Dziś pyszna galareta drobiowa, nie znam nikogo by kto jej nie lubił.Zapomniałam wyjątkiem jest moja córka która nie je mięsa , a więc i rosołu :) Składniki: garnek 5 litrowy woda 3 litry udka z kurczaka 6 szt marchew 3 szt pietruszka korzeń 100 g natka pietruszki pęczek por 100 g seler korzeń 100 g cebula opalona 1 szt sól(...)pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu jakieś półtorej godziny. Mięsko obieramy i kroimy w mniejsze kawałeczki. Marchew,pietruszkę seler kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do plastikowych pojemników. Rosół przecedzamy, dodajemy napęczniałą żelatynę i rozpuszczamy w gorącym rosole. Przygotowanym letnim wywarem zalewamy mięsko w pojemnikach plastikowych. Można przemieszać widelcem mięsko. Zostawiamy do zastygnięcia( ostudzone można do lodówki wstawić szybciej
Różowa kuchniaPolecam ciekawy sposób na przyrządzenie tradycyjnego kurczaka. Składniki: 40 dag filetów z kurczaka 40 dag rabarbaru 2 łyżki miodu 30 dag marchewki 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej śmietany ¼ litra rosołu z kostki ½ łyżeczki imbiru 2 łyżki natki pietruszki curry sól do smaku pieprz Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić na kawałki. Zmieszać z miodem. Oczyścić marchew(...)plasterki, obrać cebulę i pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku łyżkę oliwy, krótko poddusić marchew i cebulę. Warzywa oprószyć curry, dodać rosół i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Filety z kurczaka pokroić w paski, usmażyć na złoty kolor na łyżce oliwy, posypać solą, pieprzem i imbirem. Mięso wyłożyć na talerz, polać sosem rabarbarowym
Tradycyjna Kuchniaduszone w kremowym sosie z warzywami. Pyszny pomysł na niecodzienny obiad. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg wędzonego boczku w cieniutkich plasterkach 1 mała cebula 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu 100ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki olej do smażenia 2 łyżki posiekanego koperku Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka *** Mięso(...)kurczaka myjemy osuszamy, kroimy na średniej wielkości kawałki i przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Fileciki owijamy plasterkami wędzonego boczku *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy mięso z dwóch stron, do mocnego zrumienienia *** *** Zrumienione mięso przekładamy na talerz, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz cukinię *** *** Gdy cebulka się zeszkli dodajemy drobno pokrojoną paprykę, mieszamy
Blog z Apetytemłączone makaronem i przyprawami z zupek Amino.Oblepione mieszanką jogurtu naturalnego z majonezem.Niestandardowe, ale pyszne połączenie smaków.Polecam! Składniki:250 g filetów z piersi kurczaka (1 średnia pierś);1 kostka rosołowa;Odrobina oleju;3 zupki rosół pikantny Amino;Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto po odsączeniu 285 g);1 średnia, czerwona papryka;1 średnia, żółta papryka;1 średnia cebula;4 ogórki(...)makaron z zupek pokruszyć i wrzucić do miski.Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę, dodać do makaronu.Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do sałatki.Wystudzonego, pokrojonego kurczaka dodać do sałatki.Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę, dodać do sałatki.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do sałatki.Do sałatki dodać przyprawy z wszystkich zupek, majonez, jogurt
Gospodyni MiejskaNie przepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa 2 czubate łyżki bułki tartej 2 jajka 50 gr. słoniny sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Odłożyć na osobny
w mojej kuchniczasu też mam taki dzień, że nagle przychodzi ochota na miękkiego kurczaka z chrupiącą skórką. Składniki na kurczaka rozpływającego się w ustach (4 porcje): 4 udka z kurczaka sól pieprz papryka słodka i ostra Gotować posolone udka z kurczaka przez godzinę. Najlepiej wykorzystać je w celu zrobienia rosołu lub zupy na bazie mięsa. Wyłowić udka i doprawić je pieprzem oraz
Karola gotujeRozgrzewający rosół z lekko orientalnym akcentem. Składniki 2 udka z kurczaka 20 g suszonych grzybów mun 1 mała puszka groszku 1,5 l bulionu drobiowego 4 dymki szczypiorek 3 cm świeżego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko
R'n'G Kitchenwspólnie jemy obiad. Ile ja bym dała, aby znów być przy jednym stole z rodziną, usiąść na swoim miejscu i umorusać się pachnącym kurczakiem… Takich wspomnień, takich zapachów jest wiele… …dom pachnący rosołem, świeżą, wykrochmaloną pościelą na sznurze schnącą, stołem na którym nawet chleb ze smalcem pachniał wyjątkowo do tego ściany przesiąknięte domową miłością. Kompot co gasił
Wędrówki po kuchnijednak nie było później "a nie mówiłam", to staram się przestrzegać zasad tych "pierwszych". Składniki: Dla 5 osób 1/2 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 2 ugotowane do miękkości marchewki (u mnie z rosołu) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta sól, pieprz do smaku Sos koperkowy
Kuchnia w czekoladziewywaru warzywno-mięsnego lub rosołu Link do filmu z przygotowania: Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek lub mięsa wołowego z kością. Dodaję pokrojone na mniejsze kawałki warzywa: marchew, pietruszkę, cebulę, kawałek selera, kawałek pora. Całość
Uwaga Babcia Gotujejest z dodatkiem kulek mięsno-ryżowych. Przepis jest bardzo prosty, a smak niepowtarzalny i na pewno zachwyci każdego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 torebka ryżu 1 pęczek włoszczyzny 1 kostka rosołu z kury Knorr 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana 18% 2 listki laurowe koperek sól pieprz Do garnka z obranymi warzywami wlewamy 1,5 litra wody. Wrzucamy
Salonik smakówzrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja. Składniki 1 duże udko z kurczaka (ugotowane) garść żołądków drobiowych (ugotowanych) 600 g ziemniaków 3-4 łyżki śmietany pęczek koperku mąka ziemniaczana cebula jajko zioła prowansalskie sól ,pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy ,osączamy i razem z posiekanym koperkiem i śmietaną ubijamy na puree. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (masa ma być plastyczna). Blaszkę
R'n'G Kitchendzisiejsza wersja. ;] Na ciasto: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki trochę wody pół łyżeczki soli Na farsz: Całe obrane z kości mięso z rosołu, bądź po prostu ugotowane w wywarze 4 nóżki kurczaka, przyprawy według upodobania Ciasto robimy jak zawsze - jajko, mleko i wodę roztrzepujemy mikserem, dosypujemy sól i mąkę. Dokładnie rozprowadzamy, by nie było grudek. W zależności
Kuchenna KontrrewolucyaUwielbiam grzyby i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam. Składniki: 1 korpus z kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka 1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku 2-3 ząbki
Gosia gotuje