa ulubione (u mnie marchewka, kalafior(...)pieprz caynne Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Oczyszczonego szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, do środka ryby wkładamy koperek, solimy i przyprawiamy. Warzywa kroimy według upodobań, jednak nie za grubo. Układamy w naczyniu, polewamy olejem z awokado. Naczynie szczelnie owijamy z wierzchu folią. Wstawiamy do piekarnika na 180* na 40 min, następnie na 20 minut na 200*, na końcu
Zdrowie na języku :PGarść miłości, szczypta czułości, łyżeczka samozadowolenia, po szklance dobrej woli i radości. Wymieszać uśmiechem, przełożyć do przygotowanego uprzednio serca i wstawić w klatkę piersiową. Kuchnia + miłość
W kuchni Karmel-itkiIdę z rana dość wcześnie opustoszałą ulicą. Marzną już dłonie, nosek kostnieje, uszy sztywnieją. Do zimy tuż, tuż. Czekam na pierwsze mrozy i te cudowne malowidła
W kuchni Karmel-itkiPstrąga można podawać z ryżem i warzywami. Składniki: 2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę) 1 cytryna 4 gałązki rozmarynu sól, pieprz Wykonanie: Pstrąga
IMPRESJA SMAKUpolski oznacza dorada, w sensie ryba, a nie wujek dobra rada:) Panzanella jest daniem absolutnie wyjątkowym, prostym w przygotowaniu i niezwykle smacznym. Panzanella w nowym wydaniu My zrobiliśmy panzanellę w trochę innej wersji – ze składników świeżych i pieczonych, żeby dodatkowo wzmocnić smaki i walory odżywcze. Jeśli nie macie czasu na pieczenie, po prostu połączcie pomidory z sałatą, chlebem(...)sałatki tradycyjnie dodaje się chleb czerstwy, który po wchłonięciu sosu zmienia konsystencję i zyskuje nowe życie. Jeśli nie macie suchego pieczywa, użyjcie świeżego, które wystarczy stostować, albo podpiec w piekarniku (w przepisie wyjaśniamy jak to zrobić). Do sałatki możecie dodać dowolny chleb, lecz prawda jest taka, że najlepiej smakuje chleb włoski – zrobiony na oliwie, pachnący i sam w sobie
Niedzielny kucharzUwielbiamy mało oczywiste połączenia smakowe. Jeszcze jakiś czas temu połączenia mięsa z owocami, było czymś nie do przyjęcia. Zaczynamy wychodzić z tabu do szerszej publiki. Ryba i dżem?... Mięso i owoce?... Nie bójmy się próbować. Zdecydowanie polecamy <3 Składniki 1 kg skrzydełek 2 szklanki pokrojonego arbuza 500 ml soku ananasowego 125 ml sosu sojowego 3 ząbki czosnku pół(...)sojowy i sok ananasowy. Tak przygotowaną marynatę dodałem do skrzydełek. Torebkę szczelnie zamknąłem, dokładnie wymieszałem. Odstawiłem do lodówki na kilka godzin. Skrzydełka osączyłem z marynat, lekko skropiłem oliwą. Piekłem w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Marynatę wlałem do rondelka i zredukowałem na małym ogniu. Sos doprawiłem pieprzem. Gotowe skrzydełka podałem z sosem
R'n'G Kitchenpodgotować przez kilka minut. Po za tym ryba z piekarnika ma o wiele lepszy smak od ryby smażonej na patelni i nie zostawia zapachu w całym mieszkaniu. Więc jak nie lubić tego dania skoro ma same plusy. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg fileta z ryby może być ze skórą ( ja użyłam dorsza(...)warzyw ( może być gotowa mieszanka warzyw), sól, pieprz, odrobina oleju/oliwy Wykonanie: Rybę myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Nacieramy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem lub oliwą. Przekładamy do niej rybę. Warzywa również delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie przekładamy na rybę. Pieczemy w 180C przez 30 minut. Smacznego
Passion of Cooking