roladki wołowe - 126 przepisów (strona:3/9)

Dania obiadowe 211

mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI(...)MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI KARKÓWKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
roladki schabowe z prawdziwkami i mozzarellą 188

Jest tu ktoś kto nie lubi roladek? Chyba nie. Choć u nas prym wiodą te tradycyjne wołowe, to te bardzo zasmakowały mężowi. Nawet powiedział, że " w restauracji nawet takich nie dają" więc chyba lepszej reklamy nie trzeba. Zresztą mięciutkie zraziki z pachnącym lasem farszem nie mogą być nie dobre. Na niedzielny obiad w grzybowym sezonie chyba nie ma lepszej(...)Cebulę posiekać. Na odrobinie oleju podsmażyć grzyby z cebulą, posolić i doprawić pieprzem. Rozsmarować farsz grzybowy na każdym plastrze mięsa. Na wierzch położyć po trochę mozzarelli i zwijać w roladki. Można owinąć je bawełnianą nitką, żeby się nie rozwijały. W rondlu o grubym dnie rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucać roladki i szybko obsmażyć na złoto z każdej strony. Następnie podlewać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wołowe roladki z suszonymi pomidorami 1912

dużo mięsa, ale jak już je przygotowuje to z myślą o moim narzeczonym który bez mięsa nie wyobraża sobie dnia. Oto roladki które ostatnio mu przygotowałam. Składniki: 3 - 4 kotlety chudego mięsa wołowego pół mozzarelli garść natki pietruszki pół cebuli szalotki wędzona szynka hiszpańska (jamon) 5 - 6 suszonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z kotletów wycinamy wszystkie żyły i rozbijamy(...)natkę pietruszki kroimy drobniutko i razem mieszamy, nakładamy na mięso. Następnie przykrywamy plastrami szynki. Suszone pomidory kroimy drobno i układamy na szynce, na koniec kładziemy rozkruszoną mozzarellę. Zawijamy roladki i zawiązujemy je nitką, następnie podsmażamy roladki po minucie z każdej strony na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w 200 stopniach przez 30 - 40 minut

Delusional Trine
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 177

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno(...)smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety  nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki schabowe z serem Cheddar 311

Post Roladki schabowe z serem Cheddar pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym i porą 159

nią nie przepadamy , ale ostatnio moje kubki smakowe wariują , i małymi korkami przekonuję się do wołowiny , i tu zapraszam na fajne roladki , z porą i ogórkiem kiszonym , fajne połączenie smaków . Składniki  8 cienkich plastrów kotletów wołowych  4 średnie ogórki kiszone  1 pora ( część biała ) musztarda miodowa  pieprz czarny  sól  Wykonanie   Mięsko(...)wszystko dokładnie mieszam .    Jak nasz farsz jest gotowy , kotlety każdy z osobna , smaruję łyżeczką musztardy i wykładam dużą łyżkę farszu , ciasno zawijam, postępujemy tak aż przygotujemy wszystkie roladki , jak mamy przygotowane wszystkie roladki , układamy dość ścisło w naczyniu żaroodpornym bądź w blaszce , a resztę farszu układamy na wierzch naszego mięska , przykrywamy mięsko folią aluminiową i pieczemy około

Mój Smak
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 305

Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny(...)kasza i obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 2 cebule (1 do sosu, 1 do roladek) kilka paseczków boczku wędzonego pieprz sól musztarda grillowa ziele angielskie liść laurowy przyprawa do karkówki czosnek granulowany olej Wykonanie:  Płaty karkówki rozbijamy dość cienko. Smarujemy musztardą i posypujemy ulubionymi przyprawami: u mnie był to czosnek, przyprawa

Walijskie Pichcenie
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15428

czyli hiszpańska pizzaPłaski drożdżowy chlebek z oliwkową tapenadą, anchois, pieczoną papryką i rukolą. Kroimy w kwadraty i podajemy gościom.4. Roladki z cukiniiRoladki z cukinii z suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i świeżą bazylią.5. KeftedakiaCoś dla mięsożerców. Małe wołowe klopsiki przyprawione kuminem i miętą. Podajcie z wykałaczkami, na które goście będą je nadziewać.6. Kolorowa tortilla z piekarnikaSławny hiszpański(...)sałatki. Proponuję Wam sałatkę z ciecierzycy, z pomidorami, cebulą, oliwkami i serem feta. 8. Chleb andaluzyjskiAle to jest pyszne! Kromki chleba z pastą przygotowaną z ciecierzycy i chorizo.9. Roladki z papryki i koziego seraMalutkie roladki w sam raz na jeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem.10. Hummus z południowych Włochczyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie

Chilli Czosnek i Oliwa
ZRAZY WOŁOWE + FILMIK 150

Zrazy to roladki mięsne z pysznym farszem, podaje z pieczeniowym sosem.  Można je przygotować z różnych gatunków mięsa. Natomiast zrazy wołowe mają niepowtarzalny, pyszny smak w dodatku sos wychodzi o wiele ciemniejszy niż z innego mięsa. Są bardzo smaczne na ciepło jak i na zimno. Nadają się do zamrożenia.  SKŁADNIKI :   1/5 kg mięsa wołowego roladowego(...)farsz do miski, dodajemy musztardę i przyprawy, dokładnie mieszamy. Plastry mięsa rozkładamy na desce, smarujemy po jednej stronie musztardą, nakładamy farszu tyle ile się zmieści, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i smażymy na wysokiej patelni,  na odrobinie oleju aż dobrze cię podpieką z każdej strony. Kiedy już uzyskaliśmy przypaleniznę, wlewamy teraz wodę, dodajemy liść, ziele

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem 244

serem … papryką czy też ogórkiem.Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI:- mięso mielone wołowe – 500 g- jajko – 1 szt- cebula – 1 szt- czosnek – 1 ząbek- bułka tarta(...)dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.Na patelni rozgrzewamy olej.Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu

Ostra na Słodko
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 125

owocowych aromatach wino Casillero del Diablo Sauvignon Blanc. Naszą Kulinarną podróż rozpoczęliśmy od przystawek - Mule w marynacie / chleb churrasca - Roladka z awokado i kraba królewskiego / pszenica mote (1) z chili merquen(2) / puree cytrynowe / - Sopaipillas(3) / mięso wołowe / pebre(4) z pszenicą mote i awokado Do nich podano wino Terrunyo Sauvignon Blanc o mocniejszej strukturze i przyjemnym finiszu. Dania

królestwo garów
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 223

trochę pracochłonne, ale od czasu do czasu warto się poświęcić i podać to smakowite danie. Polecam! Składniki na roladki wieprzowe z mięsem mielonym 80 dag wieprzowiny pokrojonej w 5 sporych plastrów (ja użyłam szynki) 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego papryka konserwowa (ja użyłam zielonej, ale czerwona była by lepsza :-) 1 łyżka papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki(...)dokładnie wyrabiamy i dzielimy na 5 części. Paprykę kroimy w paseczki. Na każdym rozbitym kawałku mięsa układamy porcję mięsa mielonego, rozpłaszczamy, na środku układamy papryczkę czerwoną i zwijamy w roladki spinając brzegi wykałaczkami, lub związując bawełnianą nicią. W sporym rondlu rozgrzewamy olej i układamy roladki. Smażymy na jasno brązowy kolor z każdej strony, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę

Rozpustne gotowanie
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 152

powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem.     Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście na oleju ;     Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami ;      Stek wołowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką 235

oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.  Składniki:  500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,  cebula,  jajko,  czerstwa bułka,  3/4 szklanki mleka, 3 liście

Z miłości do słodkości
Klasyczne zrazy wołowe 245

krojonych ogórków, cebuli, boczku i skórki od chleba *** *** Mięso zwijamy dość ciasno w rolady, zakładając boki do środka by farsz nie wyleciał *** *** Następnie roladki spinamy wykałaczkami lub związujemy sznurkiem by się dobrze trzymały podczas pieczenia *** *** Roladki mocno obsmażamy ze wszystkich stron na patelni, używając niewielkiej ilości oleju *** *** Następnie całość zalewamy wodą, dodajemy suszone grzybki (opcjonalnie) i dusimy na niewielkim ogniu(...)będzie zbyt gęsty należy dodać trochę wody, jeżeli zbyt rzadki, to mąki. Roladki odwijamy ze sznurka i przekładamy ponownie do sosu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KLUSKI ŚLĄSKIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ ROLADY/ZRAZY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Klasyczne zrazy wołowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem