rosół z kurczaka - 1500 przepisów (strona:17/100)

Chińska zupa z jajkiem, kapustą pekińską i grzybkami mun 130

grzybki mun stanowić będą ciekawe dodatki. To świetny sposób na „zagospodarowanie” resztek rosołu i urozmaicenie zupowego repertuaru. Składniki na 3 – 4 porcje: 1 l chudego rosołu z kurczaka / bulionu drobiowo-warzywnego / bulionu warzywnego w wersji wegetariańskiej 2 jajka 6 – 8 liści kapusty pekińskiej około 15 suszonych grzybków mun sos sojowy tamari do smaku kilka kropel octu ryżowego(...)grubym dnie wrzucić przyprawy (kolendrę, cynamon, koper włoski, anyż, pieprz), prażyć 2 – 3 minuty na niedużym ogniu, aż przyprawy uwolnią aromat. Dodać imbir, kurkumę, czosnek i papryczkę, ostrożnie wlać rosół/bulion, zagotować (jeśli używany był niesolony bulion dodać też około pół łyżeczki soli). Gotować pod przykryciem, na minimalnym ogniu przez 20 minut (można też dłużej, dla bardziej głębokiego smaku

Even Better Food
Galaretki drobiowe 120

Rosół przecedzić przez gazę, odlać 2 litry, rozmieszać dokładnie żelatynę. Marchewkę z rosołu pokroić w kosteczkę a jajka na plasterki. W filiżankach układać plasterek jajka, marchewkę, zieleninę oraz kurczaka. Całość zalać rosołem i odstawić na trzy godziny do lodówki by galaretki stężały. Podawać na półmisku, bądź pojedyncze porcje na małych talerzykach

Magiczne Życie Marty
Zupa o smaku lasagne 159

pytanie co jeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 600 g passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g makaronu orichiette lub podobnego – 1 puszka białej fasoli – 1 łyżka oliwy – 1 świeże chilli – 1 mała cebula – 2 ząbki czosnku

nietylkopasta.pl
JAJKA GALARETKI 129

Smakowita  ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie 😏 SKŁADNIKI:   (składniki na 10 galaretek) 10 wydmuszek

RAROSSA
Krem z czerwonej soczewicy 223

minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra lub kiełki Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Krem z pora z boczkiem 92

pora z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 2 świeże pory – 300 g ziemniaków – 1 cebula – 800 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g śmietanki 30% – 2 łyżki masła – 3 ząbki czosnku – sól i pieprz – do podania: boczek, cebula dymka lub szczypior   Przygotowanie: Cebulę

nietylkopasta.pl
Pyszne śniadanie z sucharkami MAMUT 105

wymieszać. Przełożyć na sucharki. Na serku ułożyć łososia, plasterki oliwek i chili udekorować gałązkami koperku. Smacznego :) 3 propozycja: KANAPKA Z PASTĄ Z KURCZAKA  Składniki : 1 udko  kurczaka z rosołu 2 jajka 100 g ostrego sera żółtego 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku sucharki  Mamut Sposób przygotowania: Udko obrać ze skóry drobno pokroić. Dodać ugotowane, pokrojone

Gosia gotuje
Risotto z dynią 169

płatków chilli szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz 1 duża szklanka ryżu arborio 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki białego wytrawnego wina 700ml wrzącego bulionu warzywnego lub rosołu z kurczaka garść startego parmezanu 2 łyżki masła sok z cytryny oliwa do smażenia sól, pieprz Jak przygotować risotto z dynią Przygotowanie dyni: Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć

Codzienne Gotowanie
Pomysł na grzyba 172

pierwsza lekko zbrązowieje. Dolewamy oba wina i zagotowujemy.  Przygotowujemy buliony- oczywiście najlepiej mieć własny, ale z dobrej kostki też robi robotę. Zamiast grzybowego można użyć rosołu z kurczaka. Grzyby krótko ale dokładnie płuczemy i kroimy w dość duże kawałki (nóżki też). Rozmaryn drobniutko siekamy i dodajemy go razem z bulionami i grzybami na patelnię. Dusimy grzyby, czekając aż zmiękną

les mirabelles
Czerwony chłodnik warzywny – idealny na upały 117

pęczki botwinki 3 średniej wielkości buraczki 5-6 ogórków gruntowych pęczek rzodkiewek 3 ząbki czosnku pęczek koperku + dodatkowy do posypania bulion warzywny lub mięsno-warzywny (ja użyłam rosołu na kurczaku) 0,5 litra naturalnego jogurtu sól/pieprz wg uznania jajka ugotowane na twardo/domowy ziołowy tost z żytniego chleba Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyłam i w razie potrzeby obrałam ze skórki

Kate's Kitchen
Galaretki drobiowe (tymbaliki) 573

rosołu. Można do niej dodać swoje ulubione dodatki np. groszek, kukrydzę, jajko, natkę :)  Składniki: litr rosołu drobiowego mięso drobiowe z rosołu (u mnie 2 nogi z kurczaka) marchewki z rosołu jajka na twardo groszek, kukurydza, natka - opcjonalnie 2 łyżki żelatyny Mięso pokroić na mniejsze kawałki, marchewki w kostkę a jajka na ćwiartki. Rosół doprawić pieprzem i solą, zagotować. Rozpuścić

wyzwania kuchenne
Cudowny domowy pasztet 171

bułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę podsmażamy pod koniec

MojaQchnia.pl
pyszne pierogi z kurkumą i mięskiem rosołowym i kaszą jaglaną... 165

kasza jaglana 100 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną z rosołu, wymieszać farsz z majerankiem, pieprzem i ugotowaną kaszą gryczaną mąkę, sól, kurkumę

W Mojej Kuchni Lubię
Światowy Dzień Żywności i zapiekane bagietki z tym co mam w lodówce 176

gotowanie jest moją pasją, resztki jedzenia w lodówce nie stanowią dla mnie większego problemu, a czasem potrafią nawet zainspirować do ugotowania czegoś nietuzinkowego i bardzo dobrego. Kawałki kurczaka z rosołu, garść makaronu, którego przypadkiem wrzuciło się do garnka za dużo, pół papryki pozostałej z przygotowywania sałatki, samotny plaster sera… Za mało, żeby się najeść, ale z drugiej strony za dużo

Obiad gotowy
Rozgrzewająca i sycąca zupa z porów 142

garnek i patelnię, miski. Przygotuj składniki (4 porcje): białe i jasnozielone części z 2 dużych porów, 4 łyżki masła, 1 małą marchew, 1/2 łodygi selera naciowego, 1 litr rosołu z kurczaka, 2 średnie ziemniaki, 2 łyżki mąki, 15 dag kiełbasy, 1 mały ząbek czosnku, 2 łyżeczki świeżego lub 1 łyżeczkę suszonego majeranku, sól, pieprz. Marchew obierz i umyj. Selera umyj

blog.moje-pasje.info