Modra kapusta jest wspaniałym dodatkiem do roladek, lub innych mięs przygotowywanych w sosie, przynajmniej w mojej kuchni :-) Ja przygotowuję ją troszeczkę inaczej, zastępuję ocet sokiem z cytryny, a zamiast skwarek i wytopionego z nich tłuszczu dodaję podsmażoną na oleju cebulkę. Jest przepyszna!!! Składniki na modrą kapustę 1 mała główka czerwonej kapusty (moja miała 0,6 kg) 2 średnie cebulki
Rozpustne gotowaniekulek (wszystko zależy od wielkości plastrów). Boczek zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Miód rozpuszczamy, najlepiej w mikrofalówce, dodajemy musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, jeżeli nam została to można wysypać resztę żurawiny. Zapiekamy ok 15-20 minut, starając się, aby boczek zbytnio się nie wysuszył. Można podawać na ciepło, jak i zimno. Pycha
Jadło i czytadłomałej ilości oliwy. Dodać pomidory z puszki, gotować ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na plastry bakłażana nanieść porcję farszu mięsno-szpinakowego, zwinąć w roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać sosem, posypać serem, wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 20 minut w 190 st.C
Pasja Smakukuchni wielkopolskiej i zawsze bardzo nam smakują. Polecam Wam ten przepis na pyszną sezonową kremową zupę szparagową. Możecie też przygotować szparagi w inny sposób: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je
Kuchnia Pełna Pasjiburaczki gotowane bez dodatków, ale można wykorzystać również buraczki z zalewy, ze słoika.Składniki na 4 porcje:- dowolna sałata, np.lodowa, rukola, roszponka, itp.- 2 roladki kozie- 1-2 buraki (ugotowane, mogą być z zalewy)- sos do sałaty: - 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - 2-3 łyżki octu jabłkowego lub balsamicznego - 6-12 łyżek oliwy(...)talerze i polać ją sosem, my wolimy wymieszać z sosem w misce i wówczas dopiero rozdzielić ją na talerze).* Przy sosie stosuję zasadę: na każdą 1 łyżkę octu daję 3-4 łyżki oliwy. Wymieszaną sałatę rozdzielić na talerze, dodać roladkę pokrojoną na plastry(my plastry roladki podgrzewamy na niskiej mocy w mikrofali- do lekkiego rozpłynięcia). Przyozdobić pokrojonymi buraczkami
Smaczne Zdrowepolemizowałabym. Dzisiejsza propozycja to roladki ale nie z piersi kurczaka lecz podudzi. Osobiście wolę nogę kurczaka, bo mięso jest bardziej wilgotne, miękkie i trudniej je wysuszyć. Składniki: • 8 podudzi kurczaka bez kości • 16 śliwek suszonych • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia • 3 łyżki sosu sojowego Wykonanie: • Mięso(...)rozłożyć, posypać solą i pieprzem. • Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone i zwinąć w roladkę. • Każdą roladkę spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju. • Podlać odrobiną wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut
To co kochamdomach! :) Jeśli mięso mielone to...? Co najczęściej z niego przyrządzasz? Ja lubię je grillować w formie kotletów lub koft albo w formie pulpetów w aromatycznych sosach. Tym razem postanowiłam jednak stworzyć pyszne roladki, z ciągnącym się środkiem za sprawą mozzarelli, i chrupiąca skórką, którą tworzy cieniutki plasterek boczku. Do mięsa dodałam przyprawy i dodatki, które nadają im włoskiego charakteru
Cooking MonsterTradycyjny mięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które my używamy to wołowina, lecz można też zrobić ze schabu. Dzisiejszy przepis jest z plastrów schabu, także są super delikatne i pyszne w smaku. Do zawijańców można podać prawie wszystko. Pasują do kaszy, ziemniaków(...)przez praskę czosnek. Cebulę przyprawiamy wegetą. Przesmażone roladki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby sięgała ona 1/2 pojemności garnka. Dodajemy cebulę i całość przyprawiamy wegetą ( łyżka) i pieprzem (1/4 łyżeczki). Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, przez 1 godzinę. Po godzinie dodajemy kostkę mięsną i gotujemy jeszcze 20 minut. Gotowy sos zatrzepujemy mąką. (2 łyżki mąki łączymy
Klasyka GotowaniaKURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM przepis na SATAYE Z KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W POMIDORACH przepis na KURCZAK W SOSIE BARBECUE przepis na KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI przepis na KURCZAKA Z KFC Artykuł 15 przepisów na kurczaka na obiad pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog
nietylkopasta.plKURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM przepis na SATAYE Z KURCZAKA przepis na SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W POMIDORACH przepis na KURCZAK W SOSIE BARBECUE przepis na KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI przepis na KURCZAKA Z KFC Artykuł 15 przepisów na kurczaka na obiad pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog
nietylkopasta.plZrazy to roladki mięsne z pysznym farszem, podaje z pieczeniowym sosem. Można je przygotować z różnych gatunków mięsa. Natomiast zrazy wołowe mają niepowtarzalny, pyszny smak w dodatku sos wychodzi o wiele ciemniejszy niż z innego mięsa. Są bardzo smaczne na ciepło jak i na zimno. Nadają się do zamrożenia. SKŁADNIKI : 1/5 kg mięsa wołowego roladowego(...)wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i smażymy na wysokiej patelni, na odrobinie oleju aż dobrze cię podpieką z każdej strony. Kiedy już uzyskaliśmy przypaleniznę, wlewamy teraz wodę, dodajemy liść, ziele i pieprz oraz przyprawy. Zrazy dusimy około 1 godziny pod przykryciem. Kiedy mięsko jest już miękkie wyjmujemy je na talerz, po ostudzeniu wyjmujemy wykałaczki. Do powstałego sosu dolewamy
Kulinarne Fantazje Marioliblaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roladki wodą i obsypać czarnuszką lub makiem. Pieczenie – rozgrzać piekarnik do 200 C i piec 30-35 minut. Roladki muszą się lekko zarumienić. Podawać gorące z sosem czosnkowym lub majonezowo – keczupowym
Kuchnia Pokoleńpodniebienia! Sałatka z roszponką, kasza jaglaną i kozim serem Składniki na 2 porcje: Kasza: - pół szklanki kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - łyżeczka sosu sojowego Sałatka: - 100g roszponki - 100g koziego sera (roladka) - 1 gruszka - 4 figi suszone - garść ziaren słonecznika Dresing: - 2 owoce pomarańczy - 1 łyżka miodu - 1 łyżka octu winnego Kaszę jaglaną opłukać, po czym zalać wodą(...)wodę, ale będzie lekko „na ząb”. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę sosu sojowego – nabierze ciekawego smaku ;) Roszponkę oczyścić, opłukać, przebrać. Gruszkę umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, po czym pokroić w większą kostkę. Figi suszone pokroić w paseczki. Ser kozi pokroić w plasterki (w mnie roladka okrągła). Dressing: Sok z pomarańczy wycisnąć, dodać miód i ocet
Sajkofanka smakuSkładniki: 3/4 kg schabu 1/2 słoika pędów bambusa 1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej sos teryiaki sól i pieprz do panierowania: 1 jajko sos teryiaki 1 łyżka przyprawy do … Czytaj dalej Roladki schabowe z bambusem
czarrna od kuchni