Nasza propozycja na pyszne, dietetyczne danie. Odkryciem okazała się wędzona newella. Jest to produkt niskokaloryczny, otrzymywany z białka jaj. Polecana dla osób z nietolerancją glutenu i
R'n'G Kitchendość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad. Składniki (4 porcje) -4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g) -4 łyżki marynowanych kaparów -4 plasterki drobiowej szynki -suszona cebulka -musztarda -2 jajka -mąka i bułka tarta do panierowania -olej(...)smażenia -sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego
Zielona Kuchnianajlepsze w nowym roku. Wegetariańskie: Ciecierzyca z chorizo Pomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami i mozzarellą Tarta(...)sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado
Codzienne Gotowaniedelikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI
Kuchnia MagdaLenydelikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI
Kuchnia MagdaLenyPierś z kurczaka lekko rozbić przez folię ,posypać solą ,pieprzem i czosnkiem granulowany,odstawić na 15 minut.Po tym czasie nakładamy na filet plasterek szynki drobiowej ,żółty ser light i posiekaną natkę pietruszki.i zwijamy w roladkę.Gotową panierujemy w jajku i w bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami piuree i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego!. Surówka : *************** Kapustę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipomidorów, zwinięte w rulonik, ugotowane, a następnie obtoczone w panierce i usmażone. Przyrządzenie kurczaka w ten sposób (od pokrojenia piersi do usmażenia roladek) nie zajmie Wam więcej niż półtorej godziny (a nawet mniej). Czas na ugotowanie drobiowych ruloników oraz ich przestudzenie można wykorzystać na przygotowanie surówki oraz obranie i ugotowanie ziemniaków – wtedy macie cały obiad gotowy :) Ilość składników możecie dowolnie
MyCookBook.plzakupiłam w sklepie (wersja pełnoziarnista), ale można je też upiec samemu. Przekąskę zrobiłam w dwóch wersjach, jedną z łososiem wędzonym, a drugą z drobiową szynką. Dodatki można dać jakie tylko się chcę i lubi. Do jednej roladki dodałam mnóstwo szczypiorku, a inną wzbogaciłam także o rukolę. Na zdjęciu jest porcja zrobiona z 3 placków tortilla, ale oczywiście można zrobić taką
Healthy food explorerOryginalny sposób na mięso drobiowe. Jeśli jesteście już znudzeni typowym kurczakiem spróbujcie zrobić z niego roladki i pokombinujcie z nadzieniem. To podpatrzyłam u Karola Okrasy i znakomicie wpisuje się w moje preferencje smakowe. Dodatkowo smażenie na oleju kokosowym nadaje daniu niesamowitego aromatu
Milion Smakówmenu każda z nich jest inna. Tym razem postawiłam na aromatyczny koperek. Obiad o smaku jak za dawnych lat u mamy. ROLADKI KOPERKOWE Składniki: 4 udka z kurczaka (bez kości) farsz: 150 g mięsa drobiowego 100 g mięsa wieprzowego np. podgardla, łopatki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka(...)mieszamy z koperkiem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wyrabiamy jak na kotlety mielone. Udka posypujemy słodką papryką. Na każdym układamy cienką warstwę farszu i zawijamy w rulon. Każdą z roladek zawijamy szczelnie w folię spożywczą i tak przygotowane gotujemy w wodzie okolo 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy z folii. sos: 3/4 szklanki bulionu podgrzewamy, resztę mieszamy ze śmietaną oraz mąką
Bon appetit mon amiegorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort
pieprzny smaczekobiad. Soczyste mięsko, szpinak z czosnkiem… a wszystko polane śmietankowym, aromatycznym sosem z gorgonzoli. Palce lizać… Składniki: Roladki: 1 duża pierś z indyka (około 800 g) 450 g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego) 1 szklanka bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Sos: 200 g sera gorgonzola 200 ml słodkiej
Oryginalny smakRoladki z kurczaka z marchewką i mięsnym nadzieniem to moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa drobiowego. Tym razem, jak już wspomniałam, w połączeniu z mielonym mięsem wieprzowym, czyli tak zwane mięso w mięsie;) Marchewkę ostrugałam za pomocą maszynki do julienne, ale jeśli nie macie takiej, można po prostu marchew pokroić w jak najcieńsze słupki. Z pewnością wyjdą Wam troszkę grubsze(...)kawałki, więc trzeba je będzie ciut dłużej podsmażać, by zmiękły. Jeżeli nie lubicie mięsa z posmakiem musztardy można ją pominąć. Smacznego!:) Na 4-6 roladek: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka około 150-200 g mięsa mielonego np z łopatki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g sera żółtego 1 duża marchewka 1-2 łyżki musztardy starofrancuskiej 1 jajko
Smaki Na Talerzumini roladki z kurczaka z dodatkiem wędliny z indyka i sera. Mówię Wam mistrzostwo. Roladki: 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 50 g wędliny żywieckiej z indyka Kilka plastrów żółtego sera 1 cebula 10 pieczarek 1 ząbek czosnku 1,5 szklanki bulionu drobiowego Czosnek granulowany Sól Pieprz Sos: 150 g gęstej śmietany 18% ¾ szklanki wody(...)ciasną roladkę. Wierzch obsypujemy delikatnie słodką czerwoną papryką oraz solą. Roladki przesmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie wlewamy drobiowy bulion i ponownie gotujemy. Składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą, przelewamy
VioletoweKucharzenieogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno z sos tysiąca wysp humus z tortillą i suszonymi pomidorami naleśniki z gorgonzolą Oprócz w/w potraw
pieprzny smaczek