Kolejny mój przepis na roladki. Duszone we własnym sosie są najlepsze. Składniki: Kotlet schabowy 8 szt. Ser żółty 8 plasterków Boczek wędzony 8 plastrów Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Śmietanka 30 % Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Na każdym(...)kotlecie ułożyć plasterek ser, boczku i dwa słupki cebuli. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i dobrze obsmażyć na gorącym tłuszczu. Po czym mięso przełożyć do szerokiego rondla, zalać dwoma szklankami ciepłej wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia podprawić śmietanką i nie gotować
Tradycyjna KuchniaSkładniki : 450 g makaronu rurki 450 g szpinaku mrożonego w całości 2 łyżki masła do szpinaku 3 ząbki czosnku 8 plasterków szynki 2 sosy serowe pomysł na roladki Winiary + 1 łyżka mąki 400 ml śmietanki 12 % 300 ml wody 5 jajek Kilka plasterków parmezanu lub goudy ( zależy od wielkości waszego naczynia żaroodpornego , serem musimy przykryć cała wierzchnią warstwę zapiekanki(...)Piekło Niebo Ziarenkowo Wykonanie : Makaron ugotować w osolonej wodzie all dente. Szpinak podsmażyć na 2 łyżkach masła , dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sos serowy: 400 ml śmietanki rozmieszać z 300 ml wody , dodać roztrzepane jajka oraz sosy serowe z mąką przyprawić jeszcze do smaku vegetą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać. Naczynie
Sama słodycz i szczypta chilitego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić w poprzek na kawałki. Natrzeć połową(...)blaszce. Każdy plaster z oby stron posmarować oliwą i posypać solą, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do miękkości. Ostudzić. Teraz mamy czas na przygotowanie sosu: W rondlu na odrobinie oliwy zeszklić posiekaną cebulę i drugą połowę czosnku, dodać pomidory z puszki i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, pod koniec gotowania zdjąć pokrywkę, aby nadmiar wody
Cook&Lovewtorek częstowałam Was pysznymi, pieczonymi roladkami schabowymi (przepis TU ). Roladki te podałam m.in. z sosem z pieczonej papryki i dziś właśnie o nim wpis. Ponieważ w daniu głównym była papryka i feta to i sos postanowiłam przyrządzić z ich udziałem. Taki sos jest doskonały do mięs pieczonych, smażonych, a nawet do kiełbaski na gorąco czy parówek :) my wypróbowaliśmy
Kolorowy PrzepisownikRoladki z kurczaka z cukinią w sosie pieczarkowym Mięso z kurczaka wypełnione farszem z cukinii, bazylii oraz serka śmietankowego zanurzone w kremowym sosie pieczarkowym to ciekawy pomysł na w miarę szybki i bardzo smaczny obiad. Takie roladki możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 niewielkiej cukinii ok 7 łyżek serka śmietankowego(...)początku mogą być dość niezgrabne ale po obtoczeniu w mące nadamy im jeszcze ładny kształt *** *** Roladki obtaczamy w mące, a następnie formujemy w dłoniach nadając im odpowiedni kształt, jeżeli roladki nadal nie są kształtne, możemy spiąć je za pomocą wykałaczki lub związać sznurkiem *** *** Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy mięso z każdej strony na mocno rumiany kolor – smażymy najpierw
Blog z Apetytempodać ? My podaliśmy to z surówką i sosem jogurtowym, który przygotowaliśmy w prosty sposób. Jogurt w typie greckim rozmieszaliśmy z dużą łyżką mango chutney. Wyszedł wspaniały sos, który idealnie pasował do roladek. Mamy nadzieję, że wypróbujecie naszą wersję Alu party i będzie Wam smakowało :) Pozdrawiamy
vegetanieprzepisów na dania kuchni polskiej. Nigdy nie kopiuję przepisu. Wprowadzam zmiany, tak aby potrawa była bliższa moim preferencjom smakowym. W oryginalnym przepisie zamiast pieczarek występują kurki, a roladki duszone są w sosie własnym. Dodatek śmietany, pieczarek i zielonego pieprzu to już mój pomysł na to danie. Składniki 70 dkg schabu bez kości 1 kubeczek słodkiej śmietanki(...)odstawiamy do przestygnięcia. Schab nacieramy solą. Każdy płat napełniamy farszem pieczarkowym i zawijamy podobnie jak gołąbki- w rulon. Spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy pozostałą część masła. Roladki obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Dodajemy pieczarki, a po 3 minutach wlewamy śmietanę. Wsypujemy zielony pieprz, całość dusimy do zredukowania śmietany. Gotowe danie doprawiamy
Kasia i jej kobiecy światwidocznie zgęstnieje. Przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano, a jeśli pomidory były za kwaśne – również cukrem. Jeśli mieliście pomidory w całości i nie zdążyły się rozpaść, sos należy zblendować. Piersi kurczaka czyścimy z błonek i ścięgien, jeśli mają od spodniej strony wąskie, małe fragmenty zwane potocznie „polędwiczkami” – odetnijcie je. Możecie je zamrozić i zużyć kiedy indziej(...)między nimi około dwucentymetrowe odstępy. Tak naszykowanego kurczaka wkładamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom. Po około 20-25 minutach mięso powinno być już upieczone. Polewamy każda roladkę po środku łyżką sosu marinara i rozkładamy na wierzchu plastry pokrojonej mozarelli. Pieczemy, aż ser się rozpuści i delikatnie przyrumieni. Po wyjęciu posypujemy pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Danie jest tak syte
Karo in the Kitchenkońców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 180 stopni piekarnika na około 30 minut. "Roladka" super smakuje z sosem czosnkowym. Ja dodałam 10 dag sera, dodaj więcej a będzie to bardziej zwarte;) Smacznego
Kuchnia moimi oczamisuszonych pomidorów to doskonałe smarowidło do chleba, ale nie tylko. Możesz posmarować nią placki tortilli lub wytrawne naleśniki przed nałożeniem nadzienia, możesz posmarować rozbite mięso na roladki, nawet użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy - ogranicza Cię tylko wyobraźnia ;) Pasta może stać w lodówce (zamknięta w słoiku) kilka dni. Ale podpowiem też, że jak to dla Ciebie za dużo, to możesz
Kolorowy Przepisownikfajną sałatkę, która bardzo apetycznie wygląda na talerzu i idealnie pasuje do jesiennych klimatów, ponieważ wykorzystałam w niej sezonowe składniki. Oto sałatka z dynią i figami, przyprawiona sosem z delikatną nutką czosnku i kremem balsamicznych. Mówię Wam pycha ! Parę słów o dyni Dynia to rodzaj roślin jednorocznych należących do rodziny dyniowatych. To warzywo bogate w witaminy(...)fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki
Kulinarne przygody Gatityświatła. Są szybkim i pysznym obiadem na już a do tego są bardzo smakowite. Zachęcam zatem do wykorzystania pomysłu. Jakie roladki jada się w Twoim domu? Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki
Kulinarne przygody Gatityfety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki
Kulinarne przygody GatityRoladki schabowe Schab w sosie cebulowo-jabłkowym Schab w sosie herbacianym Makaron z woka
NA MOIM TALERZUzwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego
Symfonia smakowa