kiedyś się przejadają. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Kiedy mam już dość typowych dodatków, zaczynam szukać inspiracji. Tak to też stało się ostatnim razem. Zrobiłam roladę ziemniaczaną z ciasta podobnego do tego na kopytka. Roladę nadziałam mieszanką szpinaku i suszonych pomidorów. Taką roladę śmiało można podać do każdego rodzaju mięsa. Można ją także jeść samą z sosem, na przykład pieczarkowym bądź(...)Układamy na papierze do pieczenia. Zapiekamy przez czterdzieści minut w 180 stopniach Celsjusza. Po dwudziestu minutach kromki należy przewrócić na drugą stronę. Podawać do dań mięsnych bądź same z sosem. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Smacznego! Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Użyłam pomidorów suszonych w oliwie z pestkami dyni. Można użyć pomidorów bez dodatków kwestia gustu. The post Roladki ziemniaczane ze szpinakiem
mecookstutaj typowych dla lasagne warstw - makaron, sos mięsny i beszamel. Sos mięsny owszem - jest, lecz zawinięty w płat makaronu lasagne, który dodatkowo wyścieliłam wstążkami cukinii. Roladki upiekłam w pysznym, esencjonalnym sosie pomidorowym, obłożyłam je serem mozzarella i udekorowałam paskami cukinii, które dają akcent kolorystyczny. Całość, choć zbliżona do tradycyjnej lasagne, dużo łatwiej podzielić jest na porcje, bo... porcje, dzięki(...)roladkom, mamy już gotowe :) Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 8 szt. Sos mięsny 400 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 50 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 1 szkl. bulionu z kurczaka 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka octu z czerwonego wina 0,5 łyżeczki cukru ewentualnie sól do smaku Sos pomidorowy
Posadzone i zjedzoneroladki wywaru nie wylewaj Roladki ułożone a grzybach - przed gotowaniem w szybkowarze. Roladki zaraz po ugotowaniu. Śmietana wymieszana z częścią wywaru dodana z powrotem do garnka. Sos Składniki wywar z gotowania roladek ok. 2 łyżki kwaśnej śmietany 20% sól i czarny pieprz Przygotowanie odlej do miseczki parę łyżek gorącego wywaru do odlanego wywaru dodaj kwaśną śmietanę całość dokładnie wymieszaj(...)śmietaną wlej do reszty sosu w szybkowarze połącz ubijaczką wszystkie składniki dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem pogotuj ok. 2 min na małym ogniu Serwuj roladki z sosem na ciepło, udekorowane ulubionym ziołem. Roladki wołowe mini, udekorowane świeżą pietruszką
Szybko Szybkowarlekki obiad. Szaszłyki hawajskie - ze sł... Łosoś w maku z ryżem bazyliowym Łosoś w maku? Słyszałam już o tej propozycji nie jeden raz i... Roladki z indyka w sosie serowym Roladki z indyka w sosie serowym to danie, które przyrządzim... Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym Skrzydełka faszerowane z sosem pieczarkowym to świetna propo... Post Polędwiczka pod zieloną kruszonką pochodzi
Poezja smakucałe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy od strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy liście w środku naszym sosem przepis wyżej
Viola cooks with passionmące. 4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami
słodki bratekobłędnie. Oczywiście kto lubi bardziej ostre, odpowiednio więcej dodaje papryczki chilli ;) Z tych proporcji co podam ....uffff gorąco było :) Inne przepis na roladki schabowe z mojego bloga : roladki-schabowe-w-sosie-grzybowym(...)roladki-schabowe-w-sosie-pomidorowo - serowym Do wykonania dania potrzebne będą: Składniki : 6 kotletów schabowych 2 średnie papryki czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli 1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij
Słodkości i nie tylkogotujemy 10 minut. Wkładamy roladki, dolewamy tyle wody, aby sięgała do połowy ich wysokości. Gotujemy pod przykryciem 7 minut, odwracamy i gotujemy kolejne 7 minut pod przykryciem. 3. Roladki wyławiamy z sosu, wyciągamy wszystkie wykałaczki. Do sosu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, wkładamy z powrotem roladki i gotujemy przez ostatnie 5 minut na wysokim ogniu bez przykrycia. Na koniec doprawiamy solą(...)czasu do czasu mieszając. Gdy kasza jest już gotowa, wlewamy do niej chochelkę sosu grzybowego, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. 5. Na talerze wykładamy kaszę i roladki, całość polewamy grzybowym sosem i podajemy na przykład z ogórkiem kiszonym. Smacznego
My Culinary Artroladkę owinąć 1 lub 2 paskami sparzonego pora, wybieramy te szersze paski. Pozostałe sparzone paski pora drobno pokroić i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na nich ułożyc roladki owinięte porem. Przygotować sos serowy. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Energicznie wymieszać aby nie było grudek. Następnie(...)wlać mleko. Całość doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Do sosu pokruszyć ser pleśniowy, dokładnie wymieszać aby się rozpuścił. Całość gotować aż sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystecji. Gotowym sosem zalać roladki. Naczynie żaroopdorne wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 35-40 minut. Gotowe roladki podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza orkiszowa, pikle w musztardzie
Monia miesza i gotujeLekkie dietetyczne roladki na parze z jesiennymi warzywami czyli dynią i batatem. W towarzystwie sosu tzatziki stanowią smaczne towarzystwo. Roladki z sosem są bardzo dobre. Dzięki przyprawą nie są mdłe a aromatyczne. 1 pierś z kurczaka 1 batat mały 1 kawałek dyni wielkości batata przyprawa do kurczaka czubryca czerwona sól, pieprz 2 liście laurowe natka pietruszki olej rzepakowy 2 ząbki(...)nitką.Posypuję czubrycą czerwoną. Do garnka wlewam litr wody, dodaję liście laurowe i zagotowuję.Roladki wkładam na sitku i gotuję na parze około 15 minut. Z roladek przed podaniem zdejmuję nitkę.Posypuję natką. Sos: Ogórek ścieram na tarce jarzynowej, posypuje solą, pieprzem, cukrem i odstawiam na 30 minut. Ogórka przekładam na sitko i odsączam z wody. Do ogórka dodaję przyprawę
wesoła kuchniadrodze, to może na bazar skoczyć na jednej nodze i kupić swoje ulubione, świeżo z lasu przyniesione. Ja kurki w sosie śmietanowym przygotowałam, do których roladki mięsne dodałam. Grzyby z kaszą gryczaną świetnie się zgrały i jeszcze lepiej smakowały. Składniki na ok 4-5 porcji : roladki: 0,5 kg schabu, ok. 150 g serka śmietankowego z papryką capresi(...)końcu solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. W tym czasie, w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Ma być ugotowana na sypko, na al dente. Kaszę podajemy z roladkami i sosem kremowym z kurkami. Dokładamy podsmażone, bez sosu kurki i szczypiorek do dekoracji
Moniki SmakołykiSchab kojarzy nam się tylko z kotletami schabowymi a przecież jest wiele sposobów jego przygotowania :) Dzisiaj pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego(...)zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyście miękkie ok. 30 minut w temp. 160 C Smacznego
Różne smaki w kuchniplasterki boczku wędzonego 4 suszone pomidory Sos na marynatę: 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki oliwy Składniki na sos: 1 szklanka (250 ml) świeżej albo mrożonej porzeczki czerwonej 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 4 liście jarmużu (opcjonalnie) Mięso: Polędwiczkę bejcujemy w marynacie z rozgniecionego czosnku, liści(...)pomoc sobie przy pomocy wykałaczki. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Sos: Owoce porzeczki gotujemy w minimalnej ilości wody. Gdy Woda trochę odparuje dodajemy cukier i mieszamy. Sos blendujemy. Roladki podajemy z sosem z porzeczki na liściach z jarmużu
Bon Appetit Małgorzatywzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem, który nadaje mu niepowtarzalnego smaku. Roladki są soczyste, mięciutkie i naprawdę aromatyczne, a przygotowany do nich sos współgra z całością, podkreślając wyrafinowany smak dania. Pyszności! Składniki na roladki z kurczaka z koperkiem 2 filety z kurczaka 1-1,5 łyżki siekanego(...)smażenia dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i smażymy aż się lekko zarumieni. Następnie wlewamy rosół i dusimy na wolnym ogniu około 20-30 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladki, a sos zagęszczamy wlewając rozpuszczoną w kilku łyżkach wody mąkę, zagotowujemy. Jeszcze tylko wlewamy śmietankę, dodajemy koperek i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Z roladek zdejmujemy nić bądź wykałaczki, kroimy
Rozpustne gotowanieniedzielny obiad lubię przygotować coś wyjątkowego i zaskoczyć tym moich chłopaków;) Tym razem były to "mocno mięsne" roladki z pieczarkami i serem w pysznym żurawinowym sosie. Delikatne, kruche mięso świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym sosem i młodymi ziemniaczkami... Składniki: 500 g karkówki wieprzowej bez kości, 250 g mieszanego mięsa mielonego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 8 plastrów(...)majerankiem. Masę mięsną rozsmarować na plastrach karkówki, ułożyć podsmażone grzyby oraz po plasterku sera. Zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ketchup zmieszać z żurawiną, sosem polać roladki. Piec ok. godz. w temp. 200st. W połowie pieczenia roladki obrócić na drugą stronę i podlać wytworzonym sosem
Z miłości do słodkości