roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:27/75)

Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską 246

aromatyzowanymi skórką pomarańczową i przyprawą do piernika można zjeść na ciepło, jako danie obiadowe lub na zimno, jako przekąskę. Gdy zdecydujecie się na wersję obiadową, polecam podawać  z sosem z sera camembert z tego przepisu . Polędwiczki są idealne na zimową porę kiedy wszystko, co piernikowe i pomarańczowe ma wzięcie. Spróbujcie tej miłej odmiany. Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką(...)układamy na blaszce.  Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 10-15 min. Im mniejsze roladki tym krócej. Można podawać z sosem z sera camembert lub solo na przekąskę. Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską

Pyza i Surówka
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 207

jogurtu 2 łyżki oleju kukurydzianego 2 łyżki śmietankowego, gęstego twarożku, np. Filadelfia 1/2  łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Sos: 1 mała posiekana cebula 4 duże łyżki chutneya morelowego 100 ml słodkiej śmietanki 30% sól, pieprz do smaku       1. Kotlety lekko rozbiłam, jogurt wymieszałam z solą, olejem(...)niej cebulkę (nie powinna się przypalić!). Wrzuciłam chutney, doprowadziłam do lekkiego wrzenia, wlałam śmietankę i gotowałam sos kilka minut do wyraźnego zgęstnienia. 6. Zmiksowałam sos na gładko, włożyłam do niego z powrotem roladki i chwilkę jeszcze podgrzałam. Podawałam z puree ziemniaczanym i sałatą fryzyjską z pomidorami

Kuchnia Prezydentowej
Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami 164

Dzisiaj pomysł na prosty, smaczny obiad z jednej patelni. Sznycle z piersi indyka w sosie pomidorowym z selerem naciowym, marchewką, białym winem i odrobiną śmietany kremówki. Do tego polecam kaszę bulgur lub ryż Składniki: 5 sznycli z piersi indyka 2 małe łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała cebula 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1/3 szklanki śmietany kremówki(...)indyka. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym

Oryginalny smak
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 226

Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym to bardzo szybka propozycja na obiad. Do jej przygotowania użyjemy praktycznie samych zdrowych, dietetycznych składników (no może poza majonezem) więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki schabowe z warzywami gotowane w folii 224

wrzącą wodę i gotowałam na wolnym ogniu około 40-45 minut. Następnie wyłożyłam do głębokiego talerza i delikatnie, żeby się nie poparzyć porozcinałam folię. Roladki wyjęłam z folii, a powstały w niej podczas gotowania sos zlałam do talerza. Można go zagęścić i ewentualnie doprawić, i wykorzystać do polania roladek

Kuchenne zapiski Edyty
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 460

pyszne, proste Roladki z tortilli z szynką i warzywami przygotować, gdy goście pukają już do naszych drzwi! Gotowe placki tortilli wsytarczy posmarować sosem lub majonezem i obłożyć ulubionym farszem, ja proponuję wykorzystać jako farsz do roladek z tortilli gotowaną szynkę, kolorowe papryki, świeżego ogórka, oraz sałatę lodową. A jak macie czas i ochotę to możecie podobne roladki przygotować z naleśników(...)też je posmarować serkiem kanapkowym, ziołowym lub sosem czosnkowym. Szynkę kroimy w cienkie plastry, ogórka i paprykę w słupki. Na plackach tortilli układamy kolejno: liście sałaty, plasterki szynki, żółtą i czerwoną paprykę, oraz ogórka. Każdy placek tortilli ciasno zwijamy w rulonik. Kroimy na kawałki o szerokości około1,5 cm. Smacznego! The post Roladki z tortilli z szynką i warzywami appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z mozzarellą i grzybami leśnymi duszone w sosie warzywnym. Poezja smaków 205

posiekany czosnek. Zostaw do przestygnięcia. Mięso pokrój na cienkie plastry i utłucz tłuczkiem do mięsa z obu stron. Na każdą rozbitą roladkę połóż trochę farszu grzybowego i kawałek mozzarelli,  zawiń i zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Sos - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/2 selera - 1 por - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - olej lub smalec do podsmażenia mięsa - szklanka czerwonego wina wytrawnego(...)pieprz, ziele angielskie oraz 0,5 litra bulionu. Zalej roladki. Duś pod przykryciem około 2 godziny w 200°C termo obieg, aż roladki będą miękkie. Po czym zdejmij pokrywkę i duś jeszcze około 20-30 minut, wtedy sos trochę odparuje i zgęstnieje. Podawaj np: z  knedlami z boczkiem lub bez, oraz mizerią z ogórków i śmietany. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Mini pizzerinki 249

porcje:) WERSJA SKRÓCONA PRZEPISU DLA POTRAFIĄCYCH UPIEC TRADYCYJNĄ PIZZĘ: Wykonujemy wszystko tak samo jak przy robieniu zwykłej pizzy- rozwałkowując jedynie ciasto w kwadrat, następnie po dodaniu sosu i farszu zwijamy je w podłużną roladkę, którą następnie dzielimy w poprzek za pomocą ostrego noża na 12-14 równych części szerokości ok. 2cm każda, następnie kładziemy wszystkie na blachę i pieczemy(...)Ciasto smarujemy sosem, np. wykonanym z ketchupu, koncentratu pomidorowego, odrobiny wody i przypraw, w szczególności bazylii i oregano. 2. Na cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę czy salami (najlepiej posiekane) itp, posypujemy wszystko tartym żółtym serem. 3. Zaczynając od brzegu, zawijamy ciasto wraz z farszem w podłużną roladkę. 4. Kroimy tak powstały podłużny

Aromatyczne Podróże
Leniwe zrazy 408

strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zalewamy wodą, dodajemy suszone grzyby i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy jeszcze zaciągnąć odrobiną wody rozrobionej z 1 łyżką mąki *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM

Blog z Apetytem
Zawijas z fileta, fety i szpinaku 116

plastry, rozbijam. Solę, pieprzę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak. Smażę chwilę by szpinak zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Dodaję fetę i śmietanę. Mieszam. Powstanie gęsty sos. Na fileta nakładam masę szpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym jajku, później w mące. Smażę na oleju. Po usmażeniu wyjmuję wykałaczki, kroję w plastry. Podaję z ugotowanymi

MojaQchnia.pl
Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą 148

kurczaka 2. Przygotować marynatę 3. Zamarynować mięso 4. Przygotować farsz 5. Nafaszerować mięso 6. Zawinąć roladę szczelnie w folię 7. Wymieszać wszystkie składniki na sos Pobierz wersję do druku: Pobierz Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą Artykuł Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 162

akcji W krainie miodem płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama)   | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Zielony koktajl autorka: Łucja  | blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej 80

Przykryć, postawić na małym ogniu i dusić ok 40 min. Pod koniec na każdej roladce położyć kosteczkę sera żółtego i jeszcze na chwilę pozostawić na ogniu. Roladki podawać na kaszy, polać wytworzonym sosem. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Udko z nadzieniem i kluski śląskie 114

rondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć roladki i podlać winem, a następnie wodą, dodać posiekaną cebulę i przyprawy. dusić ok 35 min na wolnym ogniu. Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem który powstał podczas duszenia

Gotowanie jest łatwe
Pieczony dorsz z grejpfrutem 89

piekarnika nastawionego na 180 stopni na około 20-25 minut. Drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem białe gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Roladki wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem. Na talerzu układamy cząstki grejpfruta. Podajemy z ryżem białym lub brązowym

Miód i pieprz