Jeśli lubicie mięsa z dodatkiem owoców, to jest to idealne danie dla Was. Zwłaszcza podane z aromatycznym sosem paprykowym. Roladki: 2 duże filety z kurczaka słodka papryka w proszku curry suszony czosnek woreczek suszonych moreli olej do smażenia sól, pieprz Sos: 2 czerwone papryki niewielka czerwona cebula 4 duże ząbki czosnku olej sól, pieprz wędzona papryka(...)cienko przez foliowy woreczek. Z obu stron przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i curry. Morele sparzyć. Na każdym płacie mięsa ułożyć po 3 morele, zwinąć każdy płat mięsa w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na rumiano na oleju z każdej strony. Mięso przełożyć do foliowego rękawa do pieczenia i piec 1/2 godziny w temperaturze 160 o C na termoobiegu
Czerwień i błękitpłynu. Jeśli za bardzo wyparuje podlewamy wodą. Po godzinie mięso wyciągamy z rondla. Łyżkę mąki rozprowadzamy w ½ szklanki wody. Wlewamy prze sitko do sosu i mieszamy aż zgęstnieje. Roladki podajemy z sosem w towarzystwie ziemniaków lub klusek
Pyry na Gazniebo jest w pięknym błękitnym kolorze, aż chce się żyć! Dzisiaj nie narzekamy mówiąc "nie lubię poniedziałków"! :-) Przepis, który Wam dzisiaj prezentuję to wariacja na temat roladek w sosie szałwiowym , które miałam okazję Wam już kiedyś pokazać. Stworzyłam na ich podstawie całkiem nowe danie, bardzo smaczne :-). Roladki z suszonymi pomidorami świetnie smakują razem z sałatką, w której przeważają
Pora coś zjeśćzwinięciem do dołu. Postępujmy tak ze wszystkimi plastrami. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju rzepakowego i podsmażamy na nim lekko roladki z każdej strony. Gotowe przekładamy do naczynia do zapiekania. Gdy mięso czeka w naczyniu, przygotowujemy prosty i pyszny sos i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła z łyżką oleju rzepakowego. W średniej temperaturze(...)mielonym lub rozdrobnionym w moździerzu kuminem, pieprzem oraz ziołami, ewentualnie odrobiną soli, jeśli wywar nie był słony dostatecznie. Sos powinien wyjść dość zawiesisty, ale nie gęsty. Gotowym sosem zalewamy roladki czekające w naczyniu, a na wierzchu układamy kilka plasterków żółtego sera. Danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 40 minut. Po tym czasie, gotowe roladki posypujemy posiekaną natką pietruszki
Kuchenna Kontrrewolucyaciepło z kuskusem i surówką marchewkowo-jabłkową albo w towarzystwie sałaty. Natomiast na zimno roladki doskonale będą się prezentować na półmisku z wędlinami. składniki: 2 średnie piersi z kurczaka sól pieprz suszone śliwki kalifornijskie 3-4 garście sałaty, u mnie rukola i roszponka 1 pomarańcza sos 4 łyżki oleju rydzowego Semco 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu(...)minut. Po ugotowaniu odwinąć z folii i pokroić w plastry pod skosem. Na talerzach ułożyć sałatę. Na sałacie ułożyć cząstki pomarańczy a na pomarańczy pokojone ugotowane roladki. Składniki sosu dokładnie wymieszać, ja robie to w małym słoiczku. Całość skropić sosem i podawać
Monia miesza i gotujełosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka
Kulinarne przygody Gatityoczywiście to moje, subiektywne zdanie :) Mam nadzieję, że komuś te propozycje się przydadzą więc zapraszam :) Pierś kurczaka grillowana Babeczki czekoladowe z kremem malinowym Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza
Smaczna Pyzapapryka w proszku -wegeta -pieprz -ser żółty (tyle kawałków ile plasterków schabu) -*dodatkowo można dodać szynkę, mi akurat się skończyła, wiec robiłam roladki z samym serem :-) -cebula -1 duży ząbek czosnku -3 łyżki oleju SOS SEROWY -2 serki topione śmietankowe -1 szklanka mleka -sól -pieprz -koperek suszony lub świeży Plastry schabu rozbijamy najcieniej jak się da :-) Następnie posypujemy(...)żaroodpornym. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy roladki, czosnek też kroimy i posypujemy roladki. Całość polewamy olejem i pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni, aż roladki się zezłocą. Sos serowy -wszystkie składniki zagotowujemy, mieszamy do gładkiej konsystencji, i gotowe :-) Roladki są pyszne, idealne do obiadu, i banalne w wykonaniu :-) POLECAM
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumiędzyczasie ponownie rozgrzałem patelnię, wlałem sos, który powstał z pieczenia pstrąga, dodałem wino, wymieszałem, zredukowałem chwilę. Dodałem sok z cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawiłem solą, podgrzałem w sosie chwilę roladki. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchenolejem i dobrze przysmażyć roladki ze wszystkich stron. Następnie podlać gorąca wodą, przykryć i dusić do miękkości ok 30 minut. Gdy roladki będą już miękkie przełożyć je na talerz. Z wywaru w którym dusiło się mięso przygotować sos. Jeśli płyn za bardzo odparował a chcemy dużo sosu można dolać nieco wody. Mąkę wymieszać w odrobinie ziemnej(...)wody i wlać do wywaru, zagotować aby sos zgęstniał. Doprawić do smaku sola i pieprzem jeśli potrzeba. Z roladek usunąć sznurek i włożyć je ponownie do sosu aby się podgrzały. Roladki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kluseczki bez dziurki i buraczki z białą kapustą
Monia miesza i gotujelubię wyrzucać jedzenia i zawsze staram się zagospodarować resztki. Pozostały z obiadu ryż i resztki ogórka wykorzystałam do wykonania tych roladek. Ponieważ oscypek, który do nich dodałam, jak na mój gust, troszkę za bardzo dominował, więc następnym razem użyję delikatniejszego sera :) Składniki: Nieduży bakłażan sól olej do posmarowania ugotowany ryż – po 1 łyżce na plaster bakłażana kilka gałązek cienkiego szczypioru(...)szczypiorkiem. Na każdym plastrze bakłażana rozłożyłam po łyżce ryżu, ułożyłam po dwa słupki ogórka i słupku oscypka. Zwinęłam roladki, ułożyłam je na talerzach i przybrałam natką pietruszki. Do roladek podałam sos jogurtowy
Kuchenne zapiski Edytypozostałego po smażeniu płynu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zalać całość bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec dodać śmietankę, wymieszać i tak przygotowanym sosem zalać roladki. Piec 20-25 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni (pod przykryciem
Kuchnia w opałachpieprzem i solą. Drugą stronę tylko solimy. Na każdym plastrze po stronie z przyprawami układamy gruby pasek lazura (nie powinniśmy zużyć całego sera do wypełnienia roladek, ponieważ odrobina będzie potrzebna do sosu), zakładamy brzegi i zwijamy w ciasną roladkę, spinamy wykałaczką. na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę masła, obsmażamy roladki z każdej strony na złoto. Cebulę kroimy w piórka, paprykę(...)rumienić. Następnie dodajemy wodę, tak by zakryć 1/3 zawartości patelni. Dusimy razem godzinę, półtorej. Aż warzywa będą miękkie, a sos zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz i resztę sera lazur. Gdy ser się rozpuści roladki są gotowe do podania. Ja podałam je z kaszą kuskus. Smacznego
Cook&LoveRoladki to świetny pomysł na obiad, zawsze mogą smakować inaczej .Mozna podawać z sosem lub bez jak kto lubi. Ja dziś proponuję schabowe roladki w musztardowym sosie Składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów żółtego sera 5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny 3 ogórki kiszone 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka smietany kremówki 1 łyzka ostrej musztardy rosyjskiej Kamis sól(...)pieprzem,na każdy plaster układamy plaster zóltego sera,wędliny a nastepnie połowę pokrojonego wdrobna kosteczkę ogórka kiszonego. Zwijamy ciasne rokladki,spinamy wykłaczkami,smazymy na rumiano na oleju. Kiedy roladki zrumienią się z obu stron,podlewamy bulionem,dodajemy musztarde,przykrywamy dusimy ok.30 minut.Po tym czasie dolewamy smietanke,doprowadzamy do wrzenia,odstawiamy
Z Majeczką w kuchnibułka tarta (około 3/4 szklanki) łyżka majeranku 150 g żółtego sera 200 g pieczarek por (biała część) łyżka masła sól ziołowa pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: duża cebula łyżka masła łyżka mąki 600 ml bulionu wołowego liść laurowy ziele angielskie (5-6 sztuk) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę obieramy i razem(...)obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchen