Roladki z boczkiem, porem i serkiem topionym to bardzo fajny pomysł na domowy obiad. Będą idealnym urozmaiceniem naszego codziennego menu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie soczyste roladki
Przepiski.plCukinia i bakłażan idealny duet. Zrobiłam te roladki z mięsem z piersi kurczaka, idealne na obiad i imprezowe kolacje. Przygotowanie warzyw – bakłażana i cukinię umyć, pokroić w cienkie paski. Posypać wszystkie plastry delikatnie solą. Zostawić na 20 minut, żeby puściły sok. Następnie każdy plasterek wytrzeć i odłożyć na bok. W dużym garnku zagotować wodę i wrzucić cukinię i bakłażana(...)mięsa z dużymi oczkami. Pieczarki umyć i również zmielić przez maszynkę. Do miski wrzucić mielone drobiowe mięso, dodać zmielone pieczarki, paprykę słodką i ostrą w proszku, chilli w proszku, oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powinno być pikantne. Formowanie roladek – na blacie rozłożyć plasterki cukinii, na to plasterki bakłażana. Na każdym plasterku rozłożyć równo farsz mięsny
Kuchnia Pokoleńoscypkiem . Zainspirowana propozycjami z bloga smak-zdrowia postanowiłam zamienić piekarnik na garnek z wrzątkiem. Fajnie wyszło. Z pewnością zakręcę w ten sposób jeszcze nie jedną roladkę:) Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 jajko garść suszonej żurawiny sól, pieprz do smaku Pierś zemleć w maszynce do mięsa. Wyrobić z jajkiem, żurawiną i przyprawami(...)jednolitą masę. Jeżeli do gotowania użyjemy garnka o średnicy 25 cm mięso dzielimy na dwie części - jeżeli będziemy gotować w mniejszym - podzielmy na cztery. Każda część na oddzielną roladkę. Rozwinąć folię spożywczą, skropić wodą (rolada ładniej nam odejdzie po ugotowaniu), z porcji przygotowanej masy uformować wałeczek, ułożyć na folii, ciasno zawinąć. Włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRoladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym
Kuchnia MagdaLenyRoladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym
Kuchnia MagdaLenyDoprawiamy niewielką ilością pieprzu. Na płacie mięsa umieszczamy farsz, zawijamy w kulę (lub roladkę). Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej, ponownie w jajku oraz bułce. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron do lekkiego zezłocenia. Dopiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (przez około 25 minut). Kule drobiowe z boczkiem podałam razem z podsmażonymi plastrami marchewki i pietruszki oraz pieczonymi ziemniaczkami
Smaki Na TalerzuEleganckie, owinięte szynką dojrzewającą, roladki z kurczaka, skrywające w swoim wnętrzu czosnkowo-pietruszkowe masełko, pieczoną paprykę oraz mozzarellę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g
Smaki Na TalerzuŚwięta zbliżają się dużymi krokami. Każdy z nas planuje już potrawy typowo świąteczne, a ja dzisiaj proponuję świąteczny obiad - roladki z sznycli indyczych nadziewane gruszką, serem
Kuchnia MagdaLenyPiersi kurczaka owinięte plastrami boczku, a w środku mozzarella i szynka parmeńska. Proste, pyszne i efektowne. Cóż tu więcej pisać, spróbujcie sami:) 4 pojedyncze piersi kurczaka
Smaki Na TalerzuOsobiście serka topionego nie jem nigdy na kanapkach, ale zdarza mi się kupić go i wykorzystać do dań obiadowych (zobacz przepis na porową zupę , zupę-krem
Smaki Na TalerzuSkładniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 4 plasterki sera żółtego 1 łyżka śmietany łyżka masła olej do smażenia sól
magiczna kuchnia KasiTen tydzień zdecydowanie będzie pod znakiem śliwek;) Są to owoce, które pasują nie tylko do ciast. Mięso w ich towarzystwie również może bardzo dobrze smakować. Zdaję
Smaki Na TalerzuDzisiaj moja kolejna propozycja na smaczny, obfity obiad. Filety z kurczaka nadziałam pysznym farszem, który zrobiłam z pieczarek i żółtego sera. Tak przygotowane kotlety porównałam
Kuchnia u Krysi