pytanie co jeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 600 g passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g makaronu orichiette lub podobnego – 1 puszka białej fasoli – 1 łyżka oliwy – 1 świeże chilli – 1 mała cebula – 2 ząbki czosnku
nietylkopasta.plSmakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie 😏 SKŁADNIKI: (składniki na 10 galaretek) 10 wydmuszek
RAROSSAminut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra lub kiełki Przygotowanie
nietylkopasta.plpora z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 2 świeże pory – 300 g ziemniaków – 1 cebula – 800 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g śmietanki 30% – 2 łyżki masła – 3 ząbki czosnku – sól i pieprz – do podania: boczek, cebula dymka lub szczypior Przygotowanie: Cebulę
nietylkopasta.plwymieszać. Przełożyć na sucharki. Na serku ułożyć łososia, plasterki oliwek i chili udekorować gałązkami koperku. Smacznego :) 3 propozycja: KANAPKA Z PASTĄ Z KURCZAKA Składniki : 1 udko kurczaka z rosołu 2 jajka 100 g ostrego sera żółtego 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku sucharki Mamut Sposób przygotowania: Udko obrać ze skóry drobno pokroić. Dodać ugotowane, pokrojone
Gosia gotujepłatków chilli szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz 1 duża szklanka ryżu arborio 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki białego wytrawnego wina 700ml wrzącego bulionu warzywnego lub rosołu z kurczaka garść startego parmezanu 2 łyżki masła sok z cytryny oliwa do smażenia sól, pieprz Jak przygotować risotto z dynią Przygotowanie dyni: Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć
Codzienne Gotowaniepierwsza lekko zbrązowieje. Dolewamy oba wina i zagotowujemy. Przygotowujemy buliony- oczywiście najlepiej mieć własny, ale z dobrej kostki też robi robotę. Zamiast grzybowego można użyć rosołu z kurczaka. Grzyby krótko ale dokładnie płuczemy i kroimy w dość duże kawałki (nóżki też). Rozmaryn drobniutko siekamy i dodajemy go razem z bulionami i grzybami na patelnię. Dusimy grzyby, czekając aż zmiękną
les mirabellespęczki botwinki 3 średniej wielkości buraczki 5-6 ogórków gruntowych pęczek rzodkiewek 3 ząbki czosnku pęczek koperku + dodatkowy do posypania bulion warzywny lub mięsno-warzywny (ja użyłam rosołu na kurczaku) 0,5 litra naturalnego jogurtu sól/pieprz wg uznania jajka ugotowane na twardo/domowy ziołowy tost z żytniego chleba Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyłam i w razie potrzeby obrałam ze skórki
Kate's Kitchenrosołu. Można do niej dodać swoje ulubione dodatki np. groszek, kukrydzę, jajko, natkę :) Składniki: litr rosołu drobiowego mięso drobiowe z rosołu (u mnie 2 nogi z kurczaka) marchewki z rosołu jajka na twardo groszek, kukurydza, natka - opcjonalnie 2 łyżki żelatyny Mięso pokroić na mniejsze kawałki, marchewki w kostkę a jajka na ćwiartki. Rosół doprawić pieprzem i solą, zagotować. Rozpuścić
wyzwania kuchennebułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę podsmażamy pod koniec
MojaQchnia.plkasza jaglana 100 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną z rosołu, wymieszać farsz z majerankiem, pieprzem i ugotowaną kaszą gryczaną mąkę, sól, kurkumę
W Mojej Kuchni Lubięgotowanie jest moją pasją, resztki jedzenia w lodówce nie stanowią dla mnie większego problemu, a czasem potrafią nawet zainspirować do ugotowania czegoś nietuzinkowego i bardzo dobrego. Kawałki kurczaka z rosołu, garść makaronu, którego przypadkiem wrzuciło się do garnka za dużo, pół papryki pozostałej z przygotowywania sałatki, samotny plaster sera… Za mało, żeby się najeść, ale z drugiej strony za dużo
Obiad gotowygarnek i patelnię, miski. Przygotuj składniki (4 porcje): białe i jasnozielone części z 2 dużych porów, 4 łyżki masła, 1 małą marchew, 1/2 łodygi selera naciowego, 1 litr rosołu z kurczaka, 2 średnie ziemniaki, 2 łyżki mąki, 15 dag kiełbasy, 1 mały ząbek czosnku, 2 łyżeczki świeżego lub 1 łyżeczkę suszonego majeranku, sól, pieprz. Marchew obierz i umyj. Selera umyj
blog.moje-pasje.infotakże profesjonalne doradztwo, więc przeszkoleni pracownicy wyjaśnią działanie i możliwości techniczne produktów oraz pomogą wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb klienta. Kilka przepisów: Pizza z chleba Pieczony kurczak z rosołu Pudding z drożdżówki/chałki Placki z jajek i żółtego sera Więcej propozycji na blogu. (*) Niektóre ze zdjęć pochodzą ze strony www.pixabay.com/pl.
Di gotujetrzeba sobie pozwolić na nic nierobienie i chodzenie cały dzień w piżamie : ) JEDZENIE. Zazwyczaj jeżeli jestem chora (gorączka, kaszel itp) to preferuję lekkostrawne potrawy. Kiedy byłam dzieckiem był rosół i kurczak w potrawce i to danie kojarzy mi się z chorobą. Kiedy czuję, że dopada mnie jakaś infekcja gotuję zupę, najczęściej gęsty krem albo coś solidnego i klasycznego jak pizza
Szybko Tanio Smacznie